Voiko Mercedes käyttää tavallista bensiiniä?

Tietenkin Mercedes voi teknisesti käyttää tavallista bensiiniä. Toisin kuin premium-kaasulla, tavallisella kaasulla voi kuitenkin olla pitkäaikainen kielteinen vaikutus autoosi. Se voi aiheuttaa moottorin tarkastusvalon syttymisen, moottori voi kolkutella ja Mersusi käyttöikä lyhenee.

Mercedes suosittelee asiakkailleen lyijyttömän premium-bensiinin käyttöä, jonka oktaaniluku on vähintään 91. Tämä johtuu siitä, että Mercedes-Benz-ajoneuvoissa on korkeapuristeiset moottorit, jotka luovat korkeampia esipolttolämpötiloja ja jotka on kiinnitetty useilla elektronisilla ohjaimilla ja antureilla.

Mitkä ovat premium-bensiinin edut tavalliseen bensiiniin verrattuna?

Parempi suorituskyky

Premium-bensiinissä on korkeampi oktaaniluku, minkä ansiosta moottori toimii erinomaisesti ilman kolkutusta. Yksi syy, joka aiheuttaa moottoreiden kolhiintumista, on palamisen viivästyminen, kun höyrystynyt kaasu puristuu männissä.

Näin ei yleensä tapahdu huipputehokkaissa moottoreissa, koska sytytysjärjestyksen oikea-aikainen synkronointi on tarkkaa. Tämän seurauksena kuljettajat voivat nauttia nopeasta ja pehmeästä kiihtyvyydestä ylellisissä Mercedes-Benz-ajoneuvoissaan. Jos premium-polttoainetta käytetään kuitenkin autoissa, jotka vaativat tavallista bensiiniä, se ei tarjoa mitään etuja.

Halvemmat korjaukset ja huolto

Toinen syy, miksi on ratkaisevan tärkeää käyttää premium-bensiiniä tavallisen bensiinin sijaan Mercedes-autoissa, ovat huolto- ja korjauskustannukset. Koska Mercedes-ajoneuvoissa on erikoismoottorit, ne tarvitsevat premium-polttoainetta häiriöttömän toiminnan varmistamiseksi.

Jos käytät tavallista bensiiniä, joudut todennäköisesti kalliisiin korjaus- ja huoltotöihin, koska tavallinen bensiini ei ole yhtä hyväksi moottorille kuin premium-bensiini. Mercedeksen erikoismoottorit tarvitsevat enemmän huoltoa ja kunnossapitoa, jotta ne toimisivat hyvin. Jos käytät tavallista bensiiniä, sinulla on enemmän ongelmia.

  Missä Mercedes-malleissa on ympäristön valaistus

Erinomainen polttoainetaloudellisuus

Sen lisäksi, että premium-polttoaineen käyttö tarjoaa poikkeuksellisen suorituskyvyn ja tekee huollosta halvempaa, se on myös taloudellisempaa kuin tavallinen polttoaine. Premium-bensiini voi olla kalliimpaa, mutta käytät vähemmän bensiiniä kuin tavallinen polttoaine. Loppujen lopuksi säästät todennäköisesti enemmän rahaa ja käyt huoltoasemalla harvemmin.

Mitä haittoja on siitä, että käytät Mersuusi tavallista bensiiniä?

Moottorin kolkuttelu

Jos laitat vahingossa tavallista polttoainetta Mercedes-autoosi, sinun ei pidä hätääntyä. Saman asian toistaminen tai ylipäätään tavalliseen polttoaineeseen siirtyminen voi kuitenkin aiheuttaa ongelmia. Yksi tärkeimmistä ongelmista, joita saatat kohdata, on moottorin kolkuttelu. Kun tavallinen bensiini esisyttyy, se voi johtaa moottorin koputteluun tai esiräjähtämiseen.

Moottorin kolkuttelu ei ole hyväksi autollesi, sillä se lyhentää autosi käyttöikää. Lisäksi moottorin kolkuttelu voi johtaa palotilan pinnan eroosioon, sytytystulppien ylikuumenemiseen sekä karkeaan ja tehottomaan toimintaan. Kaikki nämä oireet eivät ole hyväksi Mercedes-Benzillesi.

Laukaisee moottorin tarkastusvalon

Yksi suurimmista haasteista, joita tavallisen bensiinin käyttäminen moottorissa, joka on rakennettu premium-kaasua varten, aiheuttaa, on moottorin tarkastusvalon syttyminen. Jos käytät usein tavallista bensiiniä Mercedes-Benzissäsi, saatat alkaa huomata, että se laukaisee moottorin tarkistusvalon, vaikka autossasi ei olisikaan mitään ongelmia.

Minkälaista bensiiniä suositellaan Mercedes-Benz-ajoneuvoihin?

