Voiko tavallista ohjaustehostinta käyttää Mercedeksessä?

Mercedes-Benz on arvostettu merkki, jolla on hyvä maine. Mercedeksen ylläpito on kuitenkin kallista, sillä sen varaosat, nesteet ja jopa työvoima ovat kalliita. Voiko Mercedes-Benzissä kuitenkin käyttää tavallista ohjaustehostinnestettä?

Kyllä, voit käyttää tavallista ohjaustehostinnestettä Mercedes-Benzissä. Sen ei kuitenkaan pitäisi olla pysyvää, sillä Mercedes suosittelee Pentosin CHF 11S -ohjaustehostinnestettä. Jos käytät tavallista ohjaustehostinnestettä hätätilanteessa, varmista, että pääset siitä eroon mahdollisimman pian.

Mercedes-Benz suosittelee Pentosin CHF 11S -ohjaustehostinnestettä, koska se toimii paremmin ja kestää kauemmin kuin tavalliset ohjaustehostinnesteet. Pentosin CHF 11S -neste on synteettipohjainen hydraulineste, kun taas useimmat tavalliset ohjaustehostinnesteet ovat ATF-vaihteistonesteitä.

Miksi Mercedes suosittelee Pentosin CHF 11S -ohjaustehostinnestettä?

Mercedes suosittelee tätä nestettä, koska sillä on korkeimmat tekniset vaatimukset. Lisäksi Pentosin CHF 11S -ohjaustehostinneste kestää pidempään ja toimii poikkeuksellisen hyvin. Lisäksi se toimii täydellisesti sekä kuumissa että kylmissä olosuhteissa. Siksi Mercedes ja muut huippuluokan autonvalmistajat, kuten Bentley, BMW, Audi, Porsche, Jeep ja Chrysler, suosivat sitä muiden nesteiden sijaan.

Miten voin selvittää, minkä tyyppistä nestettä Mercedekseni tarvitsee?

Koska Pentosinin ohjaustehostinnesteitä on erityyppisiä, on erittäin tärkeää tietää, mikä neste sopii sinun Mercedes-mallillesi ja -vuodellesi. Voit selvittää sen tarkistamalla ohjaustehostinsäiliön tai täyttökorkin. Lisäksi voit tutustua auton ohjekirjaan, sillä valmistaja määrittelee yleensä käytettävän nesteen.

  Kumpi on arvokkaampi, Mercedes vai BMW?

Mistä saan Pentosin CHF 11S -ohjaustehostinnestettä?

Pentosin CHF 11S -ohjaustehostinnestettä saa mistä tahansa Mercedes-jälleenmyyjältä. Voit kuitenkin löytää tämän nesteen myös verkosta. Jos haluat säästää hieman rahaa, sinun kannattaa ostaa neste netistä, sillä jälleenmyyjät ovat hieman kalliita.

Mistä tiedän, että ohjaustehostinnesteeni on vähissä?

Useat merkit voivat ilmoittaa, kun ohjaustehostinnesteesi on vähissä. Sen lisäksi, että nämä merkit kertovat ohjaustehostinnesteen vähäisyydestä, ne voivat myös tarkoittaa, että ohjaustehostinpumpussasi on ongelma. Ne ovat seuraavat:

 • Vinkuva ääni
  Jos kuulet vinkuvia ääniä, kun käynnistät auton, tämä on merkki siitä, että ohjaustehostinneste on vähissä, ohjaustehostinpumppu on menossa rikki tai ohjaustehostimen hihna on kulunut. Kaikki nämä ongelmat voidaan korjata nopeasti Mercedes-huollossa.
 • Muriseva ääni
  Toinen merkki siitä, että ohjaustehostinneste on vähissä, on uriseva tai vinkuva ääni. Tämä ääni kuuluu yleensä, kun käännät ohjauspyörää täysillä. Ja kun nestetaso laskee entisestään, ääni alkaa kuulua joka kerta, kun käännät ohjauspyörää.
 • Jäykkä ohjauspyörä
  Alhainen ohjaustehostinneste voi myös aiheuttaa ohjauspyörän jäykistymisen. Tämä johtuu siitä, että jos pumpussa ei ole riittävästi nestettä, se toimii epätarkoituksenmukaisesti ja vaikuttaa virtaukseen, jota tarvitaan ohjaustehostinjärjestelmän sujuvaan toimintaan.

