Voiko Mercedestä hinata?

Olipa autosi sitten rikki tai lähdössä piknikille, on erittäin tärkeää tietää, voiko autosi hinata tyhjäksi vai ei. Jos mietit, voiko Mersusi hinata tasohinaukseen vai ei, olet oikeassa paikassa.

Mercedes-Benzin hinaaminen on mahdollista. Et kuitenkaan voi hinauttaa Mercedes-Benziä samalla tavalla kuin Jeep wrangleria tai Ford F-150:tä. Sen sijaan sinun on käytettävä erikoisvarusteita, kuten vetotuolia tai vetovaunua. Ilman näitä välineitä auto voi vaurioitua pahasti.

On kuitenkin syytä huomata, että Mercedes-Benz vastustaa ajoneuvojensa tasohinausta. Jos siis hinauksen aikana tapahtuu jotain, sinun ei kannata odottaa mitään korvauksia Mercedekseltä, jos takuusi on vielä voimassa. Lisäksi on ratkaisevan tärkeää, että tutustut autosi ohjekirjaan ennen auton hinaamista.

Kuinka kauas voin hinata Mercedes-Benzini?

Mercedes suosittelee, että heidän ajoneuvojaan saa hinata enintään 30 mailin eli 50 kilometrin matkan. Tämän lisäksi hinauksen nopeus ei saisi ylittää 30 mph tai 50 km/h. Jos aiot hinata ajoneuvoa yli 30 mailia, sinun on nostettava koko ajoneuvo.

Siksi Mercedes suosittelee hinaustyökalujen, kuten hinauskärryn tai hinausperävaunun, käyttöä. On turvallisempaa kuljettaa ajoneuvoa kuin hinata sitä. 4Maticilla varustettua Mercedes-Benziä ei saa koskaan hinata niin, että yksi pyöräpari on maassa.

Miten tasohinaaminen toimii?

Tasohinauksesta käytetään myös nimitystä nelivedon hinaaminen tai hinaaminen rullalla. Siinä kytketään vetokoukku ajoneuvoon, jolloin se voi rullata matkailuauton perässä sen neljällä pyörällä. Tasohinausta kutsutaan venehinaukseksi, koska hinattava ajoneuvo näyttää pieneltä veneeltä, jota vedetään suuren laivan perässä.

  Missä Mercedeksessä on head-up-näyttö?

Muutama vuosi sitten tämä oli suosituin hinaustapa. Tämä johtuu siitä, että useimmissa henkilöautoissa, kuorma-autoissa ja maastureissa oli manuaalivaihteisto, jota voitiin vetää neljä alaspäin. Tämä on kuitenkin muuttunut viime vuosina, sillä monissa autoissa, kuten Mercedeksessä, käytetään mieluummin automaattivaihteistoa, joka ei ole hyvä tasohinauksessa.

Miten hinausvaunu toimii?

Hinauskärry toimii siten, että se kiinnitetään ajoneuvoa vetävän kuorma-auton tai matkailuauton takaosaan. Tämä apuväline on kuitenkin suunniteltu vain etuvetoisille ajoneuvoille, jotka painavat enintään 5000 kiloa. Lisäksi hinauskärry ei lisää kilometrejä autoosi kuljetuksen aikana.

Ennen kuin ostat Mercedes-malliisi auton hinauskärryn, on tärkeää käydä läpi auton käyttöohjeet ja katsoa, suositellaanko sitä. Useimmat Mercedes-mallit ovat painavia, eivätkä ne sovellu hinaukseen matkailuautojen tai kuorma-autojen perässä. Lisäksi sinun on varmistettava, että autossa on vakiovetojärjestelmänä FWD.

Miten hinausperävaunu toimii?

Toisin kuin auton hinausvaunu, hinausperävaunu on luotettavampi ja suositeltavampi Mercedes-Benz-ajoneuvoille. Tämä varuste on kuitenkin kalliimpi hankkia ja ylläpitää. Se vie kuitenkin enemmän tilaa pihalla tai autotallissa, koska siinä on neljä pyörää.

