Yleisiä ongelmia Hyundai Bayonissa

Hyundai Bayon

Hyundai Bayon on Hyundain Euroopan markkinoille valmistama pienin SUV/crossover, joka esiteltiin ensimmäisen kerran mallivuodeksi 2021. Tämä tarkoittaa, että tämä pieni SUV on juuri valmistunut tuotantolinjalta ja se sijoittuu lähes yhtä kompaktin Hyundai Kona -crossoverin alle. Tässä artikkelissa käymme läpi kaikki Hyundai Bayonin yleisimmät ongelmat.

Bayon on vielä melko uusi ajoneuvo, joten sen luotettavuudesta on vaikea sanoa mitään. Sanotaan kuitenkin, että Bayon kärsii jo nyt ongelmista, jotka aiheuttavat hidasta kiihtyvyyttä ja voivat aiheuttaa ongelmia liittymisessä moottoriteillä tai muiden autojen ohittamisessa nopeammin liikkuvassa liikenteessä.

Muita ongelmia ovat muun muassa akun ja siihen liittyvien järjestelmien ongelmat. Näiden kahden lisäksi muutamissa foorumiviesteissä mainittiin myös tiettyjä mahdollisia ongelmia kytkimen kanssa, jotka voivat aiheuttaa sen, että Bayon ei anna tehoa tielle silloin, kun sitä tarvitaan.

Tämä on suurin piirtein kaikki toistaiseksi, sillä Bayon näyttää pitävän hyvin pintansa. Se jakaa melko paljon osia Hyundai i20:n kanssa, mikä tarkoittaa, että nämä kaksi voivat mahdollisesti kärsiä samanlaisista ongelmista.

Hidas kiihtyvyys

Oli melko vaikeaa löytää Bayonista valittavia ihmisiä, sillä useimmat omistajat näyttävät olevan melko tyytyväisiä Bayoniin. Hyundai Bayon kärsii kuitenkin ongelmista, jotka liittyvät heikkoon kiihtyvyyteen, josta on puhuttu useilla nettifoorumeilla. Näyttää siltä, että tämä ongelma saattaa yleistyä, jos nämä viestit jatkuvat, jolloin voimme toivottavasti kertoa siitä lisää.

  Hyundai Accent Luotettavuus

Jotkut kuitenkin sanovat, että nämä ongelmat johtuvat muutamasta mahdollisesta syystä. Ensimmäinen on tukkeutunut ilmansuodatin, joka voi alkaa tukahduttaa moottorin ja estää sinua siten työntämästä Bayonia niin pitkälle kuin se voi todella mennä. Toiset taas viittaavat ongelmiin MAF-anturissa tai mahdollisesti myös O2-antureissa.

Akkuongelmat

Akkuun liittyviä ongelmia näyttää myös ilmaantuvan nettiin, mutta niitä on tällä hetkellä myös niukasti. On kuitenkin pidettävä mielessä, että Bayon on alle vuoden vanha, mikä tarkoittaa, että joidenkin ongelmien pitäisi olla jo tuttuja, kuten useimmissa olemassa olevissa autoissa. Siksi akkuongelmat voivat hyvinkin yleistyä, jos kyseessä on todella laajalle levinnyt asia.

Jos et pysty käynnistämään Bayon-autoasi ja jos sitä seuraavat naksahtelevat äänet ja kojelaudan valojen välkkyminen, on todennäköistä, että akku on heikko. Jotta voit tarkastaa, onko akkusi viallinen vai ei, sinun on tarkistettava sen jännite, mikä kannattaa tehdä viemällä autosi tarkastukseen. Jos se on tarpeen, voit käynnistää Bayon-akkusi käynnistysstartilla.

Kytkinongelmat

Muutamat Hyundai Bayonin omistajat ovat kertoneet kytkimeen liittyvistä ongelmista, joissa auto ei pysty siirtämään moottorin voimaa pyörille, eikä auto siten pääse liikkumaan. Eräs henkilö vastasi, että tämä johtuu siitä, että kytkin ei pysty irtoamaan toisistaan ja näin päädyt ikään kuin vain pyörittäisit moottoria tyhjäkäynnillä.

