Volvo S60 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Volvo S60

Volvo S60 on ensiluokkainen luksusluokan sedan, joka on tehty kilpailemaan Mercedes Benz C-luokan, BMW 3-sarjan ja Audi A4:n kaltaisten autojen kanssa. Tämä tarkoittaa, että S60 kuuluu myydyimpään luksussedanien ryhmään ja on sellaisenaan yksi suosituimmista Volvon autoista nykyään, lukuun ottamatta tietysti maastureita.

S60 esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2000, ja myöhemmin sen korvasi toinen sukupolvi, S60 II, vuonna 2006. Nykyinen S60-sukupolvi, S60 III, on tuotannossa vuodesta 2019 lähtien, ja se tulee todennäköisesti olemaan Volvon kompaktin sedan-malliston ykkösluokkaa vielä muutaman vuoden ajan.

S60 on saatavana useilla eri moottoreilla. Ensimmäisen sukupolven S60-moottorivalikoima pyörii enimmäkseen 5-sylinterisen rivimoottorin ympärillä, kun taas S60:n 2. sukupolvi on tuonut markkinoille myös 6-sylinterisen moottorin ja 4-sylinterisen moottorin. Uusimmassa S60-mallissa on yksinomaan 4-sylinterinen rivimoottori, koska se tarjoaa tehokkuusetuja.

Muotoilullisesti viimeisin nykyisen sukupolven S60 on ylivoimaisesti hyvännäköisin, kun taas ensimmäisen sukupolven S60 on toisella sijalla. S60 on myös suhteellisen luotettava auto, mutta siinä on joitakin huomauttamisen arvoisia ongelmia. Arvoltaan se on kunnollinen, erityisesti toinen ja ensimmäinen sukupolvi, kun taas käytännöllisyys on sitä, mitä kompaktilta sedanilta voi odottaa.

Volvo S60 – Voimansiirtojärjestelmä

Kuten alussa mainittiin, 1. sukupolven S60:ssä on lukuisia 5-sylinterisiä rivimoottoreita, joiden tehot vaihtelevat 140 ja 300 hv välillä. S60 I on saatavana myös muutamalla dieselmoottorilla, mutta ne eivät ole kovin suosittuja Yhdysvalloissa. S60 I -malliin on saatavana manuaalivaihteisto, ja tietyissä malleissa on valittavissa FWD- ja AWD-veto.

  Onko Volvoilla hyvä jälleenmyyntiarvo?

Toisen sukupolven S60 on saatavana joko 4-, 5- tai yhdellä 6-sylinterisellä moottorilla. Tehot vaihtelevat 200 hv:stä aina 350 hv:iin asti, kun taas dieselmoottoreiden huipputeho on noin 220 hv. S60 II on saatavana automaattivaihteistolla, nelivetoisena tai nelivetoisena.

Nykyisessä S60 III:ssa on muutama 4-sylinterinen rivimoottori, joiden tehot vaihtelevat 163 ja 250 hv:n välillä. Se on saatavana myös automaattivaihteistolla, jonka voima lähetetään joko etupyörille tai kaikille neljälle pyörälle. S60 III tarjoaa myös kattavan listan hybridimoottoreita, ja Polestar T8 S60 on tehokkain S60-malli, jonka teho on yli 450 hv.

Kaksi ensimmäistä sukupolvea eivät ole kovinkaan tehokkaita, mutta S60 III on luokkansa tehokkain auto.

Volvo S60 – muotoilu ja alusta

Ensimmäisen sukupolven S60 hyödyntää Volvon klassista laatikkomaista muotokieltä, kun taas toinen sukupolvi on paljon pyöreämpi. Tämä teki S60 II:sta hieman kyseenalaisen muotoilun osalta, varsinkin kun auto ei ole vanhentunut kovin hyvin. S60 III on epäilemättä joukon parhaimman näköinen, sekä sisältä että ulkoa.

S60:n alustan ja jousituksen viritys on räätälöity 100-prosenttisesti mukavuuden mukaan. Tämä tarkoittaa, että edes tehokkaammat S60-mallit eivät koskaan tunnu kovin dynaamisilta. S60 on suunniteltu seesteiseksi, mukavaksi ja kotoisaksi maantiellä.

