Volvo XC60 ongelmat

Volvo XC60 ongelmat

Volvo XC60 on kompakti ylellinen katumaasturi, jonka Volvo valmisti ensimmäisen kerran vuonna 2008. XC60:n toinen sukupolvi esiteltiin lähes 10 vuotta myöhemmin, vuonna 2017. Tänä aikana XC60 on asemoitunut yhdeksi parhaista kompaktista keskikokoiseen luksus-SUV:iin, ja vain XC90 on XC60:tä suurempi.

Volvo XC60:n luotettavuus näyttää olevan melko kelvollinen, mutta on muutamia erityisiä asioita, joihin kannattaa tosiaan paneutua. Yleisimmät Volvo XC60:n ongelmat liittyvät elektroniikkaan, ohjausjärjestelmään, polttoainejärjestelmään, vialliseen pakokaasun lämpöanturiin ja verhoiluun liittyviin ongelmiin.

Useimmat näistä voidaan ratkaista ennaltaehkäisevällä huollolla, mutta muut, kuten elektroniikkaan ja verhoiluun liittyvät ongelmat, johtuvat useimmiten itse valmistusprosessista. Kaiken kaikkiaan XC60 on kohtuullisen luotettava, mutta se tarvitsee perusteellista huoltoa kestääkseen mahdollisimman pitkään.

Jos olet kiinnostunut XC60:n ostamisesta, sinun on oltava tietoinen siitä, että tällaisten katumaastureiden ylläpito maksaa yleensä paljon rahaa. Niissä on runsaasti huippuluokan ominaisuuksia ja vempaimia, jotka vaativat perusteellista huoltoa, muuten ne eivät toimi.

Volvo XC60 – Sähköongelmat

Volvo XC60 on luksusauto, mikä tarkoittaa, että siinä on paljon huippuluokan sähköisiä ominaisuuksia, joiden tiedetään aiheuttavan kaikenlaisia ongelmia jonkin ajan kuluttua. Infotainment-näytöllä/navigaattorijärjestelmällä on taipumus häiriintyä, ja se aiheuttaa kameran latautumisen, vaikka siihen ei olisi mitään tarvetta. Myös ilmastointilaitteen tiedetään menevän epäkuntoon.

Ulkovalaistus, sisävalaistus, sähköiset ikkunat ja muut auton sisäiset sähkölaitteet eivät tunnetusti toimi ajoittain, mikä tarkoittaa, että ne on vaihdettava. Muista myös tarkistaa automaattinen tavaratilan kytkin, jonka tiedetään myös epäonnistuvan.

  Mikä Volvon katumaasturi on suurin?

Volvo XC60 – Ohjausjärjestelmän ongelmat

Volvo XC60:llä on myös taipumus kärsiä ohjaustehostinjärjestelmän ongelmista. Monet Volvo-asiantuntijat sanovat, että tämä ongelma johtuu viallisesta liitoksesta ohjauksen korkeapaineletkun ja ohjausvaihteen välillä. Nämä vialliset liitokset aiheuttavat nestevuotoja, jotka lopulta johtavat ohjaustehostimen häviämiseen, mikä voi tehdä autosta vaarallisen ajaa.

Sinun on vaihdettava nämä osat uusiin, jos haluat ratkaista ongelman kokonaan. Joka tapauksessa, jos tunnet, että ohjaustehostimesi menettää voimansiirtoavustusta, muista viedä autosi jälleenmyyjälle, sillä näitä ongelmia ei koskaan kannata jättää huomiotta.

Volvo XC60 – Polttoainejärjestelmän ongelmat

Jos tunnet XC60:n käyttävän tavallista enemmän polttoainetta, tarkista polttoainekisko, joka saattaa olla väärin asennettu. Tämä johtaa lopulta liialliseen kulumiseen, joka aiheuttaa paljon halkeamia ja reikiä suoraan itse polttoaineletkuihin. Monet XC60-omistajat ovat raportoineet, että heidän malleissaan esiintyy polttoainelätäköitä, joten muista tarkastaa tämä mahdollisimman pian.

