Yleiset Ford Focus Mk4 -ongelmat

Ford Focus

Ford Focus on yksi maailman tunnetuimmista viistoperäisistä autoista, sillä se esiteltiin ensimmäisen kerran mallivuonna 1998, ja siitä lähtien se on tuottanut neljä eri sukupolvea. Mk4 Focus esiteltiin mallivuodeksi 2018/2019, ja se on Focuksen suosituin versio 2. käden markkinoilla, koska se on moderni ja erittäin hyvin varustettu kaikilla uusimmilla vempaimilla ja tekniikalla.

Se ei kuitenkaan ole täydellinen, minkä vuoksi aiomme mainita yleisimmät Ford Focus Mk4 -ongelmat. Tämän pitäisi antaa sinulle laaja käsitys siitä, mitä sinun pitäisi odottaa, kun omistat Focuksen, ja miten sinun pitäisi lähestyä joidenkin sen yleisimpien ongelmien korjaamista.

Ohjaustehostimen sanotaan epäonnistuvan joissakin näistä autoista, kun taas vaihteisto voi olla ajoittain hieman nykivä ja maatalouskäyttöinen. Sähköongelmat eivät ole valtavan yleisiä, mutta erilaisia häiriöitä ja vikoja tulee vastaan silloin tällöin. On myös mainittava märän hihnan ongelmat, jotka voivat aiheuttaa auton tehon menetyksen.

Kaiken kaikkiaan Mk4 Focus vaikuttaa melko luotettavalta autolta, sillä yleismaailmallisia ongelmia ei ole liikaa. Tästä huolimatta on tärkeää pitää auto optimaalisessa kunnossa ja valita versio, jonka kellossa ei ole liikaa kilometrejä.

Ohjaustehostimen ongelmat

Ohjaustehostinjärjestelmä ei ole asia, jota useimmat meistä ajattelevat, ennen kuin se hajoaa ja emme yksinkertaisesti voi lähteä ilman sitä. Focuksen koko elinkaaren aikana Carproblemzoo-sivustolla on raportoitu lähes 2 000 ohjaustehostinongelmaa, minkä pitäisi antaa yleiskäsitys siitä, kuinka huolestuttava tarina Focuksen ja sen ohjausjärjestelmän kanssa todella on.

  Onko Ford Fusion hyvä auto?

Jos tunnet, että ohjaustehostimesi muuttuu suunnattoman raskaaksi kääntää tai jos se lukkiutuu paikalleen, ohjaustehostimessa tai joskus jopa itse pylväässä on ongelma. Nämä ongelmat johtuvat useimmiten rikkoutuneesta ohjaustehostinmoottorista tai ohjaustehostimen nestevuodosta, joka yleensä alkaa tekemällä ohjauksesta hieman raskasta, kunnes se tyrehtyy kokonaan.

Sähköongelmat

Kun se esiteltiin ensimmäisen kerran mallivuonna 2018-2019, se sai paljon tekniikkaa, jota useimmat meistä pitävät nykyään huippuluokan tekniikkana. Tämä tarkoittaa, että saat kaikki nykyaikaiset turvallisuusjärjestelmät, joista voi puhua, mukaan lukien Apple CarPlay ja kaikki muut tarvittavat puhelinyhteysominaisuudet. Ongelmana tässä on kuitenkin se, että kaikki nämä voivat aiheuttaa häiriöitä ja muuttua reagoimattomiksi.

Parasta, mitä voit tehdä, on yrittää käynnistää nämä järjestelmät uudelleen ja toivoa, että ne palaavat kunnolla. Joskus nämä on päivitettävä, jotta ne toimisivat, mutta jotkut ovat sanoneet, että heidän on täytynyt vaihtaa eri moduuleja päästäkseen näistä ongelmista kokonaan eroon. Hyvä asia on, että nämä eivät vaikuta auton käytettävyyteen, mutta ne voivat olla todella ärsyttäviä.

