VW Tiguanin vaihteiston ongelmat

Volkswagen Tiguan Ongelmat

Kompakti crossover-maasturi Volkswagen Tiguan, joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2007, saavutti nopeasti suosiota niin perheiden kuin yksityishenkilöidenkin keskuudessa tyylikkään muotoilunsa, runsaan tekniikan, tilan ja tehokkuuden ansiosta. Seuraavat sukupolvet seurasivat, ja viimeisin saapui vuonna 2018, mikä osoittaa merkin sitoutumisen teknologiseen kehitykseen ja käyttäjäkokemukseen. Tiguan on myös faceliftattu vuonna 2020, ja se korvataan pian upouudella mallilla.

Vaikka Tiguan on ollut VW:lle menestys, sillä on ollut oma osansa vaihteistoongelmista, joista mahdollisten ostajien on ehdottomasti oltava tietoisia. Sekä manuaalivaihteistoa että DSG-järjestelmää (Direct-Shift Gearbox) on arvosteltu. Yleisiä ongelmia ovat muun muassa epätasainen vaihtaminen, vaihteiden liukuminen, vaihteiden kytkeytymättömyys, meluisa toiminta ja jopa vaihteiston täydellinen pettäminen.

Nämä ongelmat ovat johtaneet takaisinkutsuihin, asiakasvalituksiin ja joskus kalliisiin korjauksiin. VW Tiguanin vaihteistoon liittyvien haasteiden ymmärtäminen voi antaa ostajille täydellisemmän kuvan, jonka avulla he voivat tehdä perustellun päätöksen riippumatta siitä, ostavatko he uuden vai käytetyn Tiguanin.

Jos haluat tietää lisää näistä ongelmista, niiden syistä, oireista ja siitä, miten niiden korjaamista voi lähestyä, lue tämä artikkeli ja ota selvää!

VW Tiguan ongelmat

Erratic Shifting

Erratic shifting näyttää olevan yksi yleisimmistä VW Tiguanin omistajien raportoimista vaihteisto-ongelmista. Oireita ovat muun muassa (mutta eivät ainoastaan) äkilliset vaihteenvaihdot, epäröinti kiihdyttäessä ja vaikeus pitää tasaista nopeutta yllä. Mahdollisia syitä virheelliseen vaihtamiseen ovat yleensä vaihteiston ohjausmoduulin toimintahäiriö, kuluneet kytkinlevyt manuaaliversioissa tai ohjelmisto-ongelmat DSG-järjestelmässä.

  Volkswagen T6 yleiset ongelmat

Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on ensin diagnosoitava se kunnolla, mikä tarkoittaa, että sinun on vietävä se jälleenmyyjälle tai muulle kokeneelle mekaanikolle. Muita ratkaisuja, erityisesti manuaaliversiossa, voivat olla kytkinlevyjen vaihdot.

Vaihteiden liukuminen

Slipping Gears on ongelma, joka liittyy lähinnä DSG-malleihin, sillä manuaalivaihteistomallit eivät kärsi vaihteiden liukumisesta. Tämä ongelma aiheuttaa tunteen, että ajoneuvo kamppailee pysyäkseen vaihteella tai vaihtaa yllättäen vaihteita ajon aikana. Oireita ovat tyypillisesti äkilliset muutokset moottorin kierrosluvussa, kyvyttömyys kiihdyttää odotetulla tavalla ja tehon menetys.

Syynä voi olla alhainen vaihteistonesteen määrä tai vaihteiston yleinen kuluminen. Tämän ongelman ratkaisemiseksi perusteellinen diagnoosi on ratkaisevan tärkeä. Voimansiirtonesteen määrän tarkistaminen ja säätäminen saattaa joissakin tapauksissa tarjota nopean ratkaisun. Monimutkaisemmissa ongelmissa DSG-mallien ohjelmistopäivitykset tai manuaaliversioiden kytkimen vaihto voi olla tarpeen.

Vaihteiden kytkeytymättömyys

Tämä ongelma voi koskea sekä Tiguanin manuaali- että DSG-malleja. Manuaalivaihteisessa autossa vaihteisto ei fyysisesti anna sinun siirtyä vaihteelle, kun taas DSG-mallit eivät anna sinun lukkiutua vaihteelle tai peruutukselle, vaan asettavat sinut jatkuvasti takaisin vapaalle. Manuaalilaatikossa ongelma johtuu todennäköisesti kytkinongelmista, kun taas DSG-malleissa tämä ongelma voi johtua mekatroniikkaongelmista.

Täydellinen diagnostiikka on jälleen kerran tarpeen, ja olisi myös hyvä ajatus päivittää DSG-yksikön ohjelmisto. Manuaalivaihteiston ratkaisuihin kuuluu tyypillisesti kytkinkokoonpanon korjaus, kytkinlevyn vaihto tai jopa täydellinen peruskorjaus.

