Yleisiä ongelmia BMW iDriven kanssa

BMW iDrive on yksi BMW:n poikkeuksellisimmista ominaisuuksista. Tämä ominaisuus tekee autosta käyttäjäystävällisen, koska se sijoittaa kaikki ohjaamon ominaisuudet yhteen keskitettyyn paikkaan. Mutta koska iDrive-järjestelmässä käytetään paljon elektronisia osia, monet asiat voivat mennä pieleen. Mitkä ovat siis BMW:n iDrive-järjestelmän yleiset ongelmat?

BMW iDrive-järjestelmän yleisiä ongelmia ovat iDrive-ohjaimen vikaantuminen, iDriver-tietokoneen vikaantuminen, iDrive-satelliittinavigointijärjestelmään liittyvät ongelmat, vanhentunut ohjelmisto, näytön täydellinen pimeneminen ja ilmastoinnin säätöön liittyvät ongelmat. Hyvä uutinen on, että useimmat näistä ongelmista on helppo korjata ammattitaitoisen mekaanikon tai teknikon toimesta.

Mitkä ovat BMW iDriven yleiset ongelmat?

iDrive-ohjaimen vikaantuminen

BMW iDrive -ohjain on keskikonsolin keskeinen käyttöominaisuus, ja sen pinnalla on kosketuslevy. Nämä osat vioittuvat helposti käyttäjien autoon pudottamien roskien tai nesteiden vuoksi. Yleinen iDrive-ohjaimen vika on, että nuppi muuttuu tahmeaksi tai ei käänny.

Toisinaan nuppi saattaa valita toiminnon, johon et ole antanut sille lupaa. Jos näin on, voit avata iDriver-ohjaimen ja poistaa roskat. Mutta jos ongelmaa ei ole määritelty, sinun on ehkä vietävä auto ammattimaiselle mekaanikolle korjattavaksi.

iDrive-tietokone ei toimi

Toinen yleinen ongelma, jota BMW iDriverin käyttäjät kokevat, on iDrive-tietokoneen pettäminen. Merkkejä iDriver-tietokoneen vikaantumisesta ovat navigointiyksikön jatkuva uudelleenkäynnistyminen, navigointiyksikkö ei toimi, iDrive-painikkeet ja -valot pysyvät päällä, iDrive toimii joinakin päivinä ja toisina ei.

Muita yleisiä merkkejä huonosta tai viallisesta iDrive-tietokoneesta ovat LCD-näytön ajoittainen ääni, navigointiyksikön nollautuminen muutaman kerran ja paljon muuta. Toisin kuin iDrive-ohjain, jonka voi yrittää korjata, vikaantuneen tai huonon iDrive-tietokoneen korjauksen pitäisi antaa ammattitaitoisen teknikon tehtäväksi.

  Voiko lihava ihminen ajaa BMW:tä?

iDrive-satelliittinavigointijärjestelmän ongelmat

BMW-käyttäjät ovat myös raportoineet iDrive-satelliittinavigointijärjestelmän ongelmista. Joitakin satelliittinavigointijärjestelmän ongelmia ovat näyttöongelmat, navigointi ei onnistu, CD-levyjä ei hyväksytä tai poisteta ja reitti ei laske oikein.

Ennen kuin viet autosi mekaanikolle, voit kokeilla korjata iDrive-satelliittinavigointijärjestelmän muutaman niksin avulla. Ensimmäinen temppu on irrottaa sulake vähintään 15 minuutiksi. Toiseksi voit kokeilla pitää virtapainiketta alhaalla 20 sekunnin ajan ja antaa iDriven käynnistyä uudelleen.

Jos nämä temput eivät ratkaise ongelmaa, kutsu ammattitaitoinen mekaanikko katsomaan ja korjaamaan ongelma.

Vanhentunut ohjelmisto

Tämä ei ole ongelma, sillä voit edelleen käyttää vanhaa ohjelmistoa autosi käyttämiseen. Jotkin ominaisuudet eivät kuitenkaan ehkä toimi hyvin, ja siksi sinun on päivitettävä BMW:n ohjelmisto. Uusimman ohjelmiston avulla voit korjata virheet, parantaa ajoneuvon suorituskykyä, lisätä uusia ominaisuuksia ja parantaa autosi turvallisuutta.

Päivitä siis aina ohjelmistosi, jotta BMW iDrive-järjestelmä toimii sujuvasti ja tarjoaa paremman käyttökokemuksen.

Täydellinen näytön pimeneminen

Tämä on toinen yleinen ongelma BMW iDrive -järjestelmässä. Monet BMW-käyttäjät ovat aiemmin valittaneet näytön pimenemisestä, puhelimen katoamisesta ja satelliittinavigoinnista. Voit kuitenkin yrittää korjata tämän antamalla auton nukkua 20 minuuttia. Jos käynnistät auton uudelleen ja ongelma jatkuu, käy mekaanikolla.

