Volvon ja BMW:n luotettavuus – kumpi on parempi?

Volvo on kuuluisa luotettavuudestaan ja turvallisuudestaan, BMW taas silkasta ajamisen ilosta ja tehokkaasta suorituskyvystä. BMW:t ovat kevyempiä, aggressiivisempia, nopeampia ja käsiteltävyydeltään parempia. Volvo-ajoneuvot taas ovat luotettavampia kuin BMW:t.

Kun otetaan huomioon, että kaksi viidestä luotettavimmasta autosta on BMW:tä, vastaus siihen, kumpi auto on luotettavampi, ei pitäisi olla kovin vaikea. Se on Volvo. Mutta onko se kaiken kaikkiaan parempi auto?

Volvo-autot ovat luotettavampia kuin BMW:t

Reliability Indexin tietokannan ja 40 luotettavimman automerkin top 40 -listan mukaan Volvo on sijalla 23, kun taas BMW on sijalla 31. Volvo on lähes kaksi kertaa luotettavampi kuin BMW yleensä. Volvon luotettavuusluokitus on 127,00, kun taas BMW:n 177,00. Mitä alhaisempi luokitus, sitä parempi luotettavuusarvosana.

BMW:n yleisimmät ongelmat

Viallinen elektroniikka ja laitteet

Uudemmissa BMW-malleissa esiintyy yleensä paljon viallisia elektroniikkoja, huonosti toimivia ovia, ikkunoita ja teknisiä vempaimia. Lisäksi merkki on pahamaineinen viallisesta jäähdytysjärjestelmästä ja hajoavasta kumista, jonka ansiosta moottorit voivat toimia vain muutaman vuoden takuun jälkeen, kunnes ne hajoavat kokonaan.

Moottorin kumielementeillä on taipumus rikkoutua –

Lämmitinytimen kanssa on yleisiä ongelmia, öljynsuodattimen tiivisteet vuotavat ja joskus jopa polttoainepumpun kanssa on ongelmia. Kaikilla näillä on taipumus kasaantua, ja lopulta ne maksavat omistajalle enemmän kuin BMW:n alkuperäinen hankintahinta.

Volvon yleisimmät ongelmat

Monimutkainen vaihteisto

Vaikka Volvo on luotettavampi kuin BMW, sillä on myös melkoinen luettelo ongelmista, jotka sinun tulisi tietää ennen ajoneuvon ostamista. Volvo V70:ssä esiintyy melko paljon vaihteisto-ongelmia.

  Paras BMW naiselle

Ohjaustehostimen vuodot

Volvo S60 saattaa aiheuttaa ohjaustehostimen vuotoja. Ohjaustehostimesta on tullut viime aikoina melkoinen juttu, jonka avulla voit kääntää raskaan ajoneuvon ratin vaivattomasti. Joissakin Volvoissa esiintyy kuitenkin vikoja ohjaustehostimessa, mikä saattaa aiheuttaa vuotoja ja jopa vaikeuttaa ohjauspyörän kääntämistä.

Vialliset jäähdytystuulettimet

Jokseenkin luotettavassa XC60:ssä esiintyy puolestaan yleisiä ongelmia, jotka liittyvät viallisiin jäähdytystuulettimiin.

Sulakerasian viat

Volvon sulakerasia on erittäin huonosti sijoitettu, joten siihen on vaikea päästä käsiksi korjauksia varten. Se on kojelaudan alla, jonne voi joskus päästä ulkopuolista vettä ja saada sen sähköisesti pettämään.

Polttoainevuodot

Joidenkin Volvojen moottorin yhdessä polttoaineletkussa on pieniä halkeamia, mikä johtaa polttoainevuotoihin.

Volvon edut BMW:hen verrattuna

Volvo on yksi kaikkien aikojen turvallisimmista autoista.

Yleisesti ottaen Volvo on tunnettu turvallisuudesta ja luotettavuudesta. Volvon autot ovat yleensä paljon raskaampia ja jäykempiä kuin tyypillinen BMW-auto. Tämä on yksi syy siihen, miksi ne ovat niin tunnettuja turvallisuudestaan.
Volvon tavoitteena yrityksenä on tuottaa maailman turvallisimpia ajoneuvoja. Ei ihme, että Volvo keksi turvavyön, jota käytämme nykyään jokapäiväisessä ajossamme riippumatta siitä, minkä merkkistä ajoneuvoa ajamme. Vuonna 1959 Volvon insinööri Nils Bohlin keksi idean, ja siitä lähtien he ovat leimanneet itsensä asettamalla turvallisuuden ja luotettavuuden etusijalle tuotannossaan.

