Volvo V70 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Volvo V70

Volvo V70 on premium-keskikokoinen farmari, joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1996. V70:n ensimmäinen sukupolvi oli melko menestyksekäs, ja siksi Volvo valmisti nopeasti V70:n toisen sukupolven vuonna 2000. V70:n toinen sukupolvi sai mittavan päivityksen vuonna 2004, kun taas V70:n kolmas ja viimeinen sukupolvi seurasi vuonna 2007 ja oli tuotannossa vuoteen 2016 asti.

Tänä aikana Volvo onnistui myymään näitä autoja tonneittain, sillä V70 on saatavana 4-sylinterisellä, 5-sylinterisellä ja uudemmassa mallissa jopa 6-sylinterisellä moottorilla. Suurin osa näistä on FWD-malleja ja niissä on manuaalivaihteisto, kun taas joissakin, tehokkaammissa malleissa on myös automaatti ja hyvin harvoissa on myös AWD.

Muotoilullisesti V70 on yksi modernin klassisen Volvon ikonisimmista malleista, koska se näyttää laatikolta pyörien päällä. Aikaisemmat mallit alkavat nyt olla trendikkäitä jälkimarkkinakulttuurissa, kun taas myöhemmät mallit vaikuttavat liian perheystävällisiltä ja hieman tylsiltä.

V70 on kohtuullisen luotettava auto, mutta muutamiin asioihin kannattaa paneutua. V70 edustaa myös houkuttelevaa arvoa 2. käden markkinoilla, kun taas käytännöllisyys on ehdottomasti yksi V70:n vahvuuksista, koska se tarjoaa runsaasti istuin- ja tavaratilaa.

Volvo V70 – Voimansiirtojärjestelmä

Volvo V70 I -mallisto lähtee liikkeelle joko 4- tai 5-sylinterisillä moottoreilla, joiden tehot vaihtelevat 126 hv:n ja 265 hv:n välillä V70 I on saatavana myös kahdella rivissä olevalla 5-sylinterisellä dieselmoottorilla, joiden teho on 140 hv. Myös Volvo V70 II:ssa on pääasiassa 4- ja 5-sylinterisiä moottoreita, joiden tehot ovat samanlaiset kuin V70 I:ssä, mutta myös muutama dieselvaihtoehto.

  Volvo S60 yleiset ongelmat

Volvo V70 III on saatavana myös 6-sylinterisillä moottoreilla. Kuten alussa mainittiin, V70 on saatavana joko FWD- tai AWD-kokoonpanolla. Alkutason malleja tarjotaan ensisijaisesti manuaalivaihteistolla, kun taas jotkin 5-sylinteriset ja kaikki 6-sylinteriset moottorit toimitetaan automaattivaihteistolla.

V70:n voimansiirto on suunniteltu hienostuneeksi, hiljaiseksi ja enimmäkseen rennoksi. Tämä tarkoittaa, että V70 on suunniteltu perhekäyttöä ajatellen. Hyötysuhde ei ole aivan vahva kahdessa ensimmäisessä sukupolvessa, kun taas kolmannen sukupolven mallit pystyvät tarjoamaan jopa 30MPG maksimissaan.

Volvo V70 – muotoilu ja alusta

Volvo V70 on yksi tunnetuimmista Volvon farmariautoista, sillä siinä hyödynnetään aikakaudelle tyypillistä Volvon laatikkomuotoilua. Nämä olivat laatikkomallisten farmariautojen aikoja, ja Volvo oli yksi niistä merkeistä, jotka tekivät sen parhaiten. Tästä huolimatta jotkut pitävät muotoilua hieman tylsänä, mutta todellisuudessa Volvo halusi maksimoida käytännöllisyyden, mikä tarkoittaa, että muoto seuraa toimintaa.

Sisätilojen osalta vain kolmannen sukupolven V70:n sisätiloja voidaan pitää puolimoderneina. Joka tapauksessa materiaalien laatu on useimmissa paikoissa korkea, vaikka alhaalla, jonne kädet harvoin yltävät, on joitakin halvempia muoveja. Myös varustelultaan V70 on aikakauden mukainen, mikä tarkoittaa, että se ei ole kovinkaan hyvin varustettu nykypäivään.

