Volvo XC70 ongelmat

Volvo XC70 ongelmat

Volvo XC70 on Volvon valmistama keskikokoinen premium-kombi, jota on valmistettu kahdessa eri sukupolvessa. XC70:n ensimmäinen sukupolvi esiteltiin vuonna 2000, ja se oli tuotannossa vuoteen 2007 asti. XC70:n toinen sukupolvi oli tuotannossa vuosina 2007-2016, jolloin se korvattiin Volvo V90:llä.

Volvo XC70:llä on erinomaiset luotettavuusluvut, sillä se on yksi luotettavimmista nykyaikaisista Volvo-malleista. Useimpien verkossa tehtyjen luotettavuustutkimusten ja -taulukoiden mukaan XC70 onnistuu säilyttämään ennätyksensä jopa vuosikymmeniä sen jälkeen, kun se julkaistiin ensimmäisen kerran.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että XC70 olisi täydellinen, sillä se kärsii kuljettajan turvatyynyyn, moottorin jäähdytykseen, turvavyöongelmiin, voimansiirron vioittumiseen ja vaihteistoihin liittyvistä ongelmista. Vaikka XC70:n ongelmien puuttuminen on hyvä asia, joidenkin ongelmien vakavuus on myös huomattava.

Kaiken kaikkiaan XC70 on luotettava auto. Sitä on huollettava, jos haluat sen kestävän pitkään, sillä yksikään auto ei kestä ilman huoltoa, vaikka se olisi kuinka luotettava alusta alkaen.

Volvo XC70 – Kuljettajan turvatyynyongelmat

Vaikka Volvo on turvallisuudesta tunnettu merkki, XC70:ssä on erikoisia turvallisuusjärjestelmiin liittyviä ongelmia, jotka todellakin heikentävät hieman tuota imagoa. Monet lähteet väittävät, että XC70:ssä on viallisia kuljettajan turvatyynyjä, jotka voivat mahdollisesti ampua ulos palasia, kun turvatyyny laukeaa.

Tämä voi aiheuttaa kaikenlaisia vammoja sekä kuljettajalle että etumatkustajalle. Tämän vuoksi Volvo julkaisi XC70:lle takaisinkutsun koodinimellä R10136. Tämä takaisinkutsu annettiin vasta viime vuonna, mikä tarkoittaa, että monissa XC70-malleissa on edelleen viallinen turvatyyny.

  Aiways vs Volvo - kumpi on parempi?

Volvo XC70 – Moottorin jäähdytysongelmat

XC70:n jäähdytysjärjestelmässä on se ongelma, että järjestelmässä on taipumus olla jäähdytysnestekuplia, jotka jäävät jäähdytysjärjestelmään sen jälkeen, kun tankki on täytetty. Siksi järjestelmästä puuttuu jäähdytysneste, mikä puolestaan voi aiheuttaa moottorin ylikuumenemisen tai vielä pahempaa, koko moottorin syttymisen tuleen.
Volvo on myös julkaissut takaisinkutsun tämän vuoksi, mutta kuten edellisen ongelman kohdalla, toistaiseksi ei ole korjattu kovinkaan montaa XC70-mallia. Näihin liittyvien XC70-mallien määrä ei ole täysin tiedossa, mikä tarkoittaa, että mahdollinen määrä autoja, joita asia koskee, voi olla valtava.

Volvo XC70 – Turvavyöongelmat

Kuten tämän artikkelin ensimmäisen ongelman kohdalla, Volvo-merkki ei ole merkki, joka yhdistetään turvallisuuteen liittyviin ongelmiin. Turvavyöjärjestelmään kuuluvan vetoteräksen lujuuden tiedetään kuitenkin menettävän jäykkyyttään ajan myötä, mikä tarkoittaa, että turvavyöt eivät välttämättä pysty pitämään sinua turvallisesti paikallaan.

Jälleen kerran Volvo on myös julkaissut takaisinkutsun tämänkin ongelman vuoksi, ja vuosien 2007 ja 2016 välillä valmistetut XC70-mallit olivat osa takaisinkutsua. Tämä tarkoittaa, että valtaosalla kaikista XC70-malleista ajetaan tällä hetkellä mahdollisesti viallisilla turvavöillä.

