Yleiset Ford 7.3 Godzilla -ongelmat

Viime vuosina olemme nähneet autoteollisuuden siirtyvän hitaasti pois perinteisistä polttomoottoreista hybridisoinnin ja sähköistämisen hyväksi, minkä pitäisi lopulta johtaa tulevaisuuden hiilidioksidipäästöttömään liikenteeseen. Kaikki autonvalmistajat tuottavat sähköautoja, hybridejä ja pienempiä moottoreita, koska ne tietävät, että se on tulevaisuus.

Ford ei kuitenkaan ole vielä valmis luopumaan mahtavista suuritilavuuksisista moottoreista, ja se kehittää edelleen maailman suurimpia moottoreita. Fordin 7,3 litran V8-moottori on todennäköisesti yksi, ellei jopa suurin tilavuusmoottori, jonka voi tällä hetkellä ostaa mihin tahansa uuteen autoon maailmassa. Se on todella vaikuttava moottori, mutta se ei ole täydellinen.

Yleisimmät 7.3L Godzilla -ongelmat liittyvät sytytystulppien johdinsarjaan, suureen öljynkulutukseen, ajoitusjärjestelmään liittyviin ongelmiin ja sylinterien pisteytykseen. On myös mainittava, että 7.3L:n polttoainemäärä on hulvaton vuoden 2022 mallille, mutta sitä voi odottaa näin suurelta moottorilta.

Kaiken kaikkiaan 7.3L on vaikuttava moottori, joka on todennäköisesti viimeinen valtava moottori, jonka tulemme koskaan näkemään sarjatuotantoautossa. Hanki se, kun vielä voit, sillä näitä moottoreita ei ole enää kauan.

Ford 7.3L V8 – Sytytystulppien johdinsarjaongelmat

Sytytystulppien johdinsarja on suunniteltu yhdistämään sytytystulpat sytytyskeloihin. Tämä tehdään, jotta sytytyskelat voivat lähettää virtaa sytytystulppiin kipinän luomiseksi. Erityisesti vanhemmat 7,3L V8 -moottorit, mutta myös jotkut uudemmat, näyttävät kärsivän sytytystulppien virheellisestä sytytyksestä, joka voi johtua viallisesta sytytystulppien johdinsarjasta.

Hyvä uutinen on, että tämä voidaan korjata suhteellisen helposti eikä korjaaminen maksa kovin paljon rahaa. Huono uutinen on se, että jos johdinsarja pettää kokonaan, se ei pysty lähettämään virtaa sytytystulppiin, mikä tekee autosta täysin ajokelvottoman. Voit hankkia kolmannen osapuolen johdinsarjan, joka näyttää ratkaisevan tämän ongelman kokonaan.

  Ford Focus Luotettavuus

Ford 7.3L V8 – Öljynkulutusongelmat

Näin suuri moottori tarvitsee paljon moottoriöljyä jäähdytys-, voitelu- ja puhdistustarkoituksiin. Monet omistajat ovat kuitenkin raportoineet, että 7.3-moottori polttaa mielellään paljon öljyä, ehkä jopa hieman liikaa. Tämä tarkoittaa sitä, että öljy on vaihdettava suosituksia aikaisemmin, jotta voit olla 1000-prosenttisen varma siitä, ettei moottori kärsi öljyn puutteesta.

Jos näin käy, moottoriöljyn puute voi tuhota moottorin kokonaan. Moottorisi voi ylikuumentua, se voi syttyä väärin, se voi sammua ja se voi jopa tuhota itsensä kokonaan. Pidä siis aina silmällä öljyn mittatikkua, koska sinun on oltava 100-prosenttisen varma.

Ford 7.3L V8 – ajoitusjärjestelmään liittyvät ongelmat.

7.3L V8 -moottorissa on järjestelmä nimeltä ”muuttuva ajoitus”, joka on suunniteltu polttoaineen säästämiseksi. Kun otetaan huomioon, että tämä moottorin jättiläinen kuluttaa paljon polttoainetta, kaikki tällaiset järjestelmät ovat todella hyvä lisä. On turvallista sanoa, että järjestelmällä on suuri merkitys polttoaineen kulutuksen parantamisessa, mutta näyttää siltä, että se ei ole kaikkein luotettavin järjestelmä.

