Voiko Volvoja hinata?

Volvo ei suosittele autojensa hinaamista tasohinaukseen, olivatpa ne sitten automaatti- tai manuaalivaihteisia.

Tasohinauksella tarkoitetaan auton hinaamista asuntoauton tai ison ajoneuvon perässä siten, että kaikki neljä pyörää ovat maassa. Se, voiko sen tehdä, riippuu auton voimansiirrosta ja voimansiirtojärjestelmästä. Kaikkia automaattivaihteistolla varustettuja Volvo-autoja ei saa koskaan hinata tasohinaukseen. Manuaalivaihteisia Volvo-autoja voi sitä vastoin varovasti hinata tasohinaukseen, mutta Volvo ei suosittele sitä.

Mitä on tasohinaaminen?

Tasohinausta on auton hinaamista sen kaikilla neljällä pyörällä. Tämä tunnetaan myös nimellä ”nelivedon hinaaminen” tai ”jollahinaaminen”. Tässä hinauksessa auto kiinnitetään asuntoautoon tai muunlaiseen suureen ajoneuvoon, ja sitten sitä vedetään perässä. Se on helpoin tapa hinata autoa. Tasohinausta ei kuitenkaan ole tarkoitettu kaikille autoille.

Automaattivaihteisen auton hinaaminen tasohinaukseen voi vahingoittaa voimansiirtojärjestelmää vakavasti. Automaattivaihteisia autoja ei saa koskaan hinata tasohinaukseen, riippumatta niiden voimansiirtovaihtoehdoista. Tämä johtuu siitä, että automaattivaihteisissa autoissa voiteluaine kiertää vaihteistojärjestelmässä vain moottorin käydessä. Jollahinauksessa moottori on kuitenkin sammutettu, joten vaihteistojärjestelmässä ei ole voitelua.

Manuaalivaihteisia autoja voidaan hinata tasohinauksessa, mutta ei kaikkia manuaalivaihteisia autoja. Tarkista käyttöohjeet ennen auton hinaamista. Etuvetoisten autojen tapauksessa tasohinaaminen ei ole paras vaihtoehto, koska se voi vahingoittaa edessä olevaa vaihteistojärjestelmää. Takavetoiset tai nelivetoiset autot voidaan kuitenkin yleensä hinata tasohinaukseen tyhjäkäynnillä.

  Pitäisikö minun vuokrata vai ostaa Volvo?

Volvo-auton hinaaminen tasohinauksessa

Virallisesti Volvo suosittelee hinaamaan autoja käyttämällä ajoneuvojensa hinaustolppia. Volvo ei enää valmista takavetoisia autoja, ja etuvetoisten autojen ja nelivetoisten autojen tasohinaaminen voi olla vaikeaa. Tasohinaaminen voi vaikuttaa haitallisesti voimansiirtojärjestelmään, joten tämä on myös tärkeää huomioida.

Automaattisten Volvo-autojen hinaaminen

Automaattivaihteiset autot ovat nykyään enemmistönä. Automaattivaihteisen Volvon tasohinaaminen voi vaikuttaa negatiivisesti vaihteistojärjestelmään. Vaihteistojärjestelmä tarvitsee voitelua auton ollessa käynnissä, mutta tasohinauksen aikana vaihteistojärjestelmässä ei ole voiteluainetta, mikä voi johtaa vetoakselin katkeamiseen.

Vaihteistovaihtoehdot voivat entisestään lisätä tasohinauksesta johtuvien vaurioiden mahdollisuutta. FWD-autoissa vaihteisto ja vetoakseli ovat auton etuosassa. Ne vaurioituvat vakavasti, kun etupyörät pyörivät ilman moottorin käyntiä. AWD-autot kärsivät myös samalla tavalla kuin FWD-autot, kun niitä hinataan tasohinauksessa.

Käsikäyttöisten Volvo-autojen hinaaminen

Manuaalivaihteisia autoja voidaan hinata tyhjäkäynnillä ison ajoneuvon perässä. FWD-autojen tasohinaaminen voi kuitenkin vaikuttaa voimansiirtojärjestelmään myös silloin, kun se on vapaalla vaihteella. AWD-Volvo-autoja voi itse asiassa hinata tasohinauksessa, mutta Volvo suosittelee hinausvaunun tai tasohina-auton käyttöä.

