Volvo C70 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Volvo C70

Volvo C70 on 2-ovinen ylellinen coupe/avoauto, jota on valmistettu kahdessa eri sukupolvessa. C70:n ensimmäinen sukupolvi oli saatavana vuosina 1996-2005 coupe- tai pehmeäkattoisena avoautona. C70:n toinen sukupolvi oli saatavana vuosina 2006-2013 sisäänvedettävänä kovakattoisena avoautona.

C70 on saatavana muutamalla eri moottorivaihtoehdolla Volvon tuttuun 5-sylinteriseen rivimoottoriin perustuvalla alustalla. C70 on saatavana joko manuaalivaihteistolla sekä vanhempaan että uudempaan sukupolveen ja automaattivaihteistolla toisen sukupolven C70:een.

Ensimmäisen sukupolven C70 on ihastuttavan näköinen cruiser, sillä se edustaa muotoilun aikakautta, jota ei enää ole nykyisillä markkinoilla. Toisen sukupolven C70 näyttää paljon nykyaikaisemmalta ja on yksi kaikkien aikojen Volvon näköisimmistä Volvon sedaneista.

Luotettavuudeltaan C70 on kunnollinen, mutta muutamasta asiasta kannattaa puhua. Arvoltaan sekä C70:n ensimmäinen että toinen sukupolvi tarjoavat aikakapselikokemuksen pienellä rahalla, kun taas käytännöllisyys on hieman heikentynyt avoautoversioiden kohdalla.

Volvo C70 – Voimansiirtojärjestelmä

Volvo C70 on saatavana muutamalla moottorilla, jotka on rakennettu tutun Volvon 5-sylinterisen alustan ympärille. Aloitusmoottori on 2,0 litran 5-sylinterinen malli, jossa on 163 hv, kun taas 2,0 litran malli on saatavana myös 225 hv:n teholla. Seuraavana moottorina on 2.3L 5-sylinterinen malli, jossa on joko 240hv tai 245hv. C70-malliin on saatavana myös 2,4 litran 5-sylinterinen, jossa on noin 200 hv.

Toisen sukupolven C70-malliin on saatavana enemmän moottorivaihtoehtoja alkaen 2,4 litran 5-sylinterisestä moottorista, jossa on 140 hv, 2,4 litran 5-sylinterisestä rivimoottorista, jossa on 170 hv, 2,5 litran 5-sylinterisestä moottorista, jossa on 230 hv, ja lukemattomista dieselmoottoreista, joiden tehot vaihtelevat 136 ja 180 hv välillä, mutta ne eivät ole kovin suosittuja.

  Mihin Volvo XC40 on verrattavissa?

C70 on FWD-auto, joka on saatavana joko manuaali- tai automaattivaihteistolla toiseen sukupolveen. C70 on myös kokoonsa ja ikäänsä nähden suhteellisen tehokas auto, ja joidenkin mallien kulutus on jopa lähes 40MPG. Kaikki saatavilla olevat moottorit ovat tasaisia, hienostuneita ja saumattomia, mikä on juuri sitä, mitä avoautolta halutaan.

Volvo C70 – muotoilu ja alusta

Volvo C70:n ensimmäinen sukupolvi on vanhentunut melko hyvin, erityisesti coupe-versio, joka näyttää keränneen jonkinlaisen faniklubin viime aikoina. Suuret, nopeat coupet ovat aina olleet hyvännäköisiä, mutta kovin moni ei ole halukas ostamaan niitä, koska ne eivät ole yhtä käyttökelpoisia kuin neliovinen sedan.

C70:n toinen sukupolvi on yksi kaikkien aikojen Volvon näköisimmistä Volvo-autoista, mikä tarkoittaa, että jos pidät Volvon muotoilukielestä, tulet varmasti arvostamaan C70:n ulkonäköä. Sisätilojen osalta toisen sukupolven C70 on paljon hienostuneempi, ja siinä on kehittyneempi infotainment-järjestelmä, kun taas ensimmäisen sukupolven C70:n sisätilat ovat melko vanhentuneet.

