Volkswagen Polon vuodet, joita kannattaa välttää – parhaat ja huonoimmat vuodet

Volkswagen Polo

Volkswagen Polo on yksi suosituimmista pienikokoisista viistoperäisistä autoista, mikä tarkoittaa, että monet ihmiset harkitsevat sen ostamista. Nämä autot ovat sekä vanhempien että nuorempien ihmisten suosiossa, mikä tarkoittaa, että potentiaalinen asiakaskunta on todella laaja. Kaikki VW Polo -mallivuodet eivät kuitenkaan ole samanlaisia.

Ensinnäkin Polo esiteltiin vuonna 1975, ja siitä lähtien siitä on syntynyt kuusi eri sukupolvea. Ennen vuotta 2009 valmistetut Volkswagen Polo -mallit ovat nyt todella vanhoja, eikä niiden ostaminen 2. kädestä ole enää kiinnostavaa. Niin tai näin, sinun pitäisi keskittyä vuosimalleihin 2014-2022.

Aloittaaksemme tämän listan, mainitsemme ensin VW Polon vuosimallit, joita sinun kannattaa välttää, ja ne ovat kaikki vuotta 2009 edeltävät vuosimallit, 2009 malli ja 2015 malli. Parhaat VW Polo -mallivuodet, jotka kannattaa ostaa, ovat malli 2022, malli 2017 ja malli 2014.

Kaiken kaikkiaan on usein tärkeämpää, miten hyvin autosta on pidetty huolta ennen kuin harkitset sitä kuin itse mallivuosi. Näin ollen, riippumatta siitä, mikä VW Polo -sukupolvi kiinnostaa sinua, tee ostoa edeltävä katsastus aina, kun se on mahdollista.

VW Polon huonoimmat vuosikerrat

1. Ennen vuotta 2009 Volkswagen Polo on huonoin

Arvoltaan ennen vuotta 2009 valmistuneet Volkswagen Polo -mallit saa lähes ilmaiseksi, mikä on suuri syy siihen, miksi voisit harkita sellaista. Ennen kuin teet niin, sinun on kuitenkin oltava tietoinen kaikista ongelmista, jotka vaivaavat tuon aikakauden bensiinimoottoreita. Jotkut omistajat ovat sanoneet, että nämä vanhemmat VW Polo -mallit ovat erittäin epäluotettavia eivätkä yksinkertaisesti ole sen arvoisia.

  Onko Volkswagen Polo hyvä auto?

Dieselmoottorit ovat paljon parempia, mutta ne eivät ole erityisen ympäristöystävällisiä tai turvallisia. Kyse on vain siitä, että nämä autot ovat peräisin eri aikakaudelta, eikä niissä ole juuri mitään turvavarusteita turvatyynyä tai kahta lukuun ottamatta.

2. 2009 Volkswagen Polo

Vuonna 2009 Volkswagen toi markkinoille Polon viidennen sukupolven, ja tämä sukupolvi on parantunut huomattavasti edeltäjiinsä verrattuna. Vuoden 2009 Volkswagen Polo -malli on kuitenkin pahamaineinen polttoainevuodoista, turvatyynyongelmista, suuresta öljynkulutuksesta ja joskus jopa löysästä nokka-akselin säädöstä.

Näissä autoissa on myös DPF:n varhaiset versiot, mikä on tunnettu valituksen aihe vanhemmissa dieselautoissa. Jos aiot valita vuoden 2009 mallin, kannattaa valita pienempi bensiinimoottori, sillä ne ovat paljon parempia työmatkaliikenteessä.

3. 2015 Volkswagen Polo

Mk5 Volkswagen Polo on vedetty takaisin viisi kertaa, mikä on syytä ottaa huomioon. Vuoden 2015 malli oli osa kahta vakavaa takaisinkutsua, joista toinen koski viallisia lapsilukkoja ja toinen etuistuinten vikaantumista, jotka voivat repeytyä irti kolaritilanteessa.

Lisäksi noin 3 000 vuoden 2015 VW Polo -mallia kutsuttiin takaisin nokka-akselin säätöpyörän rikkoutumiseen liittyvien ongelmien vuoksi, jotka aiheuttivat kaikenlaisia ongelmia.