Volvo S60 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Ensimmäisen sukupolven S60 näyttää pärjäävän huonoimmin luotettavuuden suhteen, kun taas toisen sukupolven S60 ei ole paljon parempi. Nykyinen S60 III on ensimmäisten raporttien perusteella paljon luotettavampi, mutta meidän on odotettava ja katsottava, kestääkö luotettavuus vuosikymmeniä eteenpäin.

  Volvo S40 yleiset ongelmat

Yleisimmät S60:n ongelmat liittyvät vialliseen MAF-anturiin, jousitusongelmiin, öljyvuotoihin, voimansiirtojärjestelmään ja moottorin kiinnityksiin. Vanhempien S60-mallien tiedetään kärsivän myös sähköongelmista.

Volvo S60 – Arvo ja käytännöllisyys

Käytetyn S60:n hinnat vaihtelevat ensimmäisen mallin alle 10 000 dollarista aina nykyisen mallin yli 50 000 dollariin asti. Sinun on myös pidettävä mielessä, että harvinaisemmissa, paremmin varustelluissa ja paremmin huolletuissa malleissa on huomattava hinnannousu verrattuna hyvin käytettyihin malleihin.

S60 on käytännöllinen auto, kiitos sen laajasti avautuvien 4-ovien, mukavan ja helposti käytettävissä olevan tavaratilan sekä mahdollisuuden laskea istuimet alas vain napin painalluksella. S60 tarjoaa myös kunnollisen näkyvyyden, ja sen ohjattavuus ja kääntöympyrä ovat samaa luokkaa kuin muussa segmentissä.

UKK-osio

Kuinka kauan Volvo S60 kestää?

Volvo S60 on olennainen Volvon sedan-malli, mikä tarkoittaa, että Volvo pyrkii parhaansa mukaan tekemään S60:stä mahdollisimman pitkäikäisen. Niinpä monet verkkofoorumit ovat todenneet, että S60 kestää vähintään 20 vuotta tai yli 200 000 kilometriä.

Jos kuitenkin teet kaikki tarvittavat huollot etkä aja kuin täysi sekopää, kaikki S60:n kolme sukupolvea kestävät todennäköisesti jopa kaksi kertaa kauemmin. Se, miten yksilö kohtelee autoa, on paljon tärkeämpää pitkäikäisyyden kannalta kuin se, mitä foorumeilla sanotaan.

Onko Volvo S60 turvallinen auto?

Volvon tuotenimi on synonyymi turvallisuudelle, ja S60 on yksi turvallisimmista premium-luokan kompaktista sedanista nykyisillä markkinoilla. Volvo on jo pitkään ollut alan standardi turvallisuuden suhteen, ja tämä ei todennäköisesti tule koskaan muuttumaan, ei ainakaan Volvon osalta.

  Onko Volvo vai Audi parempi?

Joka tapauksessa 1. sukupolven S60 ei ole yhtä turvallinen kuin kaksi jälkimmäistä, kun taas S60 III on ylivoimaisesti kaikkein turvallisin. Käytännössä kaikki nykyaikaiset turvajärjestelmät löytyvät S60 III:sta, ja monet niistä ovat jopa vakiovarusteena.

Miksi ihmiset ostavat Volvo S60:n?

Kompaktien luksussedanien segmentti on täynnä paljon upeita vaihtoehtoja monilta autonvalmistajilta, pääasiassa saksalaisilta. Volvo on kuitenkin ainoa autonvalmistaja, joka voi helposti varastaa asiakkaita saksalaiselta kolmikolta, koska Volvo tarjoaa monia asioita, joita saksalaiset eivät yksinkertaisesti tarjoa.

Esimerkiksi S60 tarjoaa edistyksellisimmät hybridivoimansiirrot ja samalla minimalistisempaa muotoilua sisältä ja ulkoa. S60:n tyyliä ei ole liioiteltu, kuten joissakin saksalaisissa kompakteissa luksusautoissa, mikä tarkoittaa, että se sekä sulautuu joukkoon että erottuu, riippuen siitä, miten sen määrittelet.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z