Huono uutinen on se, että tämä järjestelmä on osa auton ajoitusjärjestelmää, johon kuuluvat ajoitusketju ja kiristin, jotka ovat elintärkeitä moottorin toiminnan kannalta. Jotkut omistajat ovat valittaneet, että nämä eivät toimi vaihtelevan ajoituksen vuoksi, mikä voi tuhota moottorin kokonaan.

Ford 7.3L V8 – sylinterien pisteytysongelmat

Jotkut omistajat ovat valittaneet, että 7.3L V8 -moottori kärsii toisinaan sylinterien arpeutumisesta, joka johtuu männänrenkaan rikkoutumisesta. He sanovat myös, että nämä ongelmat voivat johtua männän sisäpuolen saastumisesta tai jopa moottorin huonosta voitelusta.

  Ford Escape hybridi ongelmia

Murtunut männänrengas voi olla katastrofaalinen ongelma, joten se on hoidettava mahdollisimman pian. Hyvä asia on se, että tämä ongelma näyttää olevan melko yksittäinen, mutta se on tarpeeksi vakava, jotta se mainitaan tässä artikkelissa.

Ford 7.3L V8 – Bensiinin kulutusongelmat

Huono bensan kulutus ei johdu mekaanisesta ongelmasta, vaan siitä, että moottori on yksinkertaisesti liian suuri. Ford sanoo, että tämän moottorin pitäisi kuluttaa 10-15MPG, mutta monet omistajat toteavat, että 5-10MPG on paljon todennäköisempi skenaario.
Tämä tarkoittaa, että 7,3 litran V8-moottori on yksi vähiten polttoainetehokkaista moottoreista, joita voit ostaa tällä hetkellä, ellei jopa kaikkein vähiten polttoainetehokas. Tämä kuuluu asiaan, sillä näin suurta moottoria ei yksinkertaisesti voi tehdä taloudelliseksi.

UKK-osio

Onko järkevää ostaa 7.3L Ford?

430 hv:n teholla kukaan ei voi sanoa, että 7,3 litran V8 olisi heikko, mutta jokainen voi sanoa, että 430 hv 7,3 litran V8:lle on hulvatonta. Asiaa taustoittaakseni: Mercedes toi markkinoille 2,0 litran nelisylinterisen turbomoottorin, joka on melko lailla samantasoinen kuin 7,3 litran V8-moottori, vaikka se on alle puolet pienempi kuin 7,3 litran V8-moottori.

Tämä herättää kysymyksen, onko tämän moottorin ostamisessa edes mitään järkeä vuonna 2022? Taloudellisesti sen ostamisessa ei ole juuri mitään järkeä. Jos kuitenkin pidät siitä, etkä välitä tehokkuudesta, voit ostaa sen.

  Onko Ford Fiesta Ecoboost hyvä auto?

Onko Fordin 7,3 litran moottori luotettava?

Vaikka 7,3L V8 on liian suuri, liian heikko ja liian tehoton, kukaan ei voi arvostella sitä epäluotettavuudesta. Jotkut jopa sanovat, että 7,3L V8 on luotettavin Ford-kuorma-auton moottori, jonka voi saada, ja olen yleensä samaa mieltä.

Jos siitä pidetään hyvää huolta ja kaikki pienetkin ongelmat ratkaistaan ja se pidetään hyvässä kunnossa, ei ole mitään syytä, miksi tämä moottori ei voisi ylittää 300 000 kilometriä.

Paljonko voit hinata Ford 7.3L V8:lla?

Monet uskovat, että Fordin 7,3L V8 on moottori, jolla on vähän hyviä puolia, mutta paljon huonoja puolia. Yksi 7,3L V8:n vaikuttavimmista asioista on kuitenkin se, että se voi vetää 19 500 kiloa, mihin et varmasti pysty vastaavan tehoisella Mercedeksen 2,0L-turbolla varustetulla 4-sylinterisellä moottorilla.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z