Luotettavuus

Kun tarkastellaan vain viiden ensimmäisen omistusvuoden ajoaikoja, BMW jakaa yhdeksännen sijan luotettavimpana autona yhdessä Mazdan kanssa. Volvo putoaa 16. sijalle, mutta tämä ei tarkoita, että Volvo olisi yleisesti ottaen vähemmän luotettava kuin BMW, sillä useimmat autojen ongelmat ilmenevät muutaman ensimmäisen vuoden jälkeen.
Jos vertaamme BMW:n myydyintä 3-sarjaa Volvon myydyimpään XC60:een, näemme selvästi, että Volvo voittaa BMW:n selvästi. Volvo XC60:n luotettavuusindeksi on 112 ja BMW:n 3-sarjan 216, mikä tekee siitä kaksi kertaa luotettavamman kuin BMW:n vastine.
Lisäksi Reliability Indexin sadan luotettavimman auton listalla Volvo C30 on sijalla 73, ja sen pistemäärä on 61. BMW taas ei pääse listalle lainkaan, ei siis millään mallilla.

  Onko BMW 2.0 turbomoottori luotettava?

Paremmin varusteltu ja tilavampi

Kun verrataan samanhintaisia malleja, Volvo on teknisesti ja ominaisuuksiltaan paremmin varusteltu, ja se on myös suurempi kuin BMW:n vastine, niin tavaratilan, pääntilan kuin matkustajien jalkatilankin osalta.

BMW:n edut Volvoon verrattuna

Ajamisen ilo

Jos kaipaat urheilullista ajotuntumaa, kevyempää käsiteltävyyttä ja aggressiivisempaa ulkonäköä, BMW on sinulle sopiva auto. Pelkkä ajamisen ilo, jota BMW tarjoaa, on paljon enemmän kuin mitä mikään Volvo-auto voi antaa sinulle. BMW luottaa siihen, että se tarjoaa upean ajokokemuksen tinkimättä kuljettajan ja matkustajien mukavuudesta.

Mukavampi ajoasento

BMW:t on suunniteltu erityisesti siten, että ne sopivat jokaisen kuljettajan mieltymyksiin. Istuimet ovat mekaanisesti säädettävissä, ja voit valita useista ajotiloista, jotta tunnet, että auto on osa sinua, vaikka et olisi koskaan ennen ajanut sillä.
Myös ohjauspyörä on säädettävissä, ja sen avulla voit tehdä siitä omanlaisesi. Loppujen lopuksi tärkeintä on se, mitä sinä etsit ja onko se yhteneväinen juuri testaamasi auton kanssa. Käy aina koeajamassa ennen auton ostamista ja aja turvallisesti.

Asiat, jotka on otettava huomioon ennen Volvon ostamista

Ovatko Volvon autot kalliimpia huoltaa ja korjata kuin BMW:n?

Volvo-autojen huolto maksaa keskimäärin hieman vähemmän kuin BMW-autojen. Osat, korjaukset ja työ ovat erittäin kalliita, ja Volvon kokonaisomistus 10 vuoden aikana saattaa olla 15 000 dollaria. Arvioidut keskimääräiset vuotuiset kustannukset Volvossa ovat 800 dollaria, kun taas useimmat BMW-mallit vaihtelevat 800 ja 1 200 dollarin välillä.

  Paras BMW ensimmäiseksi autoksi

Miksi käytetyt Volvo-autot ovat niin halpoja?

Käytetyt Volvo-autot ovat halvempia kuin voisi olettaa, koska niiden osat ja korjaukset ovat hyvin kalliita. Useimmat ihmiset ostavat Volvon leasingsopimuksella, ja takuun päätyttyä he myyvät ne käytettyjen autojen markkinoilla. Tämä tarkoittaa sitä, että kun ne hajoavat, takuu ei ole enää voimassa. Tästä syystä ajoneuvo heikkenee huomattavasti, koska ostajat tietävät sen ja odottavat alhaisempia kustannuksia.

Mikä on paras Volvo-auto?

Volvon kaikkien aikojen komein ja ostetuin auto on Volvo XC60, joka on Volvo-fanien suosikki. XC60 on komeasti muotoiltu katumaasturi, joka antaa ainutlaatuisen skandinaavisen otteen segmenttiin. XC60:een on saatavana laaja valikoima moottoreita, ja se on erittäin turvallinen auto ajaa. Lisäksi se on varsin luotettava.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z