Volvo S60 yleiset ongelmat

Volvo S60 Ongelmat

Volvo S60 on ensiluokkainen luksusauto, joka on suunniteltu kilpailemaan Mercedes C-luokan, Audi A4:n ja BMW 3-sarjan kaltaisten autojen kanssa. S60:n ensimmäinen sukupolvi esiteltiin jo vuonna 2000, ja 1. sukupolven S60 oli tuotannossa vuoteen 2009 asti. S90:n toinen sukupolvi tuli tuotantoon vuonna 2010, se päivitettiin vuonna 2015 ja sen tuotanto lopetettiin vuonna 2018.

S90:n uusin, nykyinen sukupolvi on julkistettu vuonna 2019, ja se on täysiverinen luksusauto, joka pystyy tarjoamaan kaikki nykyajan luksusostajan ominaisuudet ja vempaimet. S60 on aina ollut suhteellisen luotettava auto, vaikka varhaisten ja nykyisten sukupolvien välillä on melko paljon eroja.

Niin tai näin, yleisimpiä Volvo S60:n ongelmia ovat MAF-anturin vikaantuminen, jousituksen holkkiongelmat, voimansiirron ongelmat, öljyvuodot ja moottorin jyskytys, erityisesti vanhemmissa malleissa. Useimmat näistä voidaan ratkaista ilman suurempia ongelmia, mutta vain jos päätät ratkaista ne riittävän ajoissa, sillä muuten ne aiheuttavat varmasti kaikenlaisia ongelmia myöhemmin.

Kaiken kaikkiaan S60 on todellakin luotettava auto, mutta vanhemmat S60-sukupolvet pilaavat hieman imagoa. Tämä on melko ymmärrettävää, sillä ensimmäisen sukupolven S60 on nyt yli 20 vuotta vanha, mikä tarkoittaa, että näin vanhan auton ongelmat ovat vain ajan kysymys.

Volvo S60 MAF-anturin ongelmat

Mass airflow -anturin tehtävänä on säädellä palotilaan tulevan ilman määrää, jotta saavutetaan aina täydellinen tasapaino optimaalisen suorituskyvyn ja polttoainetehokkuuden saavuttamiseksi. Jos MAF-anturi vikaantuu, se todennäköisesti aiheuttaa haitallisia tehonalenemisia, joihin voi mahdollisesti liittyä myös polttoainetalouden heikkeneminen.

  Onko Volvoissa vararengas?

Helpoin tapa korjata tämä on yksinkertaisesti puhdistaa MAF-anturi perusteellisesti. Tämä on suhteellisen yleinen ongelma monissa Volvo-autoissa jo vuosikymmeniä. Jotkut eivät edes pidä sitä ongelmana, vaan pikemminkin osana säännöllistä huoltoa. Oli miten oli, tulet todennäköisesti kohtaamaan tällaisen ongelman, jos omistat S60:n pitkään.

Volvo S60:n jousitusholkkiongelmat

S60:n tiedetään kärsivän myös jousitusongelmista, tarkemmin sanottuna jousitusholkkien ongelmista. Monet omistajat ovat raportoineet auton etuosasta ajon aikana tulevista koputusäänistä, jotka tyypillisesti johtavat kuluneisiin ohjaustankojen holkkeihin, jotka on vaihdettava.

S60:n ohjaustangon holkit ovat tunnetusti myös melko pehmeitä, mikä tarkoittaa myös sitä, että ne vioittuvat herkästi jonkin ajan kuluttua. Muista kiinnittää huomiota koko jousitusjärjestelmään, jos olet S60:n perässä, sillä ne voivat olla kipeä kohta etenkin vanhemmissa malleissa.

Volvo S60:n voimansiirtoon liittyvät ongelmat

Uusi Volvo S60 oli osa merkittävää takaisinkutsua, joka kattaa kaikki Volvo S60 -mallit, jotka on valmistettu sekä vuonna 2020 että 2021. Kyse oli siitä, että moottorin roottoriakseliin yhdistävä hydrauliyksikkö ja jarrujärjestelmään liittyvä pieni magneettipaketti saattoivat puuttua tietyistä malleista.

