Yleiset BMW:n näyttöongelmat

BMW luo joitakin markkinoiden teknisesti edistyksellisimpiä autoja. Sen näyttö on yksi parhaista, ja siinä on paljon hyödyllisiä ominaisuuksia. Jos näyttöön kuitenkin ilmaantuu ongelmia, se voi olla käyttäjälle hyvin turhauttavaa. Mitkä ovat joitakin BMW:n näytön yleisiä näyttöongelmia?

Yleisiä BMW-näytön näyttöongelmia ovat näytön vaurioituminen, virtajohdon irtoaminen, sulakkeen palaminen, ohjelmistohäiriö, johdinsarjan vaurioituminen ja BMW iDrive Multi-Function Display -satelliittinavigointijärjestelmän viat.

Hyvä uutinen on, että useimmat BMW-näytön näyttöongelmat on helppo korjata, eikä niitä esiinny usein. Lisäksi useimmat näistä ongelmista ovat yleisiä vanhoissa BMW-autoissa verrattuna uusiin autoihin.

Mitkä ovat BMW:n yleiset näyttöongelmat?

Irronnut virtajohto

Yksi tärkeimmistä syistä BMW:n näyttöongelmiin on irronneen virtajohdon irtoaminen. Jos virtajohto on irrotettu kojelaudan alta, näyttö ei toimi kunnolla ja anna käyttäjän suorittaa eri toimintoja. Samaan tapaan myös löysä virtajohto voi aiheuttaa näyttöongelmia, sillä se aiheuttaa ajoittaisia katkoksia videotoiminnoissa.

Jos BMW:n näyttö on kuollut tai katkonainen, kannattaa aloittaa virtajohdon tarkistamisesta. Kaapeli on kytkettävä oikein tai vaihdettava, jos se on vaurioitunut.

Näytön vaurioituminen

Toinen asia, joka voi aiheuttaa BMW:n näyttöongelmia, on näytön vaurioituminen. Ja yksi tärkeimmistä BMW:n näytön vaurioita aiheuttavista asioista on kuumuus. Näin käy usein ihmisille, jotka jättävät autonsa mielellään ulos aurinkoon tai jotka asuvat kuumissa osavaltioissa, kuten Texasissa, Floridassa tai Arizonassa.

  Paras BMW ensimmäiseksi autoksi

Liiallinen kuumuus auton sisällä aiheuttaa näyttöruudun kulumista ja haalistumista. Se ei kuitenkaan vaikuta radion tai muiden ominaisuuksien toimivuuteen. Näyttö haalistuu nopeasti ja vaikeuttaa asetusten tai toimintojen tarkastelua näytössä.

Huomaa, että tämä on hyvin yleistä vanhoissa BMW-malleissa kuin uusissa malleissa. Varmista, että suojaat auton näytön tai pysäköit auton autotalliin, jotta näyttö ei vahingoitu.

Johtosarjan vaurioituminen

BMW-autosi johdinsarja on elintärkeä, sillä sen avulla ohjaussignaalit ja sähkövirta siirtyvät elektronisiin ja sähköisiin laitteisiin. Jos näyttösi johdinsarja on siis syöpynyt tai viallinen, se vaikuttaa näyttöruudun toimivuuteen.

Ainoa tapa selvittää, onko johdinsarja huono, on viedä auto ammattitaitoiselle mekaanikolle. Mekaanikko vaihtaa syöpyneet johdot ja korjaa vialliset johdot.

Ohjelmistohäiriö

BMW:n ohjelmisto määrittää suuren osan käyttökokemuksesta, mukaan lukien valikkojen asettelun ja toimintojen määrän eri BMW iDrive -sovellusten kautta. Jos BMW-ohjelmistossasi on siis ongelmia tai se ei ole ajan tasalla, näyttöongelmia voi esiintyä.

Vie autosi mekaanikolle tarkastettavaksi. Mekaanikko tai BMW-jälleenmyyjä määrittää, tarvitseeko autosi ohjelmistopäivitystä tai onko näyttöruudussasi muita ongelmia.

Ohjelmisto-ongelmien korjaaminen on kuitenkin helppoa. Aloita päivittämällä ohjelmisto. Mutta jos autollasi on takuu, vie se jälleenmyyjälle ohjelmistopäivitystä tai korjausta varten.

