Yleiset ongelmat Renault Espace -mallissa

renault espace 2023

Renault Espace esiteltiin ensimmäisen kerran mallivuonna 1984, ja siitä lähtien siitä on syntynyt viisi eri sukupolvea. Se on suuri viisiovinen monikäyttöinen monitoimimönkijä, joka tarjoaa paljon istuintilaa, tehokkaat moottorit ja paljon turvallisuusominaisuuksia. Juuri tämä tekee perheen monikäyttöisistä tila-autoista niin valtavan suosittuja, minkä vuoksi Renault Espace on onnistunut olemaan todella menestyvä auto Euroopassa.

Yleisimmät Renault Espacen ongelmat liittyvät auton sähköjärjestelmiin, kuten ilmastointilaitteeseen tai erilaisiin ongelmiin johtosarjoissa. Joidenkin varusteiden ja verhoilujen tiedetään myös aiheuttavan ongelmia, lähinnä vanhemmissa malleissa, joissa varapyörä voi vain pudota autosta.

EGR-venttiili on yksi yleisimmistä Espacen ongelmista, sillä se voi vaikuttaa sekä vanhempiin että uudempiin malleihin. Seisontajarru ei välttämättä kytkeydy, kun sitä painetaan, eikä se myöskään kytkeydy pois, kun sitä painetaan. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, Espace on myös altis tietyille jousitukseen liittyville järjestelmille, jotka voivat tehdä autosta paljon epämukavamman.

Kaiken kaikkiaan uudempi Espace on melko luotettava auto, mutta se tarvitsee oikea-aikaista ja perusteellista huoltoa, muuten se pettää lopulta.

Sähköongelmat

Renault Espacen ilmastointijärjestelmän tiedetään kärsivän monenlaisista ongelmista, kuten viallisista ilmastointilaitteen säätimistä tai itse lämmitinyksikön ongelmista. Jotkut asiakkaat ovat jopa raportoineet ongelmista, joissa kuuma neste voi osua matkustajiin lämmitinmatriisin ongelman vuoksi. Tämä ongelma sai Renaultin tekemään takaisinkutsun, koska se voi olla uskomattoman vaarallinen.

Toinen erityinen ongelma, josta on raportoitu Renault Espacessa, on johtosarjan vikaantuminen, joka voi aiheuttaa eri sähkökomponenttien toimintahäiriöitä tai vikaantua kokonaan. Tätä ongelmaa voi olla vaikea diagnosoida ja korjata, ja joissakin tapauksissa koko johdinsarja voidaan joutua vaihtamaan.

  Onko Renault Twingo hyvä auto?

Varusteiden ja verhoilun ongelmat

Näitä Espacea vaivaavia ongelmia voi olla melko paljon, mutta kaksi yleisintä niistä ovat varapyörän putoaminen autosta ja ovien aivan liian jäykkä avautuminen. Varavinssin vaijeri pitää pyörän kiinnitettynä autoon, mutta tämä vaijeri ei ole erityisen vahva, ja se voi helposti katketa ja laukaista pyörän irti autosta.

Ovet ovat liian jäykät, mikä on toinen ongelma, mutta se johtuu ovien sisäkynnysten ympärillä olevien verhoilujen heikkenemisestä. Näiden korjaamiseksi on vaihdettava oven ympärys, sillä ne voivat kuivua liikaa eivätkä siten pysty pehmentämään ovea. Tämä tekee ajokokemuksestasi äänekkäämmän, kun ovia on paljon vaikeampi avata ja sulkea.

EGR-venttiilin ongelmat

EGR-venttiili (pakokaasujen takaisinkierrätys) on tärkeä osa Renault Espacen päästöjen valvontajärjestelmää, ja kuten missä tahansa muussa ajoneuvossa, myös siinä voi ajan mittaan ilmetä ongelmia. Joitakin yleisiä Renault Espace EGR-venttiilin ongelmia ovat tukkeutuminen, vikaantuminen ja toimintahäiriöt, joita seuraa tyypillisesti huono suorituskyky, huono polttoainetaloudellisuus ja hiilikerrostumat.