Tämä voi mahdollisesti johtaa ongelmiin ABS:n, ESC:n ja jarrutehostimen kanssa. Jos tunnet, ettei S60:si pysty pysähtymään kunnolla, tarkista nämä osat, jotta voit tarkistaa, kuuluuko tarkasteltavana oleva S60 todella tähän takaisinkutsuun.

Volvo S60:n öljyvuotokysymykset

Kuten monissa eurooppalaisissa premium-luokan autoissa, myös Volvo S60 ei ole täysin vapaa moottorivuodoista, tarkemmin sanottuna öljyvuodoista, jotka tulevat joko takimmaisesta pääöljyntiivisteestä tai turbon tyhjennysalueesta. Nämä kaksi ovat yleisimmät paikat, joista öljy vuotaa, ja ne on syytä tarkistaa ensimmäisinä.

  Tekeekö Volvo hybridiautoja?

Helpoin ja paras tapa korjata tämä on yksinkertaisesti vaihtaa osa kokonaan. Nämä ovat myös yleisempiä vanhemmissa S60-malleissa, mutta muutamat Volvo-asiantuntijat ovat raportoineet, että jopa uusimmissa malleissa esiintyy toisinaan näitä ongelmia.

Volvo S60:n moottorin jyskytysongelmat

Moottorin jyskytys on ongelma, joka liittyy lähes yksinomaan vanhempiin S60-malleihin. Ne voi helposti havaita aina, kun vedät autolla, varsinkin jos käyttämässäsi autossa on automaattivaihteisto. Tämä ongelma on yhdistetty vaurioituneisiin tai kokonaan rikkoutuneisiin moottorin kiinnikkeisiin.

Myös nämä voidaan vaihtaa, mutta ne maksavat joskus hieman enemmän riippuen siitä, missä kiinnikkeet sijaitsevat ja miten niihin pääsee käsiksi.

UKK-osio

Mikä Volvo S60 on paras?

Paras Volvo S60 -malli on epäilemättä aivan uusin, sillä se on yksi markkinoiden halutuimmista pienistä luksusautoista tällä hetkellä. Vanhin Volvo S60 ei ole enää oikeastaan kannattava auto, sillä se on liian vanha tyydyttääkseen kunnolla nykyajan autonostajan. Siitä puuttuu myös kaikin tavoin erikoisuus, koska se on vain vanha Volvo sedan.

S60:n toinen sukupolvi on jossain keskellä, mutta uudistettu S60 II on paljon järkevämpi valinta paljon parempien luotettavuustulosten ansiosta. Niin tai näin, etsi aina autoa, jonka kellossa on vähemmän kilometrejä ja jossa on kaikki tarvittavat huoltohistoriatiedot.

Kuinka kauan Volvo S60 kestää?

Nettifoorumien ja ylpeiden omistajien mukaan monet Volvo-mallit, myös S60, kestävät helposti yli 20 vuotta tai 200 000 kilometriä. Tärkeintä on asianmukainen huolto, mikä tarkoittaa, että auto on pidettävä asianmukaisessa kunnossa, jos aiot luottaa siihen vuosikymmeniä.

  Missä Volvossa on 3 riviä?

Volvo-autot eivät ole tuhoutumattomia, ainakaan enää. Menneet ovat ne ajat, jolloin laatikkomalliset Volvo-kombi-autot keräsivät yli 500 000 kilometriä kelloon.

Onko Volvo S60 turvallinen auto?

Koko Volvo-merkki on rakennettu sen ympärille, että merkki tarjoaa joitakin markkinoiden turvallisimmista autoista nykyään. Lähes kaikki Volvo-mallit sijoittuvat jatkuvasti useimpien luotettavuustaulukoiden ja -tutkimusten kärkipäähän, kuten myös S60.

Nykyinen S60 on itse asiassa yksi turvallisimmista nykyisistä luksusautoista Volvon brändifilosofian ansiosta. Vanhin S60 ei ole läheskään yhtä turvallinen, mutta se on myös suhteellisen turvallinen auto ikänsä huomioon ottaen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z