Volkswagen Polo yleiset ongelmat

Volkswagen Polo ongelmat

Volkswagen Polo on pienikokoinen VW:n viistoperä, joka on tehty kaupunkikäyttöön, koska se on pieni, tarjoaa hyvän näkyvyyden ja on todella helppo ajaa. VW Polo on edullisempi versio Audi A1:stä, ja se on melko suosittu auto Euroopassa.

VW Polo jakaa monet komponenttinsa suuremman veljensä, VW Golfin kanssa. Tämä tarkoittaa, että luotettavuus Golfin ja Polon välillä on todella samanlainen. Kaiken kaikkiaan VW Polo on melko luotettava auto, jos sitä huolletaan hyvin. Hyvä uutinen on se, että Polon kaltaisen auton ylläpito ei ole kauttaaltaan kallista.

Yleisimmät VW Polon ongelmat liittyvät elektroniikkaan, jousitukseen, jarruihin, moottorin kierukoihin ja kellojousiin. Suurin osa näistä johtuu huollon puutteellisuudesta, mutta toiset, kuten sähköongelmat ja kellojousen ongelmat, ovat VW Polo -malleissa yleisiä.

Polon pitäisi kestää pitkään, jos siitä huolehditaan asianmukaisesti. Tosiasia on, että liian monet ihmiset eivät pidä kunnolla huolta halvoista autoista, mikä puolestaan tekee niistä tavallista alttiimpia ongelmille.

VW Polo – Sähköongelmat

VW ei ole merkki, jonka tiedetään kokevan kovinkaan paljon ongelmia minkään sähköjärjestelmän kanssa, mutta Polo näyttää kärsivän niistä. Tarkemmin sanottuna ulkovalon tiedetään vaurioittavan linssejä, koska päiväajovalot tuottavat jatkuvasti lämpöä. Myös sähköiset ikkunat ovat kipeä kohta monissa VW Polon malleissa.

Polossa tiedetään olevan ongelmia myös tuulilasinpesurisuihkujen kanssa, joilla on taipumus pistää toimimaan ilman näkyvää syytä. Niiden vaihtaminen voi olla melko kallista, joten pidä aina silmällä mahdollisia vahinkoja.

  Volkswagen Touareg yleiset ongelmat

VW Polo – Jousitusongelmat

Muutamat VW Polon sukupolvet ovat myös alttiita etujousitusongelmille. Etuosan alatukivarren holkeilla on taipumus saada halkeamia pitkäaikaisen käytön jälkeen, mikä voi johtaa täydelliseen vikaantumiseen. Ongelman korjaamiseksi ei ole muita keinoja kuin niiden vaihtaminen aina ongelman ilmetessä.

Kuten todettiin, tämä on yleinen ongelma monissa Polo-malleissa, mikä tarkoittaa, että on melko todennäköistä, että sinullakin esiintyy näitä ongelmia. Sinun on huolehdittava niistä ennemmin kuin myöhemmin, koska täydellinen vikaantuminen voi aiheuttaa kaikenlaisia muita komponenttivaurioita.

VW Polo – Jarrut

VW Polo ei sinänsä ole varsinaisesti raskas auto, mutta jarrulevyjen tiedetään kärsivän monissa VW Polo -sukupolvissa. Muista tarkastaa, ettei jarrulevyissä ole merkkejä vääntymisestä tai tärinästä jarrutuksen aikana. Kyse on siitä, että jarrulevyjä ei ole valmistettu riittävän tarkasti, joten ne ovat alttiita ennenaikaiselle kulumiselle.

Kuluneista jarrulevyistä on lukuisia oireita, kuten jarrupolkimen reagoimattomuus, jarrutuksen aikana kuuluvat narskuvat äänet, pidemmät jarrutusmatkat ja ohjauspyörän heiluminen. Näillä on taipumus pahentua asteittain, mikä tarkoittaa, että jarrulevyt on vaihdettava aina, kun havaitset näitä ongelmia.