Hinausperävaunu toimii nostamalla koko auton irti maasta. Siksi sinun ei tarvitse huolehtia siitä, missä voimansiirtojärjestelmäsi sijaitsee. Olipa autossasi sitten neliveto, takaveto tai neliveto, perävaunu nostaa sen ilman, että se lisää kilometrejä. Se soveltuu myös paremmin pitkiin ajoihin.

  Pitäisikö minun ruostesuojata Mersuni?

Mitä haittoja vetotuolin tai vetoauton perävaunun käytöstä on?

Vaikka hinausdolly ja hinausperävaunu ovat erittäin hyödyllisiä autosi hinaamisessa, niissä on myös joitakin haittoja. Nämä kaksi välinettä vaativat säännöllistä huoltoa, jotta ne voivat suorittaa työnsä tehokkaasti. Ne vievät myös paljon säilytystilaa, jota joillakin asunnonomistajilla ei välttämättä ole.

Mercedeksen hinausta koskevat usein kysytyt kysymykset

Voinko hinata Mercedes-Benzini 4Maticilla?

Ei, sinun ei pitäisi. Sinun ei pitäisi koskaan hinauttaa Mercedes-Benz-malliasi 4Maticilla. Sillä ei ole väliä, hinataanko sitä etu- vai taka-akseli nostettuna, tämä tekee tuhoa vaihteistojärjestelmällesi. 4Maticilla varustettuja Mercedes-Benz-malleja tulisi hinata vain siten, että molemmat akselit ovat maassa tai irti maasta.

Voinko hinata automaattivaihteista Mercedes E-Luokkaani?

Ei, ei ole. Itse asiassa sinun ei pitäisi koskaan hinata Mercedestä tai autoa, jossa on automaattivaihteisto. Jos teet niin, päädyt vahingoittamaan automaattivaihteistoa, mikä tuo enemmän harmia kuin hyötyä.

Pitäisikö minun hinata Mersuani takaa vai edestä?

On tärkeää ymmärtää, että autoja ei ole suunniteltu vedettäväksi takaa. Tämä johtuu siitä, että auton etuosassa olevat esineet voivat irrota, kun niihin osuu alhaalta päin. Jos kuitenkin hinaat etupyörät irti maasta, vetoakseli on irrotettava.

Pitääkö minun laittaa Mercedes tyhjäkäynnille ennen hinausta?

Jos aiot hinata Mercedes-Benz-mallia, jossa on taka-akselivetojärjestelmä ja etumoottori, sinun on irrotettava vetoakseli. Näin vältetään voimansiirtojärjestelmän vaurioituminen. Vaihteiston asettaminen vapaalle ei auta, sillä se ei estä sisäisen palamisen puuttumisen aiheuttamia vaurioita.

  Minkä Mercedeksen moottori kuulostaa Paganilta?

Mitä autoja voi hinata ongelmitta?

Joitakin automerkkejä ja -malleja voidaan hinata paljon helpommin kuin toisia. Esimerkiksi autot, joissa on manuaalivaihteisto ja etuveto, voidaan hinata ilman haasteita. Näitä autoja voidaan myös hinata pitkiä matkoja ilman vaaraa.
Lisäksi ajoneuvot, joissa on joko manuaalivaihteisto ja takaveto tai neliveto ja manuaalinen vaihteensiirtolaatikko, jonka voi laittaa tyhjäkäynnille, voidaan myös hinauttaa. Jos Benz-mallissasi on siis jokin näistä ominaisuuksista, voit hinata sitä tasohinauksella.

Hinaa varovasti

Valitettavasti Mercedes-Ben-malleja ei voi hinata tasohinauksella. Voit kuitenkin hinata Mercedes-Benz-autoasi, jos hankit hinauskärryn tai hinausperävaunun. Vetovaunu on paras valinta, sillä se ei aiheuta vaaraa autosi automaattivaihteistolle. Tarkista aina ennen auton hinaamista käyttöohjeet.
Jos haluat hinata Mercedes-Benziäsi, koska se on hajonnut, hanki hinauskärry tai hinausperävaunu. Jos sinulla on hinauskärry, älä koskaan hinaa Mercedestäsi yli 30 mailia tai yli 30 km/h:n nopeudella. Harkitse hinausperävaunun käyttöä, sillä se on turvallisempi ja helpompi käyttää.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z