Joissakin manuaalivaihteisissa autoissa on myös moottorikäyttöinen pumppu, joka huolehtii vaihteistojärjestelmän voitelusta, joten tasohinaaminen voi vaikuttaa näihin manuaalivaihteisiin. Jos tasohinaukseen on pakko ryhtyä, aseta auto vapaalle ja kiinnitä ajoneuvo hinaushihnalla.

Volvon hinauspalvelut

Volvon asiakaspalvelu tarjoaa ”Tow for life” -ohjelmaa, jossa Volvo-asiakkaat voivat soittaa Volvon avustajalle, joka on käytettävissä 24/7. Tämä ohjelma koskee myös asiakkaita, joiden takuu on päättynyt. Volvo tarjoaa ilmaiset hinauspalvelut asiantuntevien hinausoperaattoreidensa kanssa. Hinaus on kuitenkin ilmainen vain 25 mailin säteellä. Tämän rajan ulkopuolella Volvo veloittaa siitä.

  Onko käytetty Volvo hyvä auto?

Tyhjähinaaminen voi vahingoittaa Volvon AWD-järjestelmää tai vaihteistojärjestelmää, mikä on erittäin kallista korjata. Volvon Tow for Life -palvelun avulla voit vain soittaa heille vian sattuessa, mikä voi olla jopa täysin ilmaista. He myös tietävät, mikä on parasta ajoneuvollesi, joten se on paras vaihtoehto.

FAQ

Mitä hinaustyyppejä on olemassa?

Hinaus tarvitaan, kun auto ei toimi tai se on juuttunut jonnekin. Hinaus tapahtuu vetämällä autoa isommalla ajoneuvolla tai kuorma-autolla. Hinausautoja on erityyppisiä:

  • Hinausautot: tasohina-auto
  • Integroitu hinausauto
  • Koukkukäyttöiset hinausautot
  • Pyöränostinhinaajat
    Näillä hinausautoilla on erilaisia tekniikoita autojen hinaamiseen. Nämä erilaiset hinaustekniikat johtuvat erilaisista voimansiirto- ja voimansiirtojärjestelmistä. Nämä ovat:
  • Tasohinauksessa – tasohinauksessa auto asetetaan tasohinaukseen. Näin kaikki pyörät lepäävät kuorma-auton päällä, mikä pitää ne turvassa.
  • Tasohinaukseen – Tasohinauksessa auto kiinnitetään isoon ajoneuvoon hinaushihnoilla, minkä jälkeen auto vedetään niin, että kaikki neljä pyörää ovat maassa.
  • Kahden pyörän hinaaminen – hinaaminen tapahtuu käyttämällä auton kanssa kiinnitettyä hinauskärryä tai autokärryä. Hinausdolly estää vetäviä pyöriä pyörimästä ja pitää voimansiirtojärjestelmän turvallisena.

Mitä komplikaatioita voi tapahtua auton hinauksessa?

Suurin ongelma auton hinaamisessa on vaihteistojärjestelmän vaurioituminen. Hinaus voi myös vahingoittaa autojen AWD-järjestelmää. Suurin ongelma on kuitenkin automaattiautoissa. Auton voitelu on todella tärkeää, ja jos sitä ei tehdä kunnolla, se voi vahingoittaa auton herkkiä osia.

  Onko Volvo halvempi ylläpitää kuin BMW?

Manuaalivaihteisen auton hinaaminen on helpompaa, koska vaihteistojärjestelmän voiteluaine leviää vaihteiden vaihdon yhteydessä, joten manuaalivaihteiset autot ovat turvallisempia hinata kuin automaattivaihteiset. Joissakin manuaaliautoissa on kuitenkin tiettyjä vaikeuksia, joten lue aina käyttöohjeet.

Miksi tasohinauksesta on haittaa autolle?

Käsikäyttöisten autojen tasohinaaminen ei ole niille niin huono asia. Käsikäyttöiset autot voidaan helposti kiinnittää asuntoautoihin tai suurempiin ajoneuvoihin, kun ne ovat tyhjäkäynnillä. Automaattiautoille tasohinaaminen voi kuitenkin aiheuttaa vahinkoa. Itse asiassa se voi vahingoittaa mitä tahansa ajoneuvoa, joka tarvitsee voitelua moottorikäyttöisistä pumpuista.

Ajoneuvoja, jotka tarvitsevat voiteluaineita moottorista, ei saa koskaan hinata tasohinaukseen, sillä muutoin vaihteisto voi rikkoutua. Suurimmassa osassa automaattivaihteisia autoja on moottorikäyttöiset voitelupumput, minkä vuoksi tasohinauksesta on niille erittäin haittaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z