Volvo V90 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Volvo V90

Volvo V90 on Volvon 2000-luvun lippulaiva. V90 julkaistiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2016, ja sitä myydään edelleen ympäri maailmaa. V90 todennäköisesti korvataan pian, mutta jo nyt se on edelleen erittäin kilpailukykyinen luksuskombi, joka onnistuu kilpailemaan Audi A6 Avantin, BMW:n 5-sarjan Touringin ja Mercedesin E-luokan farmarin kanssa.

V90:n moottorivalikoima koostuu 4-sylinterisestä mallistosta, johon kuuluu myös erittäin suorituskykyisiä hybridiyksikköjä. V90:stä tarjotaan myös dieselmallia, jota myydään pääasiassa Euroopassa. V90 on joko FWD- tai AWD-ajoneuvo kaikkein parhaimmissa ja tehokkaimmissa malleissa.

Muotoilullisesti V90 on suurin piirtein sama kuin S90-sedan, mikä tarkoittaa, että se on farmariversio muuten kauniin näköisestä autosta. V90 ja S90 tarjoavat minimalistisemman lähestymistavan ylellisyyteen tekemättä autosta liian räikeän näköistä ja sotkematta sitä turhilla muotoilullisilla yksityiskohdilla.

Luotettavuudeltaan se on kunnollinen, kun taas ajokokemus on räätälöity vaivattomuuteen, mukavuuteen ja hienostuneisuuteen. V90:n arvostus on suhteellisen korkea, koska se on nykyaikainen auto, kun taas sen käytännöllisyysnäkökulma on lähes luokkansa johtava.

Volvo V90 – Voimansiirtojärjestelmä

Kuten johdannossa mainittiin, bensiinimoottorivalikoima koostuu yhdestä 2,0 litran 4-sylinterisestä moottorista, joka tarjoaa viritystilasta riippuen 200 hv:n ja 320 hv:n välillä. Nämä pystyvät tuottamaan jopa 40 mailia gallonalla ja ovat ensisijaisesti etuvetoisia, mutta ne ovat saatavilla myös AWD-muodossa.

Dieselmallisto on suurin piirtein sama, sillä tarjolla on yksi 2,0 litran 4-sylinterinen moottori, jonka teho vaihtelee 150 hv:n ja 235 hv:n välillä. Näiden moottoreiden kulutus on jopa 50MPG. Vaikka kaikki nämä ovat vaikuttavia, parhaat Volvo V90 -moottorit ovat hybridimoottorit, joissa käytetään myös 2,0 litran 4-sylinteristä moottoria, mutta niiden enimmäisteho on 455 hv.

  Tarvitseeko Volvo premium-bensiiniä?

Tehokkain hybridi V90 voi palauttaa jopa 124MPGe, mikä on todellakin vahva luku. Kaikki nämä ovat myös hienostuneita, hiljaisia ja mukavia ilman tehon puutetta. Lopuksi kaikissa V90-malleissa on hienostunut ja hyvin viritetty 8-vaihteinen automaattivaihteisto.

Volvo V90 – muotoilu ja alusta

V90:n muotoilu tuo mieleen vanhat hyvät ajat laatikkomallisista Volvo-estoista, mutta V90 ei näytä utilitaristiselta kuten jotkut niistä. V90:ssä yhdistyy itse asiassa Volvon ikoninen laatikkomainen muotoilukieli ylellisempään lähestymistapaan, mikä tekee V90:stä upean näköisen.

Myös sisätilojen muotoilu muistuttaa jonkin verran Volvon aiempia malleja, mutta V90 on sisältä kaikkea muuta kuin vanha. V90:n sisätilojen muotoilu, materiaalit ja ulkoasu ovat vertaansa vailla, ja monet pitävät siitä enemmän kuin saksalaisista.

V90 on viritetty mukavaksi ja hienostuneeksi autoksi, mikä tarkoittaa, ettei se ole mikään urheiluauto. Sitä käytetään ensisijaisesti maantiellä ajamiseen. R-Design-malleissa on kyllä jäykempi jousitusasetus, mutta siinä suhteessa se ei koskaan pysty kilpailemaan BMW 5-sarjan kanssa.

Volvo V90 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Volvo V90 on kohtuullisen luotettava auto, mikä tarkoittaa sitä, että useimmat luotettavuustaulukot ja -tutkimukset verkossa pitävät sitä keskinkertaisena tai keskimääräistä parempana. Uudemmat V90-mallit ovat parempia, koska Volvo on onnistunut korjaamaan joitakin aiempia malleja vaivanneista ongelmista.

Yleisimmät V90-ongelmat liittyvät joka tapauksessa ECM:ään (moottorinohjausmoduuliin), elektroniikkaan, jarrujärjestelmään, polttoainejärjestelmään ja lisääntyneeseen tärinään ajon aikana. Osa näistä voidaan ratkaista helposti ja nopeasti, kun taas toiset ovat edelleen arvoitus.

  Mikä on hiljaisin Volvo?

Volvo V90 – Arvo ja käytännöllisyys

Löydät käytetyn V90:n vähintään noin 30 000 dollarilla, ainakin jos haluat kunnollisen ja hyvin varustellun mallin. Upouusi Volvo V90 maksaa noin 55 000 dollaria, kun taas kalliimmat mallit maksavat paljon enemmän.

Käytännöllisyydeltään V90 on valtavan kyvykäs, sillä se tarjoaa suuren istuintilan, johon mahtuu helposti jopa 5 aikuista. Tavaratila on lähes luokkansa johtava, mikä tekee siitä yhden käytännöllisimmistä tällä hetkellä myynnissä olevista keskikokoisista luksusautoista.

UKK-osio

Mikä Volvo V90 minun pitäisi ostaa?

Jos haluat Volvo V90:n, sinun kannattaa keskittyä ensisijaisesti hybridimalleihin, sillä ne ovat todellakin kaikkein parhaita. Kannattaa myös kiinnittää huomiota uudempiin malleihin, sillä ne näyttävät olevan paljon luotettavampia. Kaiken kaikkiaan paras V90-malli on todennäköisesti sellainen, joka on hyvin varusteltu ja jossa ei ole liikaa kilometrejä kellossa.

Kannattaa myös kiinnittää huomiota siihen, onko tarkastelemasi malli kuulunut melko lukuisiin V90-mallia koskeneisiin takaisinkutsuihin. V90:n bensiinimoottorit ovat myös hyvä idea, ja yli 200 hv:n nelisylinterinen on niistä paras.

Onko Volvo V90 turvallinen?

Volvo V90 on todella turvallinen auto, koska se on kuitenkin nykyaikainen Volvo. Volvo on merkki, joka tunnetaan siitä, että se valmistaa joitakin markkinoiden turvallisimmista autoista. Nykyaikaisessa Volvossa on se hyvä puoli, että niissä on paljon turvavarusteita suoraan tehtaalta, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse käyttää ylimääräistä rahaa liian moniin lisävarusteisiin.

  Volvo XC40 ongelmat

Näin ei ole saksalaisten kohdalla, sillä ne ovat yleensä hieman pidättyväisempiä, kun on kyse siitä, että perushintaiseen malliin ei sisällytetä mitään.

Pitäisikö minun ostaa Volvo V90?

Volvo V90 on huomiosi arvoinen, jos etsit nykyaikaista luksuskombi-autoa. Audi A6 Avant, BMW 5-sarja ja Mercedes E-luokan farmari ovat kaikki hienoja autoja, mutta ne jäävät joissakin tapauksissa jälkeen V90:een verrattuna.

V90 tarjoaa minimalistisemman lähestymistavan, joka saa auton tuntumaan erikoisemmalta. Kaiken kaikkiaan V90 on loistava auto, ja se kannattaa ostaa, jos etsit käytännöllistä, turvallista ja tehokasta perheen luksusautoa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z