Yleisiä ongelmia BMW 316D:n kanssa

BMW 316D

BMW 316d kuuluu BMW 3-sarjan kuudennen sukupolven malleihin, jotka esiteltiin maaliskuussa 2012. Tämä auto on tyylikäs, edistyksellinen, ylellinen, tilava ja käytännöllinen, ja se toimii poikkeuksellisen hyvin. Mutta kuten useimmissa BMW:ssä, myös tässä autossa on useita ongelmia. Mitkä ovat siis BMW 316d:n yleisiä ongelmia?

BMW 316d:n yleisiä ongelmia ovat ajoketjuongelmat, ohjauspyörän tärinä, ruosteongelmat, voimansiirto-ongelmat ja moottorin sammuminen. Lisäksi jotkut käyttäjät ovat raportoineet EGR-venttiilien tukkeutumisesta, sähköongelmista ja ilmastointilaitteen kiristimen toimintahäiriöistä.

Mitkä ovat BMW 316D:n yleisiä ongelmia?

Ajastusketjuongelmat

Tämä on yksi tärkeimmistä ongelmista, joista BMW 316d:n käyttäjät ovat valittaneet. Sitä paitsi tämä ongelma on yleinen useimmissa BMW 3-sarjan malleissa. On todettu, että ajoitusketju katkeaa melko helposti, kun autoa ajetaan kovaa tai sitä ei huolleta kunnolla. Jos ajoitusketju hyppii ja kuuluu vinkuva ääni, tämä on merkki kuluneesta tai viallisesta ajoitusketjusta.

Tämä ongelma ilmenee yleensä, kun auton ajokilometrit ovat 70 000-60 000 kilometriä. Jos huomaat, että autossasi on tämä ongelma, älä aja sillä ja korjauta ongelma. Tämä johtuu siitä, että jos ketju katkeaa, moottorin korjaaminen tulee erittäin kalliiksi.

Vaihteisto-ongelmat

Ajoitusketjuongelmien lisäksi useat käyttäjät ovat raportoineet myös vaihteisto-ongelmista. Vaihteisto-ongelmat ovat kuitenkin yleisempiä BMW 316d:n 2,0-litraisissa N47-dieselmoottoreissa yhdessä manuaalivaihteiston kanssa. Useimmat näiden mallien käyttäjät huomasivat, että vauhtipyörä petti odotettua aikaisemmin.

Tämän ongelman poistamiseksi koko kytkin on purettava, mikä on melko hankalaa ja kallista.

  2022 Mercedes GLA vs. BMW X1

Ohjauspyörän tärinä

Vaikka se ei olekaan kovin yleistä, jotkut käyttäjät ovat raportoineet ohjauspyörän tärinästä. Tämä tapahtuu yleensä jarrutettaessa ja jopa ajettaessa nopeusalueella 80-120 km/h. Joitakin asioita, jotka aiheuttavat tämän ongelman, ovat epätasapainoiset renkaat ja vaurioituneet jarrulevyt.

Voit korjata tämän ongelman tarkastuttamalla auton ja vaihtamalla vialliset osat. Jos renkaat ovat epätasapainossa, varmista, että ne on tasapainotettu.

EGR-venttiilin tukkeutuminen

Toinen yleinen ongelma BMW 316d:ssä on tukkeutuva EGR-venttiili ja DPF-suodattimet. Tämä ongelma johtuu siitä, että autolla ei ajeta pitkiä matkoja. Jos siis yleensä ajat 316d-mallilla kaupungissa, tämä ongelma tulee todennäköisesti vastaan.

Tämä ongelma voidaan hoitaa ajamalla autolla pitkiä matkoja. Lisäksi on tärkeää havaita ongelma ajoissa, jotta se voidaan ratkaista puhdistamalla EGR-venttiili. Mutta jos se on liian myöhäistä, sinun on vaihdettava EGR-venttiili tai hiukkassuodattimet.

Ilmastointilaitteen lauhduttimen toimintahäiriö

Useat omistajat ovat myös raportoineet ilmastointilaitteen lauhduttimen toimintahäiriöstä. Tämä ongelma johtuu yleensä kivien aiheuttamista vaurioista ajon aikana. Jos ilmastointilaitteen lauhdutin on vaurioitunut, se on vaihdettava.

Ruosteongelmat

Ruosteongelmat ovat hyvin yleisiä useimmissa BMW-malleissa, eikä BMW 316d ole poikkeus. Tämä ongelma on kuitenkin yleinen vain varhaisissa, vuonna 2012 valmistetuissa BMW 316d -malleissa. Ongelma koski yleensä etuistuimen runkoa.

