Yleiset Ford Mondeo Hybrid -ongelmat

Ford Mondeo Hybrid

Ford Mondeo oli Fordin ykkössedan ennen kuin sen tuotanto lopetettiin vuonna 2022 lähes kolmen vuosikymmenen yhtäjaksoisen tuotannon jälkeen. Syy, miksi Ford antoi Mondeolle potkut, on se, että se haluaa keskittyä hyvin maastureihin, crossovereihin ja sähköautoihin.

Mondeo ei saanut potkuja siksi, että se olisi ollut huono, epäluotettava tai epäsuosittu, vaan siksi, että Ford päätti siirtyä kokonaan pois sedanien parista. Ford on kiinnostunut lähinnä tekemään crossovereita, katumaastureita ja kuorma-autoja, jotka ovat aina olleet Fordin malliston satoa. Käytettyjä Mondeoja on kuitenkin joka paikassa, ja ostaminen voi olla hyvä ajatus.

Ennen kuin päätät hankkia hybridin, sinun on syytä olla tietoinen kaikista yleisimmistä Ford Mondeo Hybridin ongelmista, jotka voivat vaikuttaa suuresti omistuskokemukseesi. Näihin kuuluu muun muassa se, että näitä autoja on myyty Euroopassa vain kourallinen, mikä tarkoittaa, että on vaikea hahmottaa, kuinka luotettavia tai epäluotettavia nämä autot ovat.

Jotkut omistajat ovat raportoineet 12 V:n akun ennenaikaiseen loppumiseen liittyvistä ongelmista, kun taas jotkut ovat raportoineet myös automaattivaihteiston ongelmista. Muita ongelmia ovat viallinen avaimeton sisään- ja uloskirjautuminen sekä monet muut mahdolliset sähköongelmat.

Pienet tuotantomäärät

Kuten johdannossa mainittiin, näitä autoja on koskaan myyty Euroopassa vain hyvin pieni määrä, mikä tarkoittaa, että on lähes mahdotonta saada riittävää arviota siitä, kuinka luotettavia tai epäluotettavia nämä autot todella ovat. Lisäksi Mondeon ostaneetkaan eivät useinkaan pidä sitä tarpeeksi kauan, jotta sitä voitaisiin edes arvioida.

  Ford ei käynnisty - syyt ja niiden korjaaminen

Näin ollen emme voi edes alkaa sanoa, ovatko nämä autot luotettavia vai epäluotettavia, mikä tarkoittaa, että kaikki riippuu siitä, mitä autoa juuri tarkastelet. Jos näin todellakin on, varmista, että valitset vain käytetyn yksilön, joka on pidetty hyvässä kunnossa ja jossa kaikki tarvittavat huolto- ja kunnossapitovälit on tehty asianmukaisesti.

Automaattivaihteiston ongelmat

Mondeo hybridissä käytettiin Fordin omaa kaksoiskytkin Powershift-vaihteistoa, joka on altis erilaisille ongelmille ja tarvitsee ajoissa suoritettavia öljynvaihtoja, jotta niitä ei tapahtuisi. Sanotaan, että automaattivaihteiston neste on parasta vaihtaa näissä juuri 35 000 mailin tienoilla, jos haluat, että ne kestävät niin kauan kuin mahdollista.

Yleisimpiä Powershift-laatikon ongelmia ovat vuodot, vetävä kytkin, vaihteiden lipsuminen, oudot äänet auton ollessa vapaalla, viivästyneet vaihdot tai vaihteiston siirtyminen vapaalle ilman näkyvää syytä. Näillä ongelmilla on taipumus kasaantua, jos et toimi nopeasti, joten muista olla varuillasi, jos päätät hankkia Mondeo-hybridin.

12 V:n akkuongelma

Vaikka Ford Mondeo hybrid on hybridi, se käyttää silti 12 voltin akkua useimmiten samoista syistä kuin muutkin kuin hybridiautot. Tämä tarkoittaa, että auto käynnistyy tämän 12 V:n akun tuottaman jännitteen avulla ja että monet auton lisävarusteet saavat virtansa tästä akusta. Jos se vikaantuu, et todennäköisesti pysty käynnistämään autoa tai käyttämään useimpia sen lisävarusteita.

  Onko Ford Ranger hyvä auto?

Ongelmana on, että akku voi kuolla ilman näkyvää syytä ja melko nopeasti. Muutamat omistajat ovat raportoineet, että akku kuolee sen jälkeen, kun auto on ollut paikallaan viikon tai kaksi. Näiden ongelmien syynä on todennäköisesti se, että jokin imee akun virtaa auton ollessa pysäköitynä, joten muista testata akun teho, kun auto vain seisoo.

Sähköongelmat

Sähköongelmat ovat myös Mondeon ongelma, mikä tarkoittaa, että kohtaat niitä todennäköisesti pian. Monet ovat raportoineet ongelmista avaimettoman avaimen toiminnallisuuden kanssa ja siitä, että auto kieltäytyy päästämästä sinua sisään, tai joskus se ei edes tunnista, että avain on lähellä autoa. Tämä voi johtua siitä, että avaimen paristo on tyhjä, mutta jotkut ovat raportoineet näistä ongelmista myös uuden pariston kanssa.

Toiseksi vakionopeudensäädin voi kytkeytyä pois päältä ilman ennakkovaroitusta, kun taas ajovalojen pesulaitteen sulake voi räjähtää, varsinkin jos asut kylmemmässä ilmastossa. Sisävalot voivat pettää, sivuvalojen LED-valot voivat pettää, ja myös takavalojen polttimo-ongelmat näyttävät olevan Mondeossa yleisiä.

FAQ-osio

Onko Ford Mondeo hyvä auto?

Ford Mondeo on aina ollut yksi parhaista perhesedaneista siitä lähtien, kun se tuli markkinoille. Mondeo on niin hyvä siksi, että se tasapainottaa kustannukset ja käytettävyyden todella hyvin. Se kilpaili aiemmin VW Passatin kaltaisten autojen kanssa, joka myös hylättiin samoista syistä kuin Mondeo. Molemmat näistä autoista olivat enemmän kuin tarpeeksi hyviä, ja on surullista, että ne piti hylätä.

  Sopivatko Mercedesin vanteet Fordiin

Hybridimondeo on vaikeampi myydä, sillä se ei tarjoa kovinkaan hyviä taloudellisuuslukuja, mikä tarkoittaa, että koko hybridiautoa ei käytetä täysimääräisesti hyväksi.

Tuleeko Ford Mondeo takaisin?

Kyllä, näyttää siltä, että Ford Mondeo on todellakin tulossa takaisin, mutta ei sillä tavalla kuin luulet. Mondeo ei ole tulossa Yhdysvaltoihin, Eurooppaan, Iso-Britanniaan, vaan ainoastaan pikemminkin Kiinaan, joka on edelleen niin valtava markkina-alue sedanille. Jotkut spekuloivat, että uusi Mondeo löytää lopulta tiensä myös länsimaisille markkinoille, mutta se ei ole vielä täysin selvää.

Totuus on, että sedanit menettävät jatkuvasti suosiotaan lännessä, kun ihmiset haluavat yhä enemmän maastureita ja crossovereita.

Mitkä autot kilpailevat Ford Mondeon kanssa?

Mondeon tärkein kilpailija oli VW Passat, mutta Mondeo käy kauppaa myös Peugeot 508:n ja Skoda Octavian kanssa. Näistä kaikista 508 ja Octavia ovat edelleen ulkona, ja näyttää siltä, että uusi Octavia onnistuu mestaroimaan tämän markkinasegmentin ainakin Euroopan osalta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z