Yleiset BMW xDrive -ongelmat

BMW xDrive-järjestelmä on BMW:n termi, jolla viitataan sen nelivetojärjestelmään. xDrive-tekniikka on kehittynyt, pysyvä nelivetojärjestelmä, joka takaa BMW:si poikkeuksellisen hyvän pidon aina. Kuten minkä tahansa auton voimansiirtojärjestelmällä, myös tällä järjestelmällä on kuitenkin joitakin haasteita.
Mitä ongelmia BMW:n xDrive-järjestelmässä on?

BMW xDrive -järjestelmään liittyy useita haasteita, mutta yleisimpiä niistä ovat öljyvuodot, sähköongelmat, ylikuumeneva ilmastointilaite, polttoainejärjestelmän vikaantuminen, kevytmetallivanteiden korroosio, takavalojen kokoonpano-ongelmat ja paljon muuta.

Ennen kuin investoit BMW:hen, jossa on xDrive-järjestelmä, on siis tärkeää tietää joitakin haasteita ja takaiskuja, joita todennäköisesti kohtaat matkan varrella. Hyvä uutinen on se, että suurimman osan ongelmista voi hoitaa kokenut BMW-mekaanikko tai viemällä autosi BMW-huoltoon.

Mitkä ovat yleisiä ongelmia, joita BMW xDrive kohtaa?

Ajastusketjuongelmat

Yksi BMW xDrive -järjestelmän yleisimmistä ongelmista on ajoitusketjuongelma. Tämä on yleistä vanhemmissa BMW xDrive -automalleissa. Käyttäjät valittavat yleensä siitä, että ajoitusketjut hyppivät hammasrattailla, mikä häiritsee kampi- ja nokka-akselien moitteetonta toimintaa.

Öljyvuodot

Tämä on yleinen ongelma lähes kaikissa BMW-malleissa. Siitä huolimatta ongelma on yleinen myös BMW-malleissa, joissa on xDrive-järjestelmä. Joitakin tärkeimpiä osia, jotka aiheuttavat öljyvuotoja BMW:n xDrive-järjestelmässä, ovat polttoainepumpun vikaantuminen ja venttiilikannen tiivisteen vuotaminen.

Polttoainejärjestelmän vika

Polttoainejärjestelmän vikaantuminen tapahtuu BMW xDrive -malleissa yleensä polttoainepumpun vikaantumisen vuoksi. Tämä aiheuttaa yleensä sen, että auto menettää yhtäkkiä kiihtyvyyden tai ohjaustehostin ja jarrut voivat pysähtyä tyhjästä.

  BMW 328i VS BMW 528i - kumpi on parempi?

Moottorin jäähdytysjärjestelmä

Toinen yleinen BMW xDrive -järjestelmän ongelma on moottorin jäähdytysjärjestelmä. Kun näin tapahtuu, se saa auton ylikuumenemaan. Joitakin syyllisiä tähän ongelmaan ovat viallinen vesipumppu tai jäähdytysnestevuoto. Huomaa, että BMW-sertifioitu teknikko voi helposti hoitaa tämän ongelman.

Sähköongelmat

Viallinen elektroniikka ei ole yleistä vain BMW xDrive -autoissa, vaan myös muissa BMW-malleissa. Tällöin syyllinen on yleensä sulakerasia. BMW on kuitenkin raportoinut aiemmin paljon vakavammista elektroniikkaongelmista, jotka johtivat yli 300 000 auton takaisinkutsuun Isossa-Britanniassa vuonna 2018.

Takavalaisinkokoonpano

Toinen BMW xDrive -ongelma, johon saatat törmätä, on viallinen takavalo/takavalo. Tämä ongelma johtuu yleensä huonosta polttimon liitoksesta takavalon piirilevyllä. Huono liitäntä on yleensä seurausta korroosiosta, jota tapahtuu.

Ilmastointi- ja lämmitysjärjestelmän ylikuumeneminen

Ilmastointi- ja lämmitysjärjestelmien ylikuumeneminen johtuu lämmitys- ja jäähdytyskammion sisällä olevien johtojen ja sähköliittimien ylikuumenemisesta. Tyypillisesti tämä johtuu siitä, miten huonojen yksiköiden puhallinsäätimen johdinsarja on asennettu. Kun komponentit siis kuluvat ja syöpyvät, ne voivat vahingoittaa johdotusta ja aiheuttaa virtapiirin, kun ne yhdistyvät syöpyneisiin osiin.