Meluisa toiminta

Meluisa vaihteisto on asia, jota kukaan omistaja ei halua kuulla. Valitettavasti VW Tiguanin omistajat joskus tekevät niin. Kuullut oireet voivat olla hiomista, vinkumista tai kolinaa vaihteita vaihdettaessa tai jopa ajettaessa tietyllä vaihteella. Nämä äänet ovat enemmän kuin vain ärsyttäviä; ne voivat joskus merkitä vakavia ongelmia vaihteistossa.

  Kaikki täyssähköisestä Volkswagen ID Xtreme off-road -mallista

Manuaalivaihteistoihin liittyy esimerkiksi kuluneita laakereita, liian vähän vaihteistonestettä ja hammasrattaiden hammasongelmia, kun taas DSG-vaihteistoissa tämä voi johtua (harvoin) mekatroniikkaongelmista. Ratkaisuun kuuluu kuluneiden osien vaihtaminen ja vaihteiston täyttäminen tuoreella vaihteistonesteellä.

Vaihteiston vikaantuminen

Vaihteiston vikaantuminen on vakavin ongelma, joka VW Tiguanille voi tapahtua, ja se tekee ajoneuvon periaatteessa liikkumattomaksi ja vaatii välitöntä huomiota. Jos näin käy, ajoneuvo ei todennäköisesti suostu menemään millekään vaihteelle, tai vaikka se menisikin, se ei liiku. Syitä ovat muun muassa viallinen jakoputki, voimakas kuluminen, vaihteiston ohjausmoduulin vikaantuminen tai katastrofaaliset mekaaniset häiriöt sekä manuaali- että DSG-järjestelmissä.

Ratkaisut tähän ongelmaan eivät valitettavasti ole pikaratkaisuja. Ne edellyttävät usein huomattavia korjaustöitä tai jopa vaihteiston täydellistä vaihtoa, mikä voi olla kallista. Pätevän mekaanikon suorittama perusteellinen diagnostiikka on ensimmäinen askel ongelman laajuuden ja sopivimman toimintatavan määrittämiseksi.

UKK-osio

Manuaalinen vs. automaattinen VW Tiguan?

Se riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistäsi, sillä jotkut pitävät enemmän automaattivaihteiston kaltaisesta rauhallisesta ajokokemuksesta, kun taas toiset haluavat enemmän kontrollia manuaalivaihteistoa vaihtaessaan. Oli miten oli, automaattinen Tiguan pitää sisällään paremman arvon ja on suosituin valinta suurimmassa osassa maailmaa. Manuaalivaihteistot olivat yleisempiä Tiguanin aiemmissa sukupolvissa.

Näin ollen voimme sanoa, että automaattivaihteinen Tiguan on suositumpi, ja hyvästä syystä. Se tekee ajamisesta helpompaa ja usein myös taloudellisempaa. Jos kuitenkin haluat enemmän hallintaa, kannattaa valita manuaalimalli.

  Volkswagen Touareg yleiset ongelmat

Milloin uusi VW Tiguan ilmestyy?

Sanotaan, että upouusi VW Tiguan julkistetaan syyskuussa 2023, kun taas Euroopan myynti alkaa vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä. Yhdysvaltain markkinoilla myynti alkaa todennäköisesti muutamaa kuukautta myöhemmin, ehkä jopa vuoden 2025 ensimmäisellä neljänneksellä.

Uudessa Tiguanissa tulee olemaan paljon enemmän teknologiaa, entistä tehokkaampia moottoreita, todennäköisesti jonkinlainen täys-EV-voimansiirto ja paljon enemmän hybridisointia.

Onko VW Tiguan hyvä perheauto?

VW Tiguan on todellakin todella hyvä perheauto, koska se on yhdistelmä turvallisuusominaisuuksia, mukavuutta, teknologiaa, tehokkuutta ja hyödyllisyyttä. Sen tilavaan sisätilaan mahtuu mukavasti sekä matkustajia että rahtia, joten se on ihanteellinen perheen retkille tai automatkoille, olivatpa ne kuinka pitkiä tahansa.

Useimmissa malleissa on edistyksellisiä turvallisuusominaisuuksia, kuten kaistavahti, mukautuva vakionopeudensäädin ja törmäyksenestojärjestelmät, jotka ovat tärkeitä perhekäytössä. Tiguan tarjoaa myös valinnaisen kolmannen rivin istuinpaikan AllSpace-vaihtoehdossa, mikä on harvinaisuus kompaktien katumaastureiden segmentissä ja mahdollistaa suuremman joustavuuden matkustajien kuljettamisessa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z