Volvo C30 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Volvo C30

Volvo C30 on Volvon vuosina 2006-2013 valmistama premium-kompakti viistoperäauto. Volvo C30 suunniteltiin kilpailemaan Audi A3:n, BMW 1-sarjan, Mercedes A-Luokan ja VW Golfin kaltaisten autojen kanssa. Volvo on kuitenkin lopettanut C30:n valmistuksen, koska se keskittyi valmistamaan katumaastureita ja crossovereita, jotka ovat nyt markkinoiden suosituimpia autoja.

Volvo C30 on saatavana muutamalla eri moottorikokoonpanolla alkaen 1,6 litran nelisylinterisestä moottorista, jossa on 101 hv, aina tehokkaimpiin 2,5 litran moottoreihin, joissa on 230 hv. Voit hankkia C30:n joko manuaalivaihteella pienempiin moottoreihin tai automaattivaihteella uudempiin ja tehokkaampiin malleihin.

C30:n muotoilu on linjassa sen kanssa, mitä Volvo tarjosi silloin, kun tämä auto tuli markkinoille, mikä tarkoittaa, että jotkut pitävät siitä ja jotkut eivät. Sisätilat ovat suurin piirtein samat, mutta käytetyt materiaalit ovat laadukkaita, mikä tarkoittaa, että C30 on täysin linjassa saksalaisten kompaktien luksusluukkujen kanssa.

C30 on luotettava auto, mutta tässä artikkelissa mainitaan muutama erityinen C30:n ongelma. Se tarjoaa myös erinomaista arvoa käytettyjen autojen markkinoilla. Käytännöllisyydeltään C30 riittää hyvin neljälle kohtuullisen kokoiselle aikuiselle, kun taas tavaratila on sitä, mitä tältä luokalta voi odottaa.

Volvo C30 – Voimansiirtojärjestelmä

C30:n moottorivalikoima alkaa 1,6 litran 4-sylinterisellä moottorilla, jossa on 101 hv, seuraavana on 1,8 litran 4-sylinterinen, jossa on 125 hv, ja sen jälkeen on 2,0 litran 4-sylinterinen, jossa on 146 hv. Ensimmäisen sukupolven C30:stä löytyy myös 2,4 litran 5-sylinterinen moottori, jossa on 170 hv. Kaikki nämä ovat ensimmäisen sukupolven moottoreita, ja ne on yleensä yhdistetty manuaalivaihteistoon ja nelivetoon.

  Voiko automaattivaihteista Volvoa hinata?

Vuoden 2010 Volvo C30:n post-facelift-malleissa on myös 2,5 litran 5-sylinterinen rivimoottori, jossa on jopa 230 hv, automaattivaihteisto ja neliveto. C30 on saatavana myös muutamalla dieselmoottorilla tietyillä markkinoilla, mutta ne eivät ole yhtä suosittuja kuin bensakäyttöiset moottorit.

C30:n MPG-tulokset liikkuvat moottorin koosta ja vaihteistosta riippuen 30-40MPG:n rajalla. Kaikki nämä ovat hiljaisia, hienostuneita ja sopivat täydellisesti kompaktiin luksusluukkuautoon.

Volvo C30 – Muotoilu ja alusta

Volvo C30:n muotoilu on ristiriitainen, sillä jotkut pitävät auton ulkonäöstä ja toiset eivät ole siitä kovinkaan innostuneita. C30 on saatavana vain 2-ovisena coupe-mallina, mikä on myös syy siihen, miksi C30 ei ollut kovin suosittu. 2-oviset coupet eivät ole kovin käytännöllisiä, ja se on totuus.

C30:n sisätilat huokuvat laatua, ja niissä on paljon korkealaatuisia materiaaleja, kuten nahkaa, alumiinia ja korkealuokkaista muovia. Hallintalaitteet on sijoitettu helposti, ja istuma-asento on urheilullinen ja harkittu. Infotainment-järjestelmä on helppokäyttöinen, vaikkei se olekaan kaikkein kattavin, edes siihen aikaan.