Jos epäilet, että Renault Espace -autossasi on EGR-venttiiliongelmia, on tärkeää, että se diagnosoidaan ja korjataan mahdollisimman pian. Ongelman huomiotta jättäminen voi johtaa vakavampiin ongelmiin moottorissa ja päästöjärjestelmässä, ja se voi jopa johtaa epäonnistuneeseen päästötestiin.

Seisontajarruongelmat

Renault Espacen seisontajarruun liittyy muutamia ongelmia. Kaksi tärkeintä ovat viallinen seisontajarruvaijeri ja ohjelmisto-ongelma, jotka molemmat tekevät seisontajarrun käytöstä todella vaikeaa. Monissa tapauksissa omistajat valittivat, että seisontajarru ei kytkeydy, kun painiketta painetaan, kun taas toiset toteavat päinvastaista.

  Onko Renault Kadjar hyvä auto?

Tämän korjaamiseksi sinun on tunnistettava ongelma mahdollisimman pian ja yritettävä päivittää ohjelmistoversio riippumatta siitä, mikä ongelma on.

Jousitusongelmat

Joissakin malleissa, erityisesti ennen vuotta 2006 valmistetuissa malleissa, on raportoitu Renault Espacen jousitusongelmia. Joitakin yleisiä ongelmia ovat muun muassa iskunvaimentimien, jousien ja jousitusholkkien ongelmat. Jousitusongelmien oireita voivat olla kuoppainen tai epämukava ajo, liiallinen melu ja renkaiden epätasainen kuluminen.
Säännölliset huollot ja tarkastukset voivat auttaa ehkäisemään jousitusongelmia tai havaitsemaan ne varhaisessa vaiheessa. Näihin voi kuulua kuluneiden jousituksen osien vaihtaminen, pyörien suuntauksen tarkistaminen ja säätäminen sekä sen varmistaminen, että renkaat on täytetty ja tasapainotettu asianmukaisesti.

UKK-osio

Onko Renault Espace loppunut tuotannosta?

Renault Espacea ei enää virallisesti valmisteta, sillä Renault kertoi, että se aikoo vähentää monikäyttöautojen tuotantoa, sillä monikäyttöautojen suosio vähenee hiljalleen. Maailmanlaajuiset automarkkinat muuttuvat nopeasti, kun sähköautot ja crossoverit ovat yhä suositumpia. Myös katumaasturit ovat jyrkässä nousussa, ja monet ihmiset uskovat, että katumaasturi on MPV:n parempi versio.

Kun kaikki nämä seikat otetaan huomioon, Espacea ei ole juuri syytä pitää liikkeellä, ja todennäköisesti Renault päätti siksi lopettaa sen valmistuksen. On myös mainittava, että yhä tiukemmat CO2-päästönormit auttavat myös lopettamaan autojen tuotannon nykyään.

Onko Renault Espace suurin Renault MPV?

Kyllä, Renault Espace on suurin Renaultin valmistama MPV (Multi-Purpose Vehicle). Se on täysikokoinen monikäyttöauto, joka tarjoaa istumapaikat jopa seitsemälle matkustajalle, ja sen tilavat sisätilat sopivat erinomaisesti perheille tai yrityksille, jotka tarvitsevat suuren ajoneuvon ihmisten tai rahdin kuljettamiseen.

  Onko Renault Scenic hyvä auto?

Renault valmistaa myös useita muita monikäyttöautoja, kuten Renault Scenic ja Renault Grand Scenic. Vaikka nämä mallit tarjoavat joissain kokoonpanoissa istumapaikkoja jopa seitsemälle matkustajalle, ne ovat pienempiä kuin Renault Espace ja ne luokitellaan kompakteiksi tai keskikokoisiksi monikäyttöautoiksi.

Onko Renault Espace pisin Renault-malli?

Kyllä, Renault Espace on Renaultin pitkäikäisin tuotannossa oleva malli. Se esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1984, ja se on ollut siitä lähtien jatkuvassa tuotannossa, ja sitä on vuosien varrella päivitetty ja uudistettu useaan otteeseen.

Kaiken kaikkiaan Renault Espace on ikoninen malli Renaultin mallistossa, ja sen pitkäikäisyys ja suosio ovat osoitus sen laadusta ja innovaatiosta, joten on melko surullista nähdä sen poistuvan 40 vuoden yhtäjaksoisen tuotannon jälkeen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z