Volvo XC70 – Voimansiirtoon liittyvät ongelmat

Pahin vuoden 2007 XC70-mallia koskettava ongelma on AWD-ajovaihteiston vikaantuminen, jota esiintyy yleensä sekä vähän että paljon ajetuissa yksilöissä. Muutamat tutkimukset ovat osoittaneet, että ongelma toistuu yleensä noin 80 kilometrin välein. Tämän lisäksi tämä ongelma tunnetaan myös melko vakavana, koska sen korjaaminen maksaa paljon rahaa.

  Volvo V50 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Lisäksi voimansiirto-ongelmat voivat mahdollisesti olla jopa merkittäviä turvallisuusriskejä, varsinkin jos ne ilmenevät ajon aikana.

Volvo XC70 – Vaihteisto-ongelmat

Vuosien 2001-2004 XC70-mallien tiedetään kärsivän vaihteistoon liittyvistä ongelmista, joita esiintyy yleensä laajemmassa mittakaavassa. Joidenkin lähteiden mukaan XC70:n tiedetään kärsivän näistä noin 150 000 kilometrin välein 2000-luvun alkupuolen malleilla, kun taas vuoden 2003 ja sitä uudemmissa malleissa niitä esiintyy jopa aikaisemmin.

Nämä ongelmat ovat niin yleisiä, että monet lähteet toteavat, että vuoden 2003 XC70-mallissa on valtava vaihteisto-ongelma, jolla on taipumus vaikuttaa lopulta kaikkiin vuoden 2003 XC70-malleihin. Sinänsä muista tarkistaa vaihteisto, varsinkin jos kyseessä on jokin näistä enemmän kärsineistä vuosimalleista

FAQ-osio

Mikä Volvo XC70 minun pitäisi ostaa?

Kolmannen sukupolven (2008-2016) XC70-malleihin kannattaa keskittyä eniten, sillä ne ovat paitsi nykyaikaisimpia, tehokkaimpia ja yleisimpiä, myös kaikkein luotettavimpia. Tämä tarkoittaa kuitenkin myös sitä, että kolmannen sukupolven XC70-mallit ovat joukon kalleimpia.

Jos et pidä XC70:n kolmannesta sukupolvesta tai et yksinkertaisesti halua sitä, kannattaa tutustua faceliftin jälkeiseen 1. sukupolven malliin, sillä ne ovat yleensä luotettavampia kuin alkuperäiset mallit. Suurin osa tässä artikkelissa luetelluista ongelmista liittyy aikaisempiin XC70-malleihin, joita kannattaa välttää.

Mitä Volvo XC70 -mallivuosia minun tulisi välttää?

Pahin Volvo XC70 -mallivuosi on 2003-malli, joka on sekä ongelmallisin että yleensä vakavimman tyyppisiä ongelmia. Vuosien 2001, 2002 ja 2004 mallit ovat myös ongelmallisempia, ja niitä tulisi myös välttää.

  Mikä on suosituin Volvo-malli?

Aina kun harkitset käytetyn auton ostamista, olisi hyvä välttää ensimmäisiä malleja yleensä, koska niissä on yleensä ongelmia, joita ei ole huomattu tuotannon aikana. Faceliftin jälkeisissä malleissa on tapana korjata monet aiempia malleja vaivaavat ongelmat.

Ovatko Volvon farmariautot luotettavia?

Volvo on yksi niistä merkeistä, jotka todella keskittyvät siihen, että farmari on mahdollisimman kilpailukykyinen sedanin kanssa. Näin ollen Volvo on suunnitellut vuosien varrella monia loistavia Volvo-kombeja, ja joidenkin niistä tiedetään olevan jopa tuhoutumattomia, kuten V8-moottorilla varustetun Volvo 740:n.

Nykyaikaiset Volvon farmarit ovat myös luotettavia, mutta ne eivät eroa kovin paljon sedan-versioista, joihin ne perustuvat. Nykyaikaiset Volvo-autot ovat luonteeltaan erittäin monimutkaisia, mikä tarkoittaa, että monet asiat voivat mennä pieleen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z