C30:n jousitus ja alustan viritys on suunnattu mukavaan ajoon, kun taas urheilullisella jousituksella varustetut R-Design-mallit pärjäävät myös mutkissa. Painojakauma on tasapainoinen ja painopiste on suhteellisen alhaalla, mikä tarkoittaa, että C30 on dynaaminen coupe-luukkuperä.

Volvo C30 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Volvo C30 on luotettava auto, niin luotettava, että se päihittää useimmat saksalaiset kilpailijansa. Yleisimmät ja hankalimmat ongelmat, joita C30:ssä yleensä esiintyy, liittyvät kuitenkin moottorin jäähdytysjärjestelmään, ABS-pumppuun, jousituksen holkkeihin, ilmastointilauhduttimeen ja kytkinvarteen.

  Volvo vs. Jaguar: Jaguar: Luotettavuus

Jotkin näistä, kuten jäähdytysnesteletkut ja kytkinvarsi, ovat huolestuttavampia, koska ne voivat johtaa erittäin korkeisiin korjaushintoihin, kun taas toiset, kuten ilmastointilauhduttimen ongelma, ovat pelkkä riesa.

Volvo C30 – Arvo ja käytännöllisyys

Volvo C30:n saa nykyään noin 6 000-20 000 dollarilla mallivuodesta, varusteista ja kunnosta riippuen. Nämä vaikuttavat todella edullisilta, jos etsit 2-ovista premium-luokan viistoperää. Moni ei kuitenkaan ole, sillä 2-oviset viistoperät eivät ole nykyään kovin suosittuja.

Käytännöllisyys kärsii, kun käytössä on vain 2 ovea, mutta istuin- ja tavaratila ovat sitä, mitä segmentiltä voi odottaa. C30 voi olla myös kelpo perheauto, koska se on turvallinen ja melko hyvin arvostettu.

UKK-osio

Onko Volvo C30 sen arvoinen?

Volvo C30 on todellakin sen arvoinen, jos haluat 2-ovisen premium-luokan luksusluukkuauton. C30 on itse asiassa yksi tämän segmentin parhaista autoista, mutta itse segmentti on tällä hetkellä melko epäsuosittu. Siksi Volvo on lopettanut C30:n valmistuksen, kun maasturit ja crossoverit ovat valloittaneet maailman myrskyn mukana.

Paras moottori on 2,5 litran nelisylinterinen moottori, jossa on 230 hv faceliftin jälkeisessä T5-mallissa, sillä se on yksi malliston luotettavimmista moottoreista. Kaiken kaikkiaan C30 on hintansa arvoinen, mutta 2-ovisen ulkoasun mukanaan tuomaa käytännöllisyysongelmaa ei kannata sivuuttaa.

Onko Volvo C30 turvallinen auto?

Volvo on tunnettu turvallisten autojen valmistajana, eikä C30 ole poikkeus. C30:llä on erinomainen viiden tähden turvallisuusluokitus, mikä tekee siitä ylivoimaisen turvallisen auton. C30 on nyt suhteellisen vanha auto, mikä tarkoittaa, että siinä ei ole kaikkia uusimpia ohjelmistollisia turvajärjestelmiä, jotka puuttuvat uudempiin autoihin verrattuna.

  Mihin Volvo XC40 on verrattavissa?

Kuinka kauan Volvo C30 kestää?

Volvo on myös yksi niistä merkeistä, jotka kestävät yleensä satoja tuhansia kilometrejä, jos niitä huolletaan oikein. Tämä tarkoittaa, että C30:n pitäisi kestää vuosikymmeniä, jos pidät sen hyvässä kunnossa.

Monet niistä on poistettu ennenaikaisesti käytöstä huollon puutteen vuoksi. Ne ovat suhteellisen halpoja ostaa, mikä tarkoittaa sitä, että ihmiset eivät ole kovia pitämään niitä kunnolla kunnossa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z