Ohjauspyörän tärinä jarrutettaessa

Tämä ongelma on yleinen BMW 3-sarjassa, jossa on iDrive-järjestelmä. Saatat alkaa havaita ohjauspyörän tärinää tai tärinää, kun yrität jarruttaa. Syynä on vika jossakin työntövarren holkissa. Välttääksesi tällaisen ongelman sinun on vaihdettava kumiyksiköt 75 000 kilometrin jälkeen.

Kevytmetallivanteiden korroosio

BMW-merkkiset kevytmetallivanteet näyttävät näyttäviltä ja tekevät autosta tyylikkään näköisen. Monet BMW:n käyttäjät ovat kuitenkin valittaneet, etteivät nämä vanteet kestä pitkään. Seosmetallivanteet alkavat ruostua lyhyen ajan kuluttua.

  Audi vs BMW luotettavuus - Kumpi on parempi

FAQ

Onko BMW xDrive luotettava?

Kyllä, BMW:n xDrive-järjestelmä on luotettava. Mutta kuten useimmat BMW:t, se ei ole yhtä luotettava kuin jotkin järjestelmät, kuten Mercedeksen 4Matic tai Torsen Quattro -järjestelmä. Siitä huolimatta se on hieman keskimääräistä parempi, mikä on hyvä asia.

Voiko BMW xDrive -järjestelmän kytkeä pois päältä?

Ei, et voi. Tämä johtuu siitä, että tämä järjestelmä kuuluu auton mukana. Sitä paitsi xDrive- eli nelivetotekniikka tarjoaa erinomaista vetovoimaa kaikille pyörille, mikä takaa, että pysyt ajoradalla tien kunnosta riippumatta. Näin pysyt turvassa ja hallitset autoa.

Miksi BMW:ssä on paljon ongelmia?

Tärkein syy siihen, miksi BMW-autoissa on paljon ongelmia, on se, että niissä on erittäin kehittynyttä ja uusinta teknologiaa. Tämän lisäksi BMW:t vaativat säännöllistä huoltoa, jonka jotkut käyttäjät laiminlyövät ja joilla on lopulta paljon haasteita pitkällä aikavälillä.

BMW-ongelmien minimoimiseksi auton asianmukainen hoito ja huolto ovat ratkaisevan tärkeitä. Lisäksi suositeltujen huoltoaikataulujen noudattaminen on myös elintärkeää.

Millä kilometrimäärällä BMW:ssä alkaa esiintyä ongelmia?

Useimmissa BMW:ssä ongelmat alkavat jo 80 000 kilometrin kohdalla. Joissakin autoissa voi kuitenkin esiintyä ongelmia jo 120 000 kilometristä alkaen. Keskimäärin BMW:t alkavat siis kärsiä ongelmista 80 000 ja 120 000 mailin välillä. BMW-omistajien on oltava valmiita vakaviin ja kalliisiin korjausongelmiin 120 000 mailin jälkeen.

  BMW VS Cadillac luotettavuus - kumpi on parempi?

Onko BMW xDrive hyvä lumessa?

Kyllä, BMW xDrive -tekniikka on täydellinen lumiolosuhteissa. Tämä johtuu siitä, että xDrive-järjestelmä eli nelivetojärjestelmä toimii lähettämällä voimaa auton kaikille neljälle pyörälle. Voimaa ei siis saa vain etu- tai takapyöräsarja, vaan kaikki pyörät.

Tämän tekniikan avulla voima jakautuu kaikkiin pyöriin, mikä varmistaa, että kaikilla pyörillä on hyvä pito. Ja koska olosuhteet tekevät tiestä liukkaan, autoasi on helpompi hallita kuin takavetoisen tai etuvetoisen järjestelmän avulla. Jos haluat parhaat tulokset lumessa, lisää autoosi talvi- tai talvirenkaat.

Johtopäätös

BMW xDrive on yksi markkinoiden tehokkaimmista ja luotettavimmista autonvaihtojärjestelmistä. Siitä huolimatta siinä on joitakin yleisiä ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien on hyvä tiedostaa ennen autoon sijoittamista. Yleisiä BMW xDrive -ongelmia ovat muun muassa öljyvuodot, sähköongelmat, takavalo-ongelmat, moottorin jäähdytysjärjestelmät ja paljon muuta.

On myös tärkeää huomata, että useimmat näistä ongelmista löytyvät yleensä vanhemmista BMW xDrive -järjestelmistä, sillä uusimmat mallit ovat luotettavampia ja niissä on vähemmän ongelmia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z