Myös V70:n jousitus ja alustan viritys on räätälöity mukavaan ja hienovaraiseen ajoon. V70 ei suinkaan ole dynaaminen tai urheilullinen, vaan se on täysiverinen perheauto, jonka tavoitteena on olla mukava, hiljainen ja hienostunut.

  Onko Volvo vai BMW turvallisempi?

Volvo V70 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Volvo V70 on todella luotettava auto, mutta aiemmat sukupolvet eivät ole täydellisiä. Kaikissa kolmessa sukupolvessa faceliftin jälkeiset mallit ovat huomattavasti luotettavampia. Yleisimmät V70:n ongelmat liittyvät jousituksen holkkeihin, turboahtimeen, moottorin jäähdytysjärjestelmään, vaihteistoon ja moottorin syttymishäiriöihin.

Hyvä uutinen on, että useimmat näistä ongelmista voidaan ratkaista melko helposti, mutta jos jätät huomiotta jotkin näistä ongelmista, kuten jäähdytykseen ja syttymishäiriöihin liittyvät ongelmat, olet suuressa vaarassa tuhota moottorin kokonaan.

Volvo V70 – Arvo ja käytännöllisyys

Volvo V70 edustaa kohtuullista arvoa nykyisillä käytettyjen autojen markkinoilla. Ensimmäisen sukupolven V70:n ostavat pääasiassa ihmiset, jotka haluavat virittää sitä, kun taas kahta uudempaa sukupolvea ostavat jonkin verran perheet ja Volvo-harrastajat.

Käytännöllisyydeltään V70 on loistava, sillä se tarjoaa paljon sisätilaa ja myös paljon tavaratilaa. V70 on todellakin valtavan käytännöllinen auto, ja siksi se on suosittu tänäkin päivänä.

UKK-osio

Onko Volvo V70 turvallinen?

Volvo V70 on melko turvallinen auto, koska sen on valmistanut Volvo, merkki, joka asettaa turvallisuuden etusijalle enemmän kuin mikään muu autonvalmistaja nykyään. On totta, että V70 on vanha, eikä siinä ole kaikkia nykyaikaisia turvallisuusvempaimia ja -ratkaisuja, mutta olennaiset asiat ovat niitä, joilla on suurin vaikutus turvallisuuteen.

Kannattaa kuitenkin keskittyä 3. sukupolven malliin, sillä se on kaikista turvallisin. Kaksi ensimmäistä sukupolvea ovat hieman liian vanhoja, mikä tarkoittaa, että ne eivät ole yhtä turvallisia kuin uusimmat V70-mallit, vaikka ne olisi kuinka hyvin rakennettu.

  Pitäisikö minun ostaa 10 vuotta vanha Volvo?

Kuinka kauan Volvo V70 kestää?

Monien Volvo-asiantuntijoiden mukaan Volvo V70 kestää helposti yli 200 000 kilometriä. Jos V70:tä huolletaan kuitenkin tarpeeksi hyvin, se kestää todennäköisesti kaksi kertaa niin kauan. Sinänsä tärkein asia pitkäikäisyyden kannalta on huolto.

Ensimmäisen sukupolven V70 on jonkinlainen legenda kestävyydestään, ja monissa tapauksissa ne ovat ylittäneet 500 000 kilometrin rajan.

Pitäisikö minun ostaa Volvo V70?

Se riippuu siitä, mitä haluat ja tarvitset autolta. Jos tarvitset luotettavaa, käytännöllistä ja arvokkaaseen hintaan perustuvaa autoa, V70 on todellakin hyvä valinta. 1. sukupolven V70:tä ostetaan lähinnä siksi, että se näyttää siistiltä ja näyttää hyvältä suurilla vanteilla ja madalletulla ajokorkeudella.

Kaksi viimeistä sukupolvea ovat perheautoja, mutta molempien faceliftin jälkeiset mallit ovat luotettavampia ja tarjoavat kokonaisuutena yhtenäisemmän kokemuksen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z