Hyvä uutinen on, että valmistaja korjasi ongelman lisäämällä korroosiosuojauskäsittelyn. Näin ollen uusimmissa 316d-malleissa tätä ongelmaa ei ole.

Moottorin sammuminen

Polttoaineen lisäksi myös öljyn ja muiden nesteiden puute voi aiheuttaa moottorin sammumisen. Tämä on yksi tärkeimmistä asioista, jotka aiheuttavat 316d:n moottorin sammumisen. Ja joitakin osia, jotka aiheuttavat moottorin öljyvuodon, ovat viallinen venttiilikannen tiiviste, vaurioitunut öljypohja ja kuluneet tiivisteet.

  BMW:n jäähdytysnesteen sekoittaminen

Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on tunnistettava taustalla oleva ongelma.

Sähköongelmat

Monet BMW 316d:n käyttäjät ovat raportoineet useista sähköongelmista. Yleisimpiä ongelmia ovat kuitenkin vialliset automaattiset ikkunat, vialliset multimediajärjestelmät ja paljon muuta. Jos sinulla on sähköongelmia, on erittäin tärkeää, että autosi diagnosoidaan ennen kuin yrität korjata sen. Tämä auttaa sinua korjaamaan taustalla olevan ongelman.

FAQ

Onko BMW 316d luotettava?

Vaikka BMW 316d ei ole luokan luotettavin malli, tämä auto on silti melko luotettava. Se rekisteröi kuitenkin myös useita ongelmia, jotka tekevät siitä vähemmän luotettavan kuin useimmat sen kilpailijat. Lisäksi varaosien ja huoltojen kustannukset ovat hieman alan keskiarvoa korkeammat.

Mikä moottori on BMW 316d:ssä?

BMW 316d kuuluu kuudennen sukupolven BMW 3-sarjan malleihin. Se on myös 3-sarjan bensiinikäyttöinen perusmalli, jolla on erinomaiset ominaisuudet. Tässä mallissa on kaksi moottorivaihtoehtoa, jotka ovat vuosien 2012-2015 N47D20-suoravetoinen neliveto ja vuosien 2015-2019 B47D20-suoravetoinen neliveto.

N47D20-moottori tuottaa jopa 114 hv ja 190 lb-ft vääntöä, kun taas B47D20-moottori tuottaa jopa 114 hv ja 200 lb-ft vääntöä.

Kuinka kauan BMW 316d kestää?

Kuten useimmat BMW 3-sarjan mallit, BMW 316d kestää 200 000-250 000 kilometriä. Jotta auto kestäisi näin pitkään, tarvitaan kuitenkin asianmukaista hoitoa ja huoltoa. Lisäksi on noudatettava hyviä ajotapoja. Jos noudatat BMW:n suosittelemia määräaikaishuoltoja, autosi kestää helposti pitkään.

  Onko BMW e39 hyvä auto?

Onko BMW 316d:ssä jousitusongelmia?

Kyllä, BMW 316d:hen liittyy myös jousitusongelmia. Vaikka emme ole korostaneet jousitusongelmia luettelossamme, tämä auto kärsii silti useista jousitusongelmista. On myös tärkeää huomata, että suurin osa tässä autossa kuultavasta kolinasta johtuu viallisista jousitusosista. Joitakin näistä osista ovat pallonivelet, keinutankolenkit, jousitusnivelet, jousitukien kiinnikkeet ja paljon muuta.

Onko BMW 316d:ssä turboahdin?

Kyllä, siinä on. BMW 316d on varustettu turboahtimella ja ilma-ilma välijäähdyttimellä. Turboahtimen avulla moottorin sylinteriin virtaa enemmän ilmaa. Tämän seurauksena se johtaa ilmamäärän kasvuun, mikä tarkoittaa, että polttoainetta voidaan lisätä samankokoiseen luontaisesti imevään moottoriin.

Johtopäätös

BMW 316d on tyylikäs, edistyksellinen, ylellinen ja suorituskykyinen keskikokoinen sedan. Se tarjoaa myös erinomaista polttoainetaloutta ja sitä on helppo käsitellä. Tästä huolimatta tässä autossa on myös useita ongelmia, kuten edellä on käsitelty. Mutta asianmukaisella hoidolla ja huollolla tämä auto voi ajaa yli 250 000 kilometriä.

Kaiken kaikkiaan se on yksi markkinoiden parhaista ylellisistä ja suorituskykyisistä keskikokoisista sedaneista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z