Volvo V60 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Volvo V60

Volvo V60 on kompakti luksusluokan farmari, joka perustuu Volvo S60 sedaniin, joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2010. Ensimmäisen sukupolven V60 sai mittavan päivityksen vuonna 2014, ja myöhemmin vuonna 2018 sen korvasi nykyinen, toisen sukupolven Volvo V60.

Volvo V60:n moottorivalikoima alkaa 4-sylinterisistä moottoreista ja ulottuu joissakin muunnoksissa aina 6-sylinterisiin moottoreihin asti. V60:een on saatavana myös muutama dieselmoottori, mutta ne ovat vain jonkin verran suosittuja Euroopassa. V60:n 2. sukupolvessa on myös lukuisia hybridimoottoreita, jotka ovat sekä tehokkaita että tehokkaita.

Muotoilullisesti 2. sukupolven V60 on paljon parempi, sillä se näyttää upealta sekä sisältä että ulkoa. Aikaisemmat V60-mallit eivät ole läheskään yhtä jännittäviä, mutta niissä hyödynnetään Volvon klassista laatikkomuotoilua. V60:n jousitus ja alustan viritys on räätälöity miellyttävämpää ajoa varten, mikä tarkoittaa, että V60 ei ole urheiluauto.

Luotettavuuden osalta V60:llä on taipumus sijoittua keskimääräistä luotettavuusluokkaa parempaan luokkaan, mutta joitakin mainitsemisen arvoisia ongelmia on kuitenkin olemassa. Arvoltaan 1. sukupolven facelift-malli näyttää tarjoavan parhaan vastineen kaikista malleista. Käytännöllisyys: V60 tarjoaa paljon sisätilaa ja tavaratilaa, koska se on farmariauto.

Volvo V60 – Voimansiirtojärjestelmä

Ensimmäisen sukupolven Volvo V60 -mallisto alkaa 2,0 litran 4-sylinterisellä moottorilla, jossa on 200 hv, joka nostettiin myöhemmin 240 hv:iin. Ensimmäisen sukupolven V60 on saatavana myös 3.0L V6:lla, jossa on 305hv. Toisen sukupolven V60 tarjosi samat moottorit, mutta siihen lisättiin V60 Polestar, joka on 370 hv:n suorituskykyinen versio. Kaikki nämä ovat joko FWD- tai AWD-vaihtoehtoja ja saatavana automaattivaihteistolla.

  Kestävätkö Volvo-autot pidempään?

Toisen sukupolven V60:ssä on yksinomaan 2,0 litran 4-sylinterisen moottorin eri iteraatioita, joiden tehot vaihtelevat 160 hv:n ja 300 hv:n välillä. Toisen sukupolven V60:n todelliset loistavat tähdet ovat hybridimallit, jotka käyttävät myös 2.0L-moottoria sähköavusteisesti tarjoten jopa 455 hv Polestar-malleissa.

Myös dieselmoottoreita on kauttaaltaan saatavilla, mutta ne eivät ole kovin tehokkaita eivätkä suosittuja. Kaikki nämä voimansiirtojärjestelmät ovat tehokkaita ja melko tehokkaita, mikä tekee V60:stä loistavan maantieajoneuvon. Tehokkaimmat V60-mallit tuottavat jopa 150MPGe.

Volvo V60 – muotoilu ja alusta

V60:n 1. sukupolvi hyödyntää Volvon klassista laatikkomaista kombi-muotoilua, jonka ansiosta se on täysin linjassa kaikkien muiden tuon aikakauden mallien kanssa. Uudistetun version sisätilat ovat paljon nykyaikaisemmat, kun taas faceliftia edeltävä malli alkaa jo hieman näyttää ikäänsä.

Nykyinen V60-sukupolvi on todella komean näköinen auto, minkä ansiosta se pärjää jopa saksalaisille premium-kilpailijoilleen. V60:n 2. sukupolven sisätilat ovat tyylikkäät, hienostuneet ja täynnä kaikenlaisia luksusominaisuuksia ja korkealaatuisia materiaaleja.

