Voiko sähköautossa nukkua?

Sähköautot ovat pohjimmiltaan kuin suuret kodin sähkölaitteet, mikä tarkoittaa, että ne eivät päästä hiilidioksidipäästöjä tai hiilidioksidia, kun ne ovat päällä. Ainoa asia, jota ne päästävät, on lämpö, mikä ei ole ongelma, jos haluat nukkua sähköautossa.

Kaiken kaikkiaan voit nukkua sähköautossa ilmastointilaitteen ollessa päällä tai ilman sitä. Ilmastointi todennäköisesti laskee akkuprosenttia 1 tai 2 % joka tunti, joten muista ottaa se huomioon, jos päätät leiriytyä sähköautossa.

Tässä artikkelissa näytämme sinulle yksinkertaisen oppaan avulla, miten voi parhaiten leiriytyä sähköauton sisällä luetellen kaikki auton sisällä nukkumisen hyvät ja huonot puolet. Nukkuminen perinteisen polttomoottoriauton sisällä on haastavampaa, koska polttomoottoriautot aiheuttavat enemmän melua ja päästävät samalla haitallisia pakokaasuhiukkasia.

Jotkut haluavat telttailla mieluummin auton katolla, mikä tarkoittaa investoimista laadukkaaseen kattotelttaan. Oli miten oli, auton sisällä ei kannata nukkua, jos olet pitkä ja sinulla on ongelmia nukkua muualla kuin sängyssä. Jos auton sisällä nukkuminen sopii sinulle täysin hyvin, lue tämä artikkeli, jotta saat tietää, miten se tehdään oikein.

Sähköautossa nukkumisen edut

Jos olet joku, joka rakastaa telttailua, koska olet kaukana kaupungista ja nautit luonnonläheisyydestä, sähköauton sisällä nukkuminen takaa, että olet turvassa kaikilta ulkoisilta elementeiltä ja samalla lähellä suosikkileirintäpaikkojasi.

Sinulla on pääsy kaikkiin auton ominaisuuksiin, ja kun otetaan huomioon, että jotkin sähköautot, kuten Tesla, tarjoavat ominaisuuksia, kuten Netflix, Youtube, HBO ja Hulu, voit nauttia samanlaisesta kokemuksesta kuin muuten muhkeassa hotellihuoneessa.

  Paras viistoperä vanhemmille kuljettajille

Tesla tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden ostaa ”Camp Mode” -tilan, mikä tarkoittaa, että he ajattelivat ihmisiä, jotka haluavat nukkua Teslassa. Tällaisten ominaisuuksien ansiosta se on helppoa ilman huolta turvallisuudestasi tai akun varauksesta.

EV:ssä nukkuminen on halvempaa kuin hotellissa nukkuminen ja samalla voit nauttia lämmitetyistä istuimista ja laadukkaasta ilmastointilaitteesta. Jos kyseisessä autossa on paljon sisätilaa, voit laskea istuimet alas ja saada auton tuntumaan huippuluokan matkailuautolta. Lopuksi, jos valitset suuren panoraamakattoluukun, voit katsella taivasta.

Sähköautossa nukkumisen haitat

Nukkuminen auton sisällä ei ole turvallisin tapa leiriytyä, varsinkin jos auto ei ole pysäköity turvalliseen paikkaan. Akun prosenttiosuus tulee kärsimään kaikista jatkuvasti käytössä olevista ominaisuuksista, mikä tarkoittaa, että saatat jopa jäädä jumiin, jos olet kaukana laturista.

Joissakin EV-autoissa on paljon sisätilaa, mutta se ei läheskään riitä mukavaan yöpymiseen. Sänky on sänky, ja on selvää, että sängyn sisällä nukkuminen on mukavin tapa nukkua.

Autoja ei yksinkertaisesti ole suunniteltu niin, että niissä voisi nukkua riippumatta siitä, ovatko ne sähkö- vai polttomoottoriautoja. Et voi pysäköidä autoasi minne haluat, mikä tarkoittaa, että saatat saada jopa sakkoja, joiden hinnalla saisit helposti mukavan hotellihuoneen.

Jos rakastat retkeilyä, on parempi kuljettaa perävaunua, koska perävaunu on mukavampi, tilavampi, turvallisempi ja täynnä kaikenlaisia mukavuuksia, kuten wc:tä, jääkaappia ja kaikkia muita tarvittavia kodinkoneita.

  Missä uusissa maastureissa on tuuletetut istuimet?

Nukkuminen polttomoottoriauton sisällä

Polttomoottoriautossa nukkuminen tarjoaa aivan toisenlaisia etuja ja haittoja pääasiassa siksi, että perinteinen kaasu-/dieselmoottori tuottaa haitallisia hiukkasia. Lisäksi polttomoottoriautossa nukkuminen tarkoittaa myös sitä, että moottori on pidettävä käynnissä, jos haluat käyttää ilmastointia ja kaikkia muita autossa olevia ominaisuuksia.

Jos jätät ilmastointilaitteen päälle käynnistämättä moottoria, on mahdollista, että akku tyhjenee. Tyhjäkäynnillä oleva moottori lisää moottorin kulumista huomattavasti ja mahdollistaa myös sen, että voit jopa myrkyttää itsesi haitallisilla pakokaasuilla.

Sinun ei siis pitäisi koskaan nukkua tyhjäkäynnillä olevan auton kanssa autotallissa, koska se todennäköisesti tappaa sinut, jos kaasut pääsevät matkustamoon.

UKK-osio

Miksi ihmiset haluavat nukkua auton sisällä?

Ihmiset haluavat nukkua auton sisällä, koska se on sekä halpaa että kätevää. Jos olet pitkällä matkalla, on paljon helpompaa pysäköidä auto turvalliselle alueelle ja nauttia lyhyistä päiväunista kuin lähteä etsimään hotellihuonetta paikasta, jossa et ole koskaan ennen käynyt.

Monilla ihmisillä on tapana ottaa päiväunet sähköauton latauksen aikana, mikä on täysin järkevää, kun asiaa ajattelee. Sinä ja autosi lepäilette molemmat samaan aikaan, ja olette molemmat täysin täynnä energiaa, kun haluatte jatkaa matkaanne.

Onko parempi leiriytyä auton päälle?

Monet pitävät ajatuksesta ostaa kattoteltta ja nukkua auton päällä. Tämä on todella suosittua myös Overlanding-kulttuurissa. Katolle asennettava teltta voidaan pystyttää muutamassa minuutissa, ja se tarjoaa riittävästi tilaa venytellä.

  Ovatko riippumattomat mekaanikot halvempia kuin jälleenmyyjät?

Lisäksi, jos telttailet luonnossa, muutaman metrin korkeudella maanpinnasta oleminen on ehdottomasti hyvä ajatus.

Pitäisikö minun investoida asuntovaunuun?

Jos rakastat retkeilyä, mutta et halua uhrata kodinkoneita ja oikeaa sänkyä, sinun kannattaa todellakin investoida matkailuauton ostamiseen, sillä niitä voi helposti kuljettaa oman mielesi mukaan. Useimmissa turistiystävällisissä paikoissa on asuntoautovaunuja varten suunniteltuja puistoja, mikä tarkoittaa, että voit nauttia mukavasta oleskelusta missä tahansa.

Jos varustat autosi muutamilla lisäominaisuuksilla, kuten lisätyillä taustapeileillä ja laadukkailla vetokoukuilla, perävaunun kuljettamisesta tulee paljon helpompaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z