Ilmastoinnin säätöongelmat

BMW:n iDrive-järjestelmä toimii autossasi siltana. Siksi BMW:n kaikki laitteet lähettävät signaaleja toiminnastaan yhteen iDrive-keskukseen. Jos siis jokin järjestelmistä, kuten ilmastointijärjestelmä, vikaantuu, se voi vaikuttaa myös iDrive-järjestelmän toimintaan.

  Onko Tesla parempi kuin BMW?

Jotta iDrive-järjestelmä toimisi hyvin, kaikkien siihen signaaleja lähettävien järjestelmien, myös ilmastointijärjestelmän, on toimittava hyvin. Sinun on siis ensin korjattava ilmastointijärjestelmä.

FAQ

Mikä on BMW iDrive?

Vuonna 2001 lanseerattu BMW iDrive -järjestelmä on auton sisäinen viestintä- ja viihdejärjestelmä, jota käytetään useimpien ajoneuvon toissijaisten järjestelmien ohjaamiseen. Tässä vempaimessa on pyörivä ohjain, joka pyörii myötä- ja vastapäivään. Sillä ohjataan ilmastointia, audiojärjestelmää, navigointijärjestelmää ja viestintäjärjestelmää.

Voinko vaihtaa BMW iDrive -järjestelmäni?

Kyllä, voit korvata vanhan BMW iDrive -järjestelmän uusimmalla järjestelmällä. Ensin on kuitenkin varmistettava, että hankit BMW-malliisi sopivan iDrive-järjestelmän. Tarkista, onko BMW iDrive-järjestelmässäsi 10-nastainen vai 4-nastainen järjestelmä. Uudessa iDrive-järjestelmässäsi pitäisi olla vanhan iDrive-järjestelmäsi mukainen nastajärjestelmä.

Kuinka paljon BMW:n iDrive-järjestelmän korjaaminen maksaa?

BMW iDrive -järjestelmän korjaaminen on melko kallista. CIC iDrive -perusjärjestelmä, jossa on kartat, ääniohjaus ja video ääniohjauksessa, maksaa 2200-2500 dollaria. Tästä on vähennetty järjestelmän korjaavan mekaanikon tai teknikon työvoimakustannukset. Jos siis haluat kehittyneemmän iDrive-järjestelmän, kustannukset ovat korkeammat.

Kuinka paljon BMW-ohjelmiston päivittäminen maksaa?

Se riippuu siitä, miten haluat päivittää ohjelmiston. Jos se tapahtuu BMW ConnectDriven kautta, tämä palvelu on maksuton. Sitä vastoin BimmerTechin iDrive-ohjelmiston päivitys alkaa 250 dollarista. BMW-ohjelmiston päivittäminen on tärkeää, sillä se varmistaa, että autosi on ajan tasalla.

  BMW iX3 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Uusimmat ohjelmistopäivitykset takaavat, että perustoiminnot, jotka saattavat vaatia koodin tarkistusta ja vikakorjausta, voidaan tehdä ongelmitta. Lisäksi tiedot ja sisältö vastaavat aina toisiaan, kun ohjelmisto on ajan tasalla.

Mikä on BMW iDriven uusin versio?

BMW iDrive -järjestelmän uusin versio on iDrive 7. Tämä käyttöjärjestelmä debytoi kesällä 2018, ja ensimmäinen auto, jossa se oli, oli G05 BMW X5 -katumaasturi. Siinä on päivityksiä, joissa on uusin Remote Software Upgrade (versio 21-07), joka on päivitetty BMW:n uutissovellus, jossa on podcast-pohjaisia uutisia ja SiriusXM:n Pandora-asemien sisällyttäminen.

Bottom line

BMW:n iDrive-järjestelmä on helpottanut BMW:n käyttäjien elämää, sillä he voivat hallita useimpia ajoneuvon toissijaisia ominaisuuksia ilman, että heidän huomionsa häiriintyy paljon tieltä. Kuten useimmat auton osat, myös BMW iDrive-järjestelmä kuitenkin hajoaa ja vaatii asianmukaista huoltoa, jotta se kestäisi pidempään.

BMW iDrive -järjestelmän suurin ongelma on vanhentunut ohjelmisto. Jos siis haluat välttää useimmat BMW iDrive -ongelmat, varmista, että käytössäsi on BMW:n uusin ohjelmisto. Kaiken kaikkiaan iDrive on tärkeä ominaisuus, joka on parantanut käyttäjäkokemusta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z