Jousitus ja alustan viritys on viritetty yksinomaan tarjoamaan miellyttävää ajoa, mikä tarkoittaa, että V60:tä ei ole suunniteltu urheiluautoksi. Polestar-mallit tarjoavat jäykemmän alustan, mikä tekee V60 Polestarista paljon dynaamisemman, mutta se säilyttää silti mukavan lähestymistavan.

Volvo V60 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

V60 näyttää olevan keskimääräistä luotettavampi auto, mutta se kärsii auton sisäiseen elektroniikkaan, jarrujärjestelmään, moottorin ohjausmoduuliin, polttoainejärjestelmään ja ilmastointijärjestelmään liittyvistä ongelmista. Suurin osa näistä on helposti ratkaistavissa, mikä on hyvä asia, sillä V60 ei tule viettämään kovin paljon aikaa korjaamolla.

  Volvo S90 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Volvo V60 – Arvo ja käytännöllisyys

Käytetty Volvo V60 maksaa 15 000-50 000 dollaria mallista, ajokilometreistä, kunnosta ja varustelistasta riippuen. Toisen sukupolven V60 on paljon parempi kuin ensimmäisen sukupolven malli, kun taas 1. sukupolven päivitetty malli näyttää tarjoavan niistä kaikista parhaan vastineen rahalle.

Käytännöllisyydeltään V60 on loistava, sillä siinä on paljon istuin- ja tavaratilaa, varsinkin koska se on farmari. Näkyvyys on myös hyvä, ja sisätilat ovat täynnä kaikenlaisia lokeroita ja säilytyspaikkoja. Lastenistuimen asentaminen on helppoa, koska ovet avautuvat melko leveiksi.

UKK-osio

Onko Volvo V60 turvallinen?

Volvo V60 on todellakin turvallinen auto, koska se on kuitenkin Volvon valmistama. Volvo on tunnettu siitä, että se valmistaa turvallisimpia autoja, mikä ei ole mikään yllätys, sillä Volvo on merkki, joka on ollut edelläkävijä monissa nykyautojen turvallisuusominaisuuksissa, kuten turvavöissä.

Varhaiset V60-mallit eivät ole yhtä turvallisia kuin myöhemmät mallit, varsinkaan V60:n 2. sukupolvi, joka on luokan johtava turvallisuusmalli. Hyvä asia on se, että Volvolla on tapana sisällyttää vakiovarusteisiin paljon turvavarusteita, mikä ei päde sen saksalaisiin kilpailijoihin.

Mikä Volvo V60 on paras ostettava?

Paras Volvo V60, jonka voit ostaa, on ehdottomasti toisen sukupolven auto, koska se on valtava parannus aiempiin malleihin verrattuna. Faceliftattu 1. sukupolven V60 on myös mukava auto, mutta se ei pysty kilpailemaan V60 II:n kanssa. Moottoreista paras on T5-moottori, joka tarjoaa yleensä parhaan kokemuksen.

  Kumpi on turvallisempi, Tesla vai Volvo?

Voit valita myös hybridimoottorin, sillä ne ovat taloudellisimpia ja samalla tehokkaimpia. Jotkut sanovat, että ei ole mitään järkeä ostaa nykyaikaista Volvoa, jos se ei ole hybridi.

Kuinka kauan Volvo V60 kestää?

Useimpien verkkolähteiden mukaan Volvo V60 kestää helposti yli 20 vuotta tai 200 000 kilometriä. Internet on kuitenkin täynnä ylpeitä omistajia, jotka kertovat, että heidän 1. sukupolven V60:nsä kestää yli kaksi kertaa enemmän.

Todellisuudessa asianmukainen kunnossapito tai sen puute joko ratkaisee tai rikkoo auton. Jos huollat sen riittävän hyvin, voit todennäköisesti nauttia V60:stä pitkään.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z