Miten ohjaustehostinnestettä lisätään?

Jos ohjaustehostinnesteen määrä on vähäinen ja haluat lisätä sitä itse, menettely on suoraviivainen. Ensin sinun on kuitenkin hankittava oikea Mercedes-ohjaustehostinneste ja noudatettava oikeita ohjeita. Tämän lisäksi sinun on pysäköitävä Mercedes tasaiselle alustalle ja kytkettävä seisontajarrut. Noudata seuraavaksi alla olevia ohjeita:

 • Käynnistä Mersusi ja odota, kunnes se saavuttaa normaalin käyttölämpötilan. Huomaa, että tämä voi kestää useita minuutteja. Käännä seuraavaksi ohjauspyörää useita kertoja lukosta toiseen. Vedä lopuksi konepellin avaimesta avataksesi auton konepellin.
 • Avaa konepelti ja tunnista ohjaustehostinsäiliö. Useimmissa ohjaustehostinsäiliöissä on etiketti, josta käy ilmi lisättävän ohjaustehostinnesteen tyyppi. Ennen kuin avaat säiliön, puhdista sen korkki puhtaalla mikrokuituliinalla estääksesi lian ja roskien pääsyn säiliöön.
 • Avaa säiliö kääntämällä sitä vastapäivään. Varmista, että sinulla on rätti, jolla voit pyyhkiä mittatikun. Ole hyvin varovainen, jotta et päästä säiliöön mitään epäpuhtauksia.
 • Voit nyt lisätä ohjaustehostinnestettä. Varmista, että lisäät autoosi oikean määrän ohjaustehostinnestettä. Sulje säiliö korkilla.
 • Irrota säiliön korkki muutaman minuutin kuluttua ja tutki nestetaso mittatikusta. Jos huomaat, että nestetaso on alle vähimmäistason, lisää nestettä. Varmista, että nestetaso ei ylitä maksimimerkkiä.
 • Kun nestetaso on oikea, voit sulkea ohjaustehostinsäiliön ja lähteä ajelulle. Kuuntele autoa tarkkaan ja varmista, ettei siinä kuulu vinkumista, narinaa tai vinkumista. Myöskään ohjauspyörä ei saa olla jäykkä käännettäessä.
  Onko Mercedes hyvä lumessa?

FAQ

Miksi ohjaustehostinnesteen vaihto on tärkeää?

Tämä johtuu siitä, että neste hajoaa jonkin ajan kuluttua, kun se saastuu kumi- ja metallihiukkasista. Tämän seurauksena pumppu ja ohjaustehostimen osat voivat kulua paljon odotettua nopeammin.

Voinko ajaa Mercedeksellä, jos ohjaustehostimen neste on vähissä?

Vaikka voit ajaa Mersulla, jossa on vähän ohjaustehostinnestettä, se ei ole hyvä idea. Tämä johtuu siitä, että aiheutat painetta ohjaustehostimen pumppuun, joka saattaa jonkin ajan kuluttua pettää. Jos et pääse käsiksi Pentosinin ohjaustehostinnesteeseen, voit käyttää tilapäisesti tavallista nestettä.

Kuinka paljon maksaa Mercedeksen ohjaustehostinnesteen vaihto?

Tämä riippuu sijainnistasi ja Mercedes-mallista. Vaikka Mercedes suosittelee Pentosin ohjaustehostinnestettä, eri Benz-mallit käyttävät eri versioita tästä nesteestä. Siitä huolimatta sinun pitäisi odottaa maksavasi 100-250 dollaria, kun käyt Mercedes-huollossa.

Yhteenveto

Yhteenvetona voit käyttää tavallista ohjaustehostinnestettä Mercedeksessä. Sitä ei kuitenkaan tulisi käyttää pitkään vaan hätätilanteessa, ja se tulisi vaihtaa lyhyen ajan kuluessa. Mercedes suosittelee Pentosin CHF 11s -nestettä automerkkeihinsä ja -malleihinsa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z