Sulake palanut

Sulake on komponentti, jota käytetään rajoittamaan johtojen läpi kulkevaa sähkövirtaa tiettyjen osien suojaamiseksi. Jos BMW-näytössäsi on siis ollut oikosulku, sulake, joka yhdistää sen muihin sähkökomponentteihin, saattaa räjähtää sulakkeen tai muiden sähköosien suojaamiseksi. Tämän seurauksena se voi vaikuttaa näytön toimintaan tai estää sen toiminnan kokonaan.

  BMW 325ci vaihteisto ongelmat

Jos BMW:ssäsi on palanut sulake, ammattitaitoisen mekaanikon tai BMW-jälleenmyyjän on vaihdettava se uuteen sulakkeeseen.

BMW iDrive Multi-Function Display -satelliittinavigointijärjestelmän viat

BMW-käyttäjät, joilla on BMW iDrive MFD Multi Function Display -satelliittinavigointijärjestelmä, ovat ilmoittaneet, että näyttö on mennyt kokonaan epäkuntoon. Joissakin tapauksissa näyttö on mennyt tyhjäksi ja jättänyt heidät miettimään, mitä tehdä seuraavaksi.

Koska BMW:n tyhjä näyttö on hyvin yleinen, siihen on nopea korjaus. Voit ratkaista asian sammuttamalla auton ja käynnistämällä sen uudelleen. Mutta jos se ei käynnisty, saatat joutua vaihtamaan koko näyttöyksikön.

FAQ

Miksi BMW:ni näyttö sammuu jatkuvasti?

Useimpien BMW-teknikoiden mukaan näyttösi sammuu, koska iDrive-järjestelmä käynnistää itsensä uudelleen. Jotkut BMW-käyttäjät ovat raportoineet BMW-logon ilmestymisestä ja jäätymisestä. Jos huomaat tällaisen ongelman, pyydä ammattitaitoista teknikkoa katsomaan autoasi.

Miten puhdistan BMW iDrive -näytön?

Paras tapa puhdistaa BMW iDrive -näyttö on puhdistaa se mikrokuituliinalla. Vältä alkoholipohjaisen puhdistusaineen käyttöä näytölläsi, sillä se voi lopulta vahingoittaa näytön suojapinnoitetta. Käytä sen sijaan lasinpuhdistusainetta tai ikkunanpesuainetta, sillä ne ovat vähemmän hankaavia.

Miten BMW iDrive -näytön tehdasasetukset palautetaan?

Jos haluat palauttaa henkilökohtaiset tietosi ja asetuksesi BMW:ssäsi, jossa on käyttöjärjestelmä 7, noudata seuraavaa menettelyä:

  • Käy Car Menu -valikossa
  • Napsauta asetuksia
  • Yleiset asetukset
  • Nollaa ajoneuvon tiedot
    Jos autossasi on kuitenkin käyttöjärjestelmä 8, toimi seuraavasti:
  • Käy valikossa
  • Napsauta Järjestelmäasetukset
  • Nollaa ajoneuvon tiedot
  Kumpi auto heikkenee nopeammin - Mercedes vai BMW?

Mikä on paras BMW iDrive -järjestelmä?

Vaikka BMW:n uusin iDrive-järjestelmä on iDrive 8.0, iDrive 7.0 on edelleen paras järjestelmä, jonka BMW on koskaan tuottanut. Sen erinomaisten ominaisuuksien, kuten BMW live cockpit -mittariston, eleohjauksen, BMW:n kuljettajan avustuspalvelujen, älykkään henkilökohtaisen avustajan ja mukautettavan BMW iDrive -tietoviihdenäytön ansiosta.

Johtopäätös

BMW-autoja on hauska ajaa niiden poikkeuksellisen suorituskyvyn ja huipputeknologian ansiosta. Mutta kun joihinkin niiden ominaisuuksiin, kuten näyttöön, tulee ongelmia tai ne eivät toimi, niistä voi tulla painajainen. Näytön näyttöongelmia kokevat usein ihmiset, jotka asuvat kuumilla alueilla, verrattuna niihin, jotka asuvat viileissä paikoissa.

Kuten kaikkien muidenkin BMW:n osien kohdalla, useimpien BMW:n näyttöongelmien välttämiseksi tarvitaan asianmukaista huoltoa ja hoitoa. Jos viet autosi ammattitaitoiselle mekaanikolle säännöllisesti tarkastettavaksi tai huollettavaksi, sinulla ei pitäisi olla mitään syytä huoleen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z