Tämän korjaamiseksi sinun on tilattava upouudet korvaavat polttoaineletkut ja kiinnitettävä ne uudelleen turvallisemmin. Tämä on ainoa tapa ratkaista tämä ongelma lopullisesti, mikä tarkoittaa, että polttoaineletkujen korjaukset eivät koskaan tule olemaan yhtä tehokkaita.

Volvo XC60 – Viallinen pakokaasun lämpöanturi

Jos kojelaudassa palaa moottorin tarkistusvalo, jota seuraa tehon menetys, on todennäköistä, että sinulla on ongelmia viallisen pakokaasun lämpöanturin kanssa. Jos nämä ongelmat jäävät huomaamatta, autosi kytkeytyy hitaaseen tilaan, etkä pysty ajamaan sillä kunnolla. Ongelma on se, että ECU luulee pakokaasun olevan aivan liian kuuma, vaikka se ei olekaan.

  Onko Volvo luotettavampi kuin Audi?

Uuden pakokaasun lämpöanturin asentaminen todennäköisesti ratkaisee tämän ongelman, joten varmista, että teet sen riittävän ajoissa, jotta et odota, kunnes autosi menee limp-tilaan.

Volvo XC60 – Trimmiongelmat

XC60 kärsii myös erikoisista verhoiluun liittyvistä ongelmista, kuten jäykkään takaluukkuun tai epämääräisiin tuulilasinpyyhkimiin liittyvistä ongelmista. Jotkin paneelien välit saattavat olla hieman sekaisin, varsinkin jos autolla on ajettu maastossa. On syytä mainita, että suurin osa näistä ongelmista liittyy vanhempiin XC60-malleihin, kun taas uudemmat mallit ovat todellakin paljon parempia.

Tällaiset ongelmat voivat vaikuttaa moniin järjestelmiin ja komponentteihin koko autossa, ja siksi ennaltaehkäisevä huolto on niin tärkeää kuin se onkin. Muista pitää silmällä näitä, jos olet kiinnostunut ostamaan käytetyn XC60:n.

UKK-osio

Mikä Volvo XC60 -sukupolvi on paras?

Paras Volvo XC60 -malli on nykyinen, koska siinä on kaikki uusimmat ja toivotuimmat ominaisuudet, joita voit odottaa huipputason katumaasturilta. 1. sukupolven XC60 on paljon hankalampi ja sitä tulisi välttää juuri tästä samasta syystä.

XC60 toimii parhaiten tehokkaan 2,0 litran hybridimoottorin kanssa, sillä nämä ovat tähän mennessä tehokkaimpia luksusmaastureiden voimansiirtoja. Kaiken kaikkiaan kannattaa keskittyä uusimpiin XC60-malleihin, sillä vanhemmat mallit ovat paljon ongelmallisempia.

Onko Volvo XC60 parempi kuin Volvo XC90?

Volvo XC60 ja Volvo XC90 ovat tosiaan samankaltaisia, mutta XC90 on suurempi, ylellisempi, kalliimpi ja halutumpi. XC90 on ylivoimaisesti Volvon komein katumaasturi, kun taas XC60 ja XC40 eivät ole yhtä hyviä, mutta silti todella hyviä katumaastureita.

  Onko Volvo XC40 hyvä auto?

Tosiasia on, että olet todennäköisesti tyytyväinen XC60:een, etenkin koska voit käyttää paljon enemmän rahaa lisävarusteisiin. Oli miten oli, valinnaisvarusteet ovat näiden kanssa välttämättömiä, koska ne eivät ole tehtaalta lähtien kaikkein parhaiten varusteltuja katumaastureita.

Onko Volvo XC60 hyvä maasturi?

Volvo XC60 on todellakin maasturi, joka on saatavana nelivetojärjestelmällä, mutta se ei todellakaan ole missään nimessä maasturi. Volvo ei ole kovin innokas tekemään maastureita, koska yksikään Volvo ei pysty pitämään puoliaan joidenkin segmenttiensä autoja vastaan.

Lisäksi luksusluokan katumaasturien asiakkaat eivät ole kiinnostuneita ottamaan autojaan maastoon yleensä, joten olet todennäköisesti jo tietoinen siitä, että XC60 ei ole sellainen auto.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z