Mercedes-Benz suosittelee ostajille lyijyttömän premium-bensiinin käyttöä, jonka oktaaniluku on vähintään 91. Siitä huolimatta ostajat voivat silti käyttää alempiasteista bensiiniä, jonka oktaaniluku on 87 tai 89. Niitä tulisi kuitenkin käyttää hätätilanteissa eikä päivittäin.

  Mikä on pehmeimmin ajettava Mercedes-maasturi?

Usein kysytyt kysymykset Mercedeksen tankkaamisesta

Vahingoittaako tavallinen bensiini Mercedes-Benzini?

Kyllä vahingoittaa. Tavallisen bensiinin käyttäminen Mercedes-Benzissäsi heikentää polttoainetehokkuutta. Se voi myös aiheuttaa moottorin kolkutuksen polttoaineen esisyttymisen vuoksi. Lisäksi sinulla voi olla vaikeuksia sammuttaa moottorin tarkastusvaloa, koska matalaoktaaninen bensiini saa sen syttymään usein.

Käytin vahingossa tavallista bensiiniä premium-kaasun sijaan Mercedesissäni. Mitä tapahtuu?

Jos käytät satunnaisesti tavallista bensiiniä Mersussasi, joka vaatii korkea-oktaanista premium-bensiiniä, se ei ole liian ongelmallista. On ok, jos käytät silloin tällöin tavallista bensiiniä, mutta sinun ei pitäisi siirtyä kokonaan tavalliseen bensiiniin. Jos ajoneuvosi valmistaja suosittelee premium-bensiinin käyttöä, pysy premium-bensiinissä. Voit kuitenkin käyttää tavallista bensiiniä silloin tällöin.

Jos päätät siirtyä tavalliseen bensiiniin, et ehkä huomaa muutoksia polttoainetehokkuudessa heti, mutta jos jatkat tavallisen bensiinin käyttöä premium-kaasun sijasta, saatat huomata huonon polttoainetehokkuuden. Lyhennät myös autosi käyttöikää.

Mitä oktaaniluku tarkoittaa?

Oktaaniluku määrää, kuinka nopeasti polttoaine syttyy, kun se päätyy ajoneuvosi moottoriin. On tärkeää huomata, että matalamman oktaaniluvun bensiini syttyy ja palaa nopeammin kuin korkeamman oktaaniluvun bensiini. Jos oktaaniluku on korkea, sitä suurempi on bensiinin syttymisvastus.

Voinko käyttää 87-oktaanista bensiiniä Mercedekseeni?

Kyllä, se on ok, mutta ei pitkällä aikavälillä. Tämä johtuu siitä, että 87-oktaanisen bensiinin luokitus on alhaisempi kuin suositellun 91-oktaanisen premium-bensiinin. Koska tämä kaasu on alempaa luokitusta, se ei ylläpidä Mercedeksen erinomaista suoritustasoa.
Hyvä uutinen on, että voit käyttää tätä kaasua tilapäisesti, eikä se vahingoita moottoria. Alemman 87-oktaanisen bensiinin käyttäminen säästää hieman rahaa, mutta voi aiheuttaa pitkän aikavälin ongelmia. MB:n kehittynyt tietokonejärjestelmä pystyy myös havaitsemaan, jos polttoaine on alempilaatuista, jos et ole huomannut sitä. Et myöskään saa koskaan sekoittaa polttoainelaatuja Benzin tankissa.

  Mitkä Mercedekset valmistetaan Yhdysvalloissa?

Onko premium-bensiiniä tarpeen käyttää vakiomoottoreissa?

Ei ole. Jos käytät tavallista autoa, jossa on vakiomoottori, kuten Hondaa, Nissania, Toyotaa tai Mazdaa, sinun ei tarvitse laittaa autoosi premium-bensiiniä. Tämä johtuu siitä, että nämä moottorit on suunniteltu tavalliselle kaasulle, eikä premium-kaasun lisääminen niihin muuta moottorin suorituskykyä. Päinvastoin, päädyt käyttämään enemmän turhaan.

Käytä Mercedesissäsi premium-kaasua

Mersussa voi käyttää tavallista bensiiniä, mutta ei pitkiä aikoja. Mercedes-Benz suosittelee asiakkailleen lyijyttömän premium-bensiinin käyttöä, jonka oktaaniluku on 91 tai korkeampi. Premium-bensiinin käyttämättä jättäminen johtaa ongelmiin, kuten huonoon polttoainetaloudellisuuteen, moottorin tarkastusvalon syttymiseen ja moottorin koputteluun.
Jos laitat vahingossa tavallista bensiiniä, jonka oktaaniluku on 87 tai 89, ei ole syytä huoleen. Tästä ei kuitenkaan pidä tehdä tapaa, jos haluat, että autosi moottori kestää pitkään ja toimii parhaalla mahdollisella tasolla.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z