C70:n muotoilu ja alusta ovat hieman dynaamisella puolella, erityisesti ensimmäisen sukupolven coupe-mallissa, kun taas avoautomallit on räätälöity enemmän mukavuuden suuntaan. Kaiken kaikkiaan C70 tuntuu mukavalta ja sopii hyvin kaikenlaisiin ajoympäristöihin, mutta kruisailu on se, missä nämä autot yleensä loistavat.

Volvo C70 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Vaikuttaa siltä, että Volvo C70 ei ole Volvon luotettavin auto, sillä monet pitävät sitä melko epäluotettavana. C70:ssä näyttää esiintyvän melko paljon ongelmia, jotka liittyvät elektroniikkaan, moottoriin ja jäähdytykseen, rakenteeseen, kaikenlaisiin varusteongelmiin ja turboahtimeen liittyviin ongelmiin.

  Miksi Volvojen arvo laskee niin nopeasti?

C70:ssä on melko paljon viallisia järjestelmiä, joiden tiedetään pilaavan useimpien C70:n omistajien omistuskokemuksen. Sinänsä sinun tulisi huoltaa C70:ääsi tarkoituksenmukaisesti, muuten törmäät moniin ongelmiin jo kauan ennen kuin auto saavuttaa suuremman ajokilometrimäärän.

Volvo C70 – Arvo ja käytännöllisyys

Voit ostaa käytetyn Volvo C70:n 10 000 ja 26 000 dollarin väliltä kunnollisemman mallin. Voit ostaa C70:n jopa alle 10 000 dollarilla, mutta näitä autoja kannattaa välttää hinnalla millä hyvänsä. C70 on kelpo arvoinen auto, jos se tosiaan toimii ilman suurempia ongelmia, joten muista ostaa hyvin pidetty malli, jos haluat sen.

Käytännöllisyydeltään C70 on avoautoksi suhteellisen tilava, mutta se ei silti tee siitä käytännöllistä. Tavaratilaa haittaa kattomekanismi, kun taas katto paikallaan on melko rajallinen pidemmille henkilöille.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Volvo C70?

C70 on niche-tuote, mikä tarkoittaa, että siitä kiinnostuneet ovat todellakin kiinnostuneita. Useimmat ihmiset eivät ole kiinnostuneita ostamaan 20 vuotta käytössä ollutta avoautoa, jonka luotettavuus on kyseenalainen, mutta jos olet kiinnostunut, varmista, että löydät mallin, jolla on kaikki tarvittavat huoltohistoriat ja korjauslaskut.

C70 voi olla loistava ostos, jos olet huolellinen ja löydät hyvin hoidetun mallin. C70:n ostaminen kokonaisuudessaan on kuitenkin riskialttiimpaa verrattuna useimpiin tarjolla oleviin Volvo-malleihin. Kaiken kaikkiaan se on sinusta kiinni, jos pidät siitä ja olet valmis ottamaan riskin, C70 voi olla järkevä ostos.

  2022 Mercedes GLA vs. Volvo XC40

Miksi Volvo lopetti C70:n valmistuksen?

Volvo C70:n tuotanto lopetettiin vuonna 2013, koska sen ennustettu käyttöikä oli lopussa. Volvo ei jatkanut C70:n toista sukupolvea, koska myynti oli hieman lannistavaa. Todellisuudessa ihmiset eivät ole enää kovin kiinnostuneita suurista 2-ovisista avoautoista.

Myös 2-oviset coupet ovat yleisesti ottaen käymässä vähiin, koska niissä ei ole käytännön kannalta kovinkaan paljon järkeä.

Kumpi Volvo C70 -sukupolvi on parempi?

Useimpien Volvo-foorumien mukaan 1. sukupolven C70 on näistä kahdesta paremman näköinen, erityisesti coupe-versio, kun taas toisen sukupolven C70 on järkevämpi hankinta. Monet ovat valittaneet, että 2. sukupolven C70 näyttää hauskalta, mutta on todella tylsä ajaa.

Näin ollen 1. sukupolven C70 edustaa ainutlaatuisempaa ajokokemusta, ja suurin osa ihmisistä pitääkin ensimmäisen sukupolven C70:tä kiinnostavampana ostoksena.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z