Yleisiä ongelmia Kia Picanto

Kia Picanto

Kia Picanto on erinomainen kaupunkiauto, jossa on yksinkertainen muotoilu mutta hyvä suorituskyky. Se on myös luotettava, käytännöllinen, polttoainetehokas ja hauska ajaa. Huolimatta siitä, että tämä auto on monella tapaa poikkeuksellinen, sille kehittyy myös monia ongelmia sen vanhetessa. Mutta mitkä ovat Kia Picanton yleisiä ongelmia?

Kia Picanton yleisiä ongelmia ovat epätasainen tyhjäkäynti, halkeilleet kumiletkut, kampiakseliongelmat, takajarrujen ääni, vaikeudet vaihtaa vaihteita, polttoainepumpun ongelmat, polttoaineen paineen säädin ja nariseva ääni ohjauksen aikana. Useimmat näistä ongelmista johtuvat Kia Picanton kulumisesta.

Mitkä ovat yleisiä ongelmia Kia Picantossa?

Kampiakselin ongelmat

Tämä on yksi suurimmista ongelmista, joita kaikkien Kia Picanton käyttäjien pitäisi olla valmiita kohtaamaan. Monet käyttäjät ovat raportoineet rekisteröineensä kampiakseliongelmia, kuten kampiakselin asentoanturin pettämistä, kampiakselin hihnapyörän pultin pettämistä tai kampiakselin katkeamista juuri kampiakselin ajoitusvaihteen takana.

Jos siis Kia Picantossasi ilmenee jokin edellä mainituista kampiakseliongelmista, sinun kannattaa tarkastuttaa se. Syynä voi olla viallinen pultti, huono anturi tai katkennut kampiakseli. Oli miten oli, sinun on vaihdettava huono osa hyvään.

Polttoaineen paineensäätimen vika

Toinen ongelma, jota Kia Picanton omistajien pitäisi olla valmiita käsittelemään, on polttoaineen paineensäätimen vikaantuminen. Jos polttoainepumppu toimii kunnolla, mutta havaitset, että polttoainetta ei pääse polttoainesuuttimiin, tämä on merkki siitä, että polttoaineen säädin on viallinen. Tämän ongelman korjaamatta jättäminen aiheuttaa auton käynnistysongelmia.

Tämä ongelma voidaan korjata vaihtamalla polttoaineen paineensäädin.

Epätasainen tyhjäkäynti

Vaikka tämä ongelma ei ole kovin yleinen, monet käyttäjät ovat ilmoittaneet kokeneensa sen. Kun käyttäjä käynnistää auton, tyhjäkäