Volvo vs. Lexus: Luotettavuus

Lexus on yksi luotettavimmista automerkeistä, ja se voittaa Volvon selvästi luotettavuudessa.

Lexus on Toyotan luksusdivisioona, joka on itsekin yksi luotettavuudeltaan parhaista autonvalmistajista. Ihmisten yleinen tyytyväisyys ja kyselytutkimukset osoittavat selvästi, että Lexus on luotettavuusluokituksissa paljon Volvoa edellä. Jopa Lexuksen ylläpito on halvempaa kuin Volvon.

Lexus hallitsee luotettavuudessa

Lexus perustettiin vuonna 1989 Toyotan luksusmerkiksi. Lexuksen tavoitteena oli tarjota täydellistä ylellisyyttä ja mukavuutta sekä ripaus Toyotan luotettavuutta. Nyt se tuottaa joitakin ylellisimpiä autoja, jotka ovat erittäin luotettavia. Ne ovat olleet luotettavuus- ja luotettavuusindeksien kärjessä jo pitkään.

Lexus on ollut monien autoja arvostelevien organisaatioiden suosikki luotettavuuden suhteen. JD Power antoi Lexukselle luotettavuusarvosanaksi 81, mikä on todella hyvä. Ne ovat myös muiden listojen, kuten AutoExpressin ja Consumer Reportsin, kärjessä. Consumer Reports on sijoittanut Lexuksen luotettavuuden kärkeen. Niillä on myös erittäin korkea ReliabilityIndex-pistemäärä 79.

Yksittäiset Lexus-mallit sijoittuvat myös luotettavimpien autojen joukkoon. Niiden keskimääräiset vuotuiset korjauskustannukset ovat alhaiset, 551 dollaria. Niissä esiintyy myös vähemmän vikoja, sillä niitä on raportoitu olevan 121 ongelmaa 100 autoa kohti. Lexus on myös yksi turvallisimmista automerkeistä, mikä maksimoi niiden luotettavuutta entisestään.

Lexuksen ongelmat

Kuten kaikissa autoissa, myös Lexuksessa on joitakin ongelmia. Ne eivät kuitenkaan ole suuria ongelmia, ja omistajat raportoivat niistä harvoin. Eniten valittua Lexus-automallista on Lexus LS 460, jonka valmistus lopetettiin vuonna 2016.

  Aston Martin Vantage Luotettavuus

LS 460:sta asiakkaat tekivät noin 49 valitusta, mikä ei ole suuri määrä, mutta se oli Lexukselle merkittävä määrä. Yksi ongelmista oli kojelaudan sulaminen. Tämä on harvinainen tapaus, josta raportoitiin LS 460:ssa. Tämä tapahtui vain erittäin lämpimillä ilmasto-alueilla.

Myös muissa malleissa, kuten LS 250:ssä tai ES 350:ssä, esiintyi valituksia. Kojelaudan sulaminen oli jälleen yleinen ongelma useimmissa valituksissa. Sekä LS 250 että ES 350 kokivat tämän ongelman LS 460:n kanssa. Vaikka tämä ongelma oli melko harvinainen, koko kojelaudan vaihtaminen oli erittäin kallista, joten se oli huomattava.

Volvon keskimääräinen luotettavuus

Turvallisuusominaisuuksistaan ja minimalistisesta ylellisestä sisustuksestaan tunnettu Volvo sijoittuu luotettavuudeltaan keskinkertaiseksi. Vaikka heillä on aiemmin ollut maine hyvien ja luotettavien autojen valmistajana, se ei enää pidä paikkaansa. Consumer Reports nimitti Volvo XC90:n vähiten luotettavaksi autoksi.

Myös muissa luotettavuusluokituksissa ja -luetteloissa ne ovat keskinkertaisia. ReliabilityIndex antoi niille arvosanan 127. Tämä on edelleen keskivertopistemäärä, mikä tekee niistä parempia kuin monet autonvalmistajat, kuten BMW, Mercedes ja Audi, mutta ei pysty kilpailemaan Lexuksen kanssa. Volvo listattiin 23. luotettavimmaksi merkiksi 40 autonvalmistajan joukossa. Tämä ei todellakaan ole paras, mutta jälleen kerran keskitasoa.

Volvolla on suuri ongelma korjausten suhteen, mikä johtuu osien ja huollon korkeasta hinnasta. Korjauskustannukset ovat korkeat, 769 dollaria, ja ongelmia on 185 kappaletta 100 autoa kohti. Ne ovat kuitenkin varsin kuuluisia turvallisuusominaisuuksistaan. Jopa niiden epäluotettavin auto on IIHS:n mukaan yksi turvallisimmista autoista.

  Tekeekö Volvo sähköautoja?

Volvon ongelmat

Volvolla on ollut jatkuvasti ongelmia vaihteisto- ja jarrujärjestelmänsä kanssa. Eniten valittamista saanut auto on iso XC90-maasturi. XC90:ssä oli paljon ongelmia, mikä laski koko merkin luotettavuutta. XC90:ssä oli lisäksi ongelmia renkaiden ennenaikaisen kulumisen kanssa.

Luotettavin Volvo on XC40, mutta myös siinä oli pieniä ongelmia vaihteistojärjestelmän kanssa. Muita epäluotettavimpia Volvo-autoja ovat V70, XC60 ja S60. S60:ssä oli ongelmia moottorin kanssa, kun taas XC60:ssä oli ongelmia ilmastointilaitteen ja moottorituulettimen ohjausmoduulin kanssa. Myös V70:ssä oli ongelmia moottorin kanssa.
Kaikista näistä ongelmista huolimatta Volvo on kuitenkin parempi kuin monet muut suuret luksusautojen valmistajat. Ne ovat edelleen huippuluokkaa törmäysturvallisuudessa ja muissa turvallisuusominaisuuksissaan. Myös niiden tarjoama ylellisyys ja mukavuus ovat parhaita.

Lexus voittaa Volvon luotettavuudessa

Luotettavuuspisteet ja -luettelot kertovat selvästi, että Lexus on luotettavuudessa paljon parempi kuin Volvo. Molemmat ovat luksusmerkkejä, joilla on hyvät turvallisuus- ja muut ominaisuudet, mutta Lexus on halvempi ja luotettavampi kuin Volvo. Volvo voittaa silti turvallisuusominaisuuksissa. Lexus tarjoaa kuitenkin parempaa ylellisyyttä, luotettavuusluokituksia ja luotettavuutta vielä edullisemmin.

FAQ

Miksi Lexus on niin luotettava?

Lexus on aina ollut maailman luotettavimpia automerkkejä. Suuri osa niiden luotettavuudesta tulee Toyotalta. Toyota lanseerasi Lexuksen tavoitteenaan tarjota entistäkin parempaa luotettavuutta täydellisellä ylellisyydellä. Lexus on arvioitu luotettavuudeltaan parhaaksi merkiksi vuosikymmenien ajan.

  Hajoavatko Volvot usein? Onko Volvo luotettava auto?

Lexuksen huippuominaisuudet ilmenevät niiden rakentamisessa. Työntekijät käyvät läpi tiukkoja koulutusmenettelyjä hallitakseen tietyt taidot. Uudet jäsenet saavat vain perustehtäviä, kuten maalausta tai kiristystä. Tietyn ajan ja kokemuksen jälkeen he siirtyvät muihin tiimeihin ja työskentelevät esimiesten alaisuudessa parantaakseen taitojaan.

Ovatko Lexus-autot samanlaisia kuin Toyota-autot?

Toyota teki Lexuksesta luksusbrändinsä, mutta Lexuksen pääkonttori on eri kaupungissa kuin Toyotan. Lexuksella ja Toyotalla on eri tuotantolaitokset, koska Lexus keskittyy enemmän premium-autoihin. Niillä on myös muita eroja käsityötaidossa ja mekaniikassa. Lexuksen etuja ovat luksusmerkin lisäksi korkea luotettavuus, parempi ulkoinen muotoilu ja poikkeuksellinen suorituskyky.

Onko Lexus luksusautomerkki?

Toyota teki Lexuksesta premium- ja luksusautojen valmistajan. Sillä on särmikkäin muotoilu ja täydellinen suorituskyky. Sisätiloissa on kaikki luksusominaisuudet, kuten pehmeä nahka, lämmitetyt istuimet, tuuletettu nahka ja puiset sisustukset. Kaikki tämä yhdistyy Toyotan parhaisiin luotettavuus- ja luotettavuustekijöihin.

Miksi Toyotaa pidetään yhtenä luotettavimmista autoyhtiöistä?

Toyotat kestävät kaikista automerkeistä pisimpään. Toyotan rakentamisen laatu on usein parasta, ja ongelmia esiintyy hyvin harvoin. Ne tarjoavat ylivoimaista mukavuutta, eivätkä ne rikkoudu kovin usein. Niiden korjauskustannukset ovat jopa alhaiset, mikä tekee niistä yhden kansan suosikeista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z