Märkähihnan ongelmat

Focuksen 1.0 EcoBoost -moottori näyttää kärsivän melko usein märkähihnaongelmista, joiden korjaaminen voi maksaa paljon rahaa. Jotkut sanovat, että nämä ongelmat ovat valmistusvirheitä, jotka on syytä korjata takaisinkutsun kautta, mutta Ford ei ole tullut ulos ja sanonut mitään tästä ongelmasta. Kaiken kaikkiaan monet suosittelevat välttämään tätä moottoria, jos mahdollista, ja valitsemaan suuremman moottorin.

  Sopivatko Mercedesin vanteet Fordiin

Vaikka järjestelmässä käytetään nyt ketjuja, märkä hihna ohjaa edelleen öljypumppua, mikä tarkoittaa, että jos se pettää, moottori voi jäädä ilman öljyä, mikä voi aiheuttaa lukemattomia vakavia ongelmia, joskus jopa ennenaikaisen moottorin kuoleman, joka edellyttää moottorin uusimista tai jopa täydellistä vaihtoa.

Vaihteisto-ongelmat

Ford Focus Mk4 -sukupolvi on myös altis 8F35-automaattivaihteisto-ongelmille, jotka voivat olla vähäisiä ja hieman ärsyttäviä aina katastrofaalisiin ongelmiin asti joissakin tapauksissa. Myönnettäköön, että jälkimmäinen ongelmaryhmä ilmenee vain, jos auton huolto ja kunnossapito ovat todella vähäpätöisiä, mikä tarkoittaa, että se ei ole yleistä niille, jotka pitävät autostaan hyvää huolta.

Sellaiset ongelmat kuin viivästynyt ja karkea vaihteenvaihto, kytkimen lipsuminen ja vaihteistoöljyyn liittyvät ongelmat ovat kuitenkin yleisiä. Monet ovat myös huomauttaneet, että osa näistä ongelmista liittyy moduuliongelmiin, mikä tarkoittaa, että joskus ne eivät edes johdu itse vaihteistosta.

UKK-osio

Tekeekö Ford yhä Focusta?

Tällä hetkellä Ford valmistaa Focusta ilman rajoituksia, mutta Ford on siirtymävaiheessa, jossa se haluaa lopettaa kaikkien muiden kuin maastureiden, muiden kuin kuorma-autojen ja muiden kuin crossoverien valmistuksen, mikä tarkoittaa, että Focus todennäköisesti lopetetaan. Näin ollen Ford tuli ulos ja sanoi, että Focus lopetetaan vuonna 2025.

Tämä tarkoittaa, että Mk4 on todennäköisesti viimeinen Focus, joka tulee markkinoille, ja faceliftattu Mk4 ilmestyi vuoden 2022 lopulla. Jotkut sanovat, että Focus ei todellakaan ole menossa mihinkään lähiaikoina, mutta on 100% varmaa, että se ei pysy ennallaan, mikä tarkoittaa, että siitä tulee EV, tai sitten se jää lopullisesti hyvästit.

  Ford Mustang Ecoboost ongelmat

Mikä on paras Ford Focus -malli?

Ford Focus ST on epäilemättä paras Ford Focus -malli, jonka voit ostaa, sillä se tuntuu suorituskyvyltään todella hyvältä ajettavaksi ja on samalla periksiantamattoman mukava ja hyvä pitkän matkan ajoon. Siitä lähtien, kun Ford lopetti Focus RS:n valmistuksen, Focus ST:stä tuli huippumalli, ja se on sittemmin saanut joitakin päivityksiä lakkautetusta isoveljestään.

Toki ST:hen siirtyminen ei ole pieni palkkio, mutta se on sen arvoista, sillä useimmat Focus ST:n ostajat rakastavat sitä.

Miksi maailma on siirtymässä pois viistoperäisistä autoista?

Hatchbackit olivat ennen suosituimpia autoja, ja ne ovat edelleen todella suosittuja Euroopassa. Fordin kaltaiset tuotemerkit eivät kuitenkaan valmistaneet autoja, jotka olisi räätälöity Euroopan markkinoille, sillä suurinta osaa niiden suosituista malleista myydään NA:ssa tai Aasiassa, ei missään nimessä Euroopassa.

Sinänsä on totta, että maailma on hitaasti siirtymässä pois viistoperäisistä autoista maastureiden ja crossoverien hyväksi, mutta viistoperäiset autot säilyvät todennäköisesti vielä pitkään.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z