VW Polo – Moottorin käämien ongelma

Sytytyskelaongelmat ovat myös yleinen ilmiö monissa VW-malleissa, myös Polossa. Ongelma on, että autosi alkaa käydä tyhjäkäyntiä epätasaisesti, alkaa syttyä väärin, menettää tehoa tai jopa pysähtyy kokonaan eikä pysty käynnistymään. Huono uutinen on se, että usein on vaikea määrittää tarkalleen, mikä käämi aiheuttaa ongelmia, minkä vuoksi monet ihmiset vaihtavat ne kaikki kerralla.

  Sopivatko Mercedesin pyörät VW:hen

Hyvä uutinen on se, että nämä ongelmat ovat yleisiä VW-malleissa, mikä tarkoittaa, että keskimääräinen VW-teknikko pystyy vaihtamaan ne hetkessä.

VW Polo – Kellonjousen ongelmat

Sytytyskelat eivät ole ainoa yleinen VW-ongelma, sillä myös ohjauspyörän kellojousen ongelma on yleinen monissa VW-malleissa. Kellojousen tehtävänä on ohjata lähes kaikkia ohjauspyörään liittyviä järjestelmiä, kuten ohjauspyörän hallintalaitteita, turvatyynyä, mukautuvaa vakionopeudensäädintä ja monia muita järjestelmiä, jotka ovat enimmäkseen riippuvaisia siitä, miten perusteellisesti auto on lisävarusteena.

Kaiken kaikkiaan nämä ongelmat olivat jo osa muutamaa valtakunnallista takaisinkutsua, mutta niiden jälkeenkin NHTSA toteaa, että yli 1,2 miljoonaa eri VW-mallia kärsii näistä ongelmista vielä takaisinkutsun jälkeen. Tämä osoittaa, että VW ei välttämättä ole täysin tietoinen siitä, mitä tarvitaan tämän ongelman ratkaisemiseksi lopullisesti.

FAQ-osio

Onko VW Polo parempi kuin VW Golf?

Kaikki ovat tietoisia siitä, että viime vuosikymmeninä autoista on tullut yhä suurempia ja suurempia. Tämä tarkoittaa sitä, että 20-30 vuoden takainen VW Golf on itse asiassa pienempi kuin nykypäivän VW Polo. Sen lisäksi, että uudempi VW Polo on suurempi, se myös hallitsee tilaa paremmin, mikä kasvattaa kokoa ja käyttökelpoista tilaa auton sisällä kaksinkertaiseksi.

Tämä herättää kysymyksen, onko nykyaikainen hyvin varustettu VW Polo parempi kuin VW Golf, koska se on halvempi, mutta saatavana lähes samoilla ominaisuuksilla. Totuus on, että VW Golf on ja tulee todennäköisesti aina olemaan parempi auto, mutta Polo on nyt lähempänä Golfia kuin koskaan ennen.

  Aiways vs VW - kumpi on parempi?

Kuinka kauan VW Polon pitäisi kestää?

VW Polon pitäisi kestää muutama sata tuhatta kilometriä ilman suurempia ongelmia, sillä sitä voidaan odottaa hyvin huolletuilta VW-malleilta. Uudemmista Polo-malleista on tullut niin hyviä, että ne ovat nyt melko päteviä autoja jopa premium-segmentissä.

Joka tapauksessa, jos huollat Polon riittävän hyvin, se palvelee sinua todennäköisesti pitkään. Nämä autot ovat VW:n nykyisen malliston vähiten monimutkaisia autoja, mikä on varmasti lupaava asia vuosikymmenen tai kahden jälkeen.

Onko VW Polo turvallinen?

Volkswagen on yksi niistä merkeistä, jotka valmistavat vain viiden tähden turvallisuusluokituksella varustettuja autoja, mikä tarkoittaa, että kaikki uudemmat VW Polo -mallit ovat todellakin turvallisia. On kuitenkin pidettävä mielessä, että Polo on pienikokoinen viistoperä, mikä tarkoittaa, että se ei koskaan tule olemaan yhtä turvallinen kuin isompi auto, ei ainakaan 5-tähden luokituksen saaneena isompana autona.

Tämä tarkoittaa sitä, että jos perhekäyttö on ensisijainen tavoitteesi, sinun kannattaa vaihtaa VW Golfiin, koska se voittaa Polon tässä asiassa melko selvästi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z