Parhaat VW Polo -vuodet

1. Vuoden 2022 Volkswagen Polo on toistaiseksi paras Polo

Volkswagen Polon paras mallivuosi on uusin 2022-malli, sillä siinä yhdistyvät nykyaikaisimmat ominaisuudet ja tehokkaimmat voimansiirrot. Tämän lisäksi uusin Polo sai myös ansaitun modernisointipaketin sekä sisältä että ulkoa.

  Kaikki täyssähköisestä Volkswagen ID Xtreme off-road -mallista

Täytyy tosin mainita, että vain korkeasti spesifioidut Volkswagen Polo -mallit hyötyvät näistä ominaisuuksista, mutta se on nykyään melko odotettua. Vuosien varrella Volkswagen onnistui jatkuvasti päivittämään Poloa, ja nyt se on täysiverinen auto.

2. 2017 Volkswagen Polo

Jos olet kiinnostunut ostamaan Polon Mk6-sukupolven, sinun kannattaa keskittää huomiosi vuoden 2017 malliin, sillä siinä on kaiken kaikkiaan vähiten valituksia. Tämä johtuu siitä, että vuoden 2017 Polo tuli markkinoille useimpien takaisinkutsujen jälkeen, ja se on sellaisenaan paljon parempi auto suoraan tehtaalta.

Lisäksi niiden arvot eivät poikkea liikaa vuosien 2015 ja 2016 malleista, joten on ihan järkevää valita 2017-malli aikaisempien Mk6-mallien sijaan.

3. Volkswagen Polo 2014

Paras VW Mk5 Polo -mallivuosi on 2014, joka on myös aivan viimeinen vuosi, jolloin Volkswagen rakensi Mk5-mallia ennen Mk6:n esittelyä. Vuoden 2014 Polo on yksinkertaisesti edullisempi kuin sitä edeltävät mallivuodet, sillä niiden käytetyn auton hinta on melko lailla sama.

Lisäksi vuoden 2014 Polossa näyttää olevan kaiken kaikkiaan vähemmän valituksia, minkä vuoksi se myös voittaa kaikki muut Mk5 Polo -mallivuodet.

UKK-osio

Onko Volkswagen Polo hyvä käytetty auto?

Volkswagen Polo voi olla hyvä käytetty auto, jos olet valmis tinkimään tilasta ja yleisestä mukavuudesta. Tämä ei tarkoita sitä, että Polo olisi epämukava auto, mutta se on todella pieni ja siitä puuttuu paljon ominaisuuksia, joita nykyaikaisilta autoilta on totuttu odottamaan.

Paras ympäristö VW Polon käyttöön on kaupunki. Se on pieni ja ketterä auto, jolla on hyvä polttoainetaloudellisuus, mikä sopii erinomaisesti kaupunkiautoksi. Pitkät maantieajot onnistuvat myös VW Pololla, mutta tässä hintaluokassa on monia muita autoja, jotka yleensä pystyvät tähän paremmin.

  4MATIC vs 4MOTION - ero, edut ja haitat

Onko Volkswagen Polo GTI suorituskykyinen auto?

Volkswagen Polo GTI on yksi parhaiten varjelluista salaisuuksista, mitä tulee pieniin suorituskykyisiin autoihin. Lyhyen akselivälin ja urheilullisen jousituksen ansiosta Polo GTI on riittävän nopea ja ketterä ympäristöstä riippumatta. Se ei ole varsinainen rata-auto, mutta maantieautona se on aivan yhtä hyvä kuin isoveljensä Golf GTI.

Ei ole mikään yllätys, että hot hatchbackit myyvät todella hyvin kaikkialla maailmassa, erityisesti Euroopassa, sillä niissä yhdistyvät monet eri ominaisuudet yhdeksi kokonaisuudeksi.

Onko Volkswagen Polo hyvä perheauto?

Perheautojen osalta voimme sanoa, että Polo on todellakin hyvä perheauto, mutta vain jos perheesi on nuori. Tosiasia on, että Polo ei tarjoa paljon sisätilaa ja tavaratilaa, mikä voi olla ongelma aikuiselle perheelle.

Sitä paitsi Polo ei ole kaikkein turvallisin auto, yksinkertaisesti siksi, että se on pieni. Sinänsä tässä hintaluokassa on parempia perheautoja, koska Polosta puuttuu kokoa, mukavuutta ja turvallisuutta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z