Jotkut ovat kuitenkin myös sanoneet, että tämä ongelma johtuu muista syyllisistä, kuten mahdollisista moottoriongelmista, minkä vuoksi auto voi siirtyä hitaaseen tilaan pelastaakseen moottorin vakavammilta vaurioilta. Oli miten oli, sinun ei pitäisi ajaa Bayonilla, jos havaitset vastaavia ongelmia, joten vie auto tarkastukseen.

  Onko Hyundai Venue hyvä auto?

Hyundai Bayon – pitkäaikainen luotettavuus

Kun auto on niinkin uusi kuin Bayon, emme todellakaan voi sanoa mitään pitkäaikaisesta luotettavuudesta, koska auto ei ole ollut markkinoilla vielä pitkään aikaan. Voimme kuitenkin tarkastella osia, joista Bayon on rakennettu, ja yrittää selvittää, onko näillä yleensä ongelmia muiden Hyundai-mallien kanssa.

Bayonin 1,0 litran moottoria käytetään myös i20-mallissa täsmälleen samassa kokoonpanossa, mutta jotkut i20:n omistajat valittivat moottorin pettämisestä, joskus jopa kokonaan. Bayonin vaihteisto on sama kuin i20:ssä, ja ihmiset arvostelivat sitä siitä, että se ei tahdo siirtää voimaa (kuten Bayonissa), mutta myös siitä, että se kärsii rajuista vaihdoista ja ongelmista tiettyjen linkkien kanssa.

Täytyy myös huomauttaa, että jotkut valittavat huonosta rakentamisen laadusta, joka on niin kevyt, että se tuntuu hieman halvalta. Koska samat ovet löytyvät Bayonista, on todennäköistä, että myös niitä arvostellaan.

Kaikkiin näihin tietoihin on kuitenkin suhtauduttava varauksella, sillä Bayon ei ole i20, vaikka se jakaa monia osia i20:n kanssa.

FAQ-osio

Pitäisikö minun ostaa Hyundai Bayon?

Supermini-crossover-maasturi ei ole jotain, mitä useimmat ihmiset haluavat Yhdysvalloissa, mutta nämä ovat uskomattoman suosittuja Euroopassa, jota crossoverit ovat hallinneet viime vuosina. Sinänsä, jos sinua ei haittaa ajaa pienellä katumaasturilla ja sellaisella, joka ei tarjoa kovin paljon tilaa, Hyundai Bayon on todella hyvä auto.

  Hyundai Equus Luotettavuus

Monet uskovat, että Bayonista voisi itse asiassa tulla yksi suosituimmista Hyundai-malleista Euroopassa. Hyundai Kona, joka on Bayonia eniten muistuttava auto, myy todella hyvin, mikä on osoitus siitä, että Bayon ei pitäisi olla kovin erilainen.

Onko Hyundai Bayon EV?

Tällä hetkellä Hyundai Bayonin kaikissa malleissa on pieni 1,0 litran moottori, jota tuetaan miedolla hybriditekniikalla, eikä kukaan ole puhunut mitään sähkömallista lähiaikoina. On perusteltua ajatella, että Hyundai tuo Bayonista markkinoille sähköversion, mutta mitään ei ole vielä julkistettu.

Onko Hyundai Bayon turvallinen?

Hyundai Bayon sai neljän tähden turvallisuusluokituksen, joka on toki hyvä, mutta ei niin hyvä kuin useimmat uudemmat autot. Syy siihen, miksi Bayon ei pärjännyt niin hyvin, on se, että siitä puuttuu tiettyjä ohjelmallisia turvaominaisuuksia, ja aikuisten matkustajien suojauksen pitäisi olla paljon parempi kuin se on.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z