Voinko vain pestä autoni vedellä?

On monia eri tapoja, joilla auton voi puhdistaa perusteellisesti, mutta pelkän veden käyttäminen ei ole yksi niistä, koska vesi ei riitä poistamaan rasvaa auton pinnalta. Lisäksi jos puhdistat autosi vain vedellä, aiheutat todennäköisesti kaikenlaisia vesijälkiä maalipintaan.

Sinun on pestävä autosi säännöllisesti, jotta maali pysyy hyvässä kunnossa. Jotkin epäpuhtaudet, kuten linnunkakka, sisältävät happamia ominaisuuksia, jotka voivat tehdä tuhoa autosi maalille, jos niitä ei käsitellä nopeasti ja tehokkaasti.

Joissakin tapauksissa voit kuitenkin puhdistaa autosi puhtaalla vedellä. Hyvä esimerkki tästä on, jos autosi on vain lievästi pölyinen tai tuoreiden lehtien peitossa. Moottoripesuri poistaa helposti pölyn ja roskat, jotka eivät ole sijainneet auton pinnalla pitkään aikaan.

Kaiken kaikkiaan, muista lukea tämä artikkeli, jotta saat selville kaikki auton pesuun liittyvät annokset ja kiellot, kuten investoimisen laadukkaaseen kotitaloustason moottoripesuriin, minkälaisia työkaluja sinun tulisi käyttää työhön ja milloin auto yleensä tulisi puhdistaa.

Autonpesun tekemiset – asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon, jotta elämäsi olisi helpompaa

Ensimmäinen asia, jota sinun on harkittava, on laadukkaan moottoripesurin hankkiminen, jos osavaltiosi ei kiellä auton pesua pihatiellä. Kannattaa investoida laadukkaaseen kotitalouskäyttöön tarkoitettuun moottoripesuriin, jonka teho ei ylitä yli 2000PSI:tä, sillä sitä suurempi teho vahingoittaa varmasti maaliasi.

Sinun on myös oltava erittäin huolellinen, kun valitset oikean suuttimen työhön, sillä useimmat alle 15 asteen suuttimet voivat myös aiheuttaa maalivaurioita, vaikka PSI-taso olisi alle 2000PSI. Riippumatta siitä, kieltääkö osavaltiosi pihatien autonpesun vai ei, sinun on aina oltava varovainen vedenkulutuksen kanssa.

  Paras auto uusille vanhemmille

Jos peset moottoritilan, muista tehdä se käsin, jotta kaikki monimutkaiset sähköosat eivät vahingoitu. Auto kannattaa myös kuivata käsin asettamalla mikrokuitupyyhkeet auton päälle liukumatta, jotta maalin naarmuuntumisvaara on mahdollisimman pieni.

Lopuksi sinun pitäisi myös investoida laadukkaisiin autonhoitotuotteisiin, kuten lumivaahtosuuttimiin moottoripesuriin, autonpesuun tarkoitettuihin puhdistusliuoksiin, harjoihin renkaita varten ja mikrokuitusuojiin luotettavaa kahden ämpärin menetelmää varten.

Autonpesun kiellot – Asiat, joita kannattaa välttää maalin säilyttämiseksi

Joskus on tärkeämpää tietää, mitä ei saa tehdä kuin mitä ei pidä, jos haluat säilyttää autosi maalipinnan mahdollisimman tuoreena. Muista siis ottaa huomioon kaikki nämä tekijät aina, kun päätät pestä autosi, jotta saat siitä parhaan mahdollisen hyödyn irti.

Älä pese autoasi keskipäivällä tai suorassa auringonvalossa, koska se nopeuttaa kuivumisprosessia, joka yleensä jättää autoosi kaikenlaisia vesijälkiä ja raitoja. Jos auton pinta on lämpimän tuntuinen, on todennäköistä, että vesi haihtuu ennen kuin voit kuivata sen pyyhkeellä.

Muista myös välttää sellaisten sienien käyttöä, joita ei ole tehty auton puhdistukseen, koska ne on usein suunniteltu siten, että ne voivat sitoa paljon likaa sienen sisään. Tämä voi naarmuttaa auton maalia, joten sitä on parasta välttää kokonaan.

Älä käytä puhdistussekoituksia, joita ei ole suunniteltu autokäyttöön, koska ne voivat usein sisältää kemiallisia ainesosia, jotka eivät pidä auton maalista. Älä myöskään jätä vanteita ja renkaita puhdistuskertojen loppuun, sillä ne ovat yleensä auton likaisimmat osat, ja ne on hoidettava ensin.

  Parhaat luksusautot pitkille kuljettajille

Auton puhdistustiheys – kesä ja talvi

Auton puhdistusajankohdan tunteminen on kiistatta tärkeämpää kuin sen puhdistusajankohdan tunteminen, sillä jos autoa ei puhdisteta usein, ei ole mitään järkeä tehdä sitä kaikkea. Näin ollen muista puhdistaa auto vähintään kaksi kertaa kuukaudessa kesällä.

Toisaalta auto kannattaa puhdistaa vielä useammin talvella riippuen siitä, kuinka paljon suolaa tiellä on. Yleinen suositus on 4-6 kertaa kuukaudessa. Lopuksi, aina kun autossasi on happamia epäpuhtauksia, kuten linnunkakkaa, muista puhdistaa se aina, kun näet sen, jotta maalin vaurioitumisen riski on mahdollisimman pieni.

Muista myös puhdistaa samalla sisätilat, jotta autosi olisi mahdollisimman siisti.

FAQ-osio

Voinko viedä autoni automaattisen autopesulan läpi?

Automaattinen autopesula vaikuttaa helpoimmalta ja ajallisesti tehokkaimmalta tavalta, jolla auton voi puhdistaa. Niissä käytetään kuitenkin tunnetusti aggressiivisia ja suuria harjaksia, jotka voivat helposti vahingoittaa maalipintaa. Näitä kannattaa välttää, jos ne eivät ole 100-prosenttisesti välttämättömiä.

Kaikki automaattiset autopesulat eivät kuitenkaan ole samanlaisia. Jotkut niistä ovat huomattavasti parempia kuin toiset, mutta tällaiset asemat myös maksavat huomattavasti enemmän rahaa. Paras tapa puhdistaa auto on käyttää luotettavaa kahden ämpärin menetelmää, joka on helppo tehdä lähes kaikille.

Paljonko auton ammattimainen pesu maksaa?

Riippuu siitä, kuinka perusteellisesti haluat puhdistaa autosi, mutta keskimäärin peruskäsittely maksaa noin 50-100 dollaria. Jos haluat syväpuhdistaa autosi tai käsitellä sen täydellisesti, mikä sisältää kiillotuksen, sisätilojen puhdistuksen, verhoilun ja renkaiden puhdistuksen, voit maksaa yli kaksi kertaa enemmän.

  Tekevätkö manuaalivaihteistot paluun?

Joka tapauksessa on järkevää puhdistaa auto ammattimaisesti aika ajoin, esimerkiksi erityistilaisuuksissa tai kun haluat myydä auton.

Kuinka kauan auton täydellisen pesun pitäisi kestää?

Perusteellinen autonpesu vaatii melko paljon työtä, ja siksi se maksaa yleensä yli 200 dollaria. Näin ollen sinun on todennäköisesti jätettävä autosi keskimäärin jopa 5 tunniksi. Jos pesulassa on paljon liikennettä, saatat joutua jättämään autosi jopa päiväksi tai kahdeksi.

Oli miten oli, jos omistat arvokkaan auton, on parasta viedä auto aika ajoin perusteelliseen pesuun, jotta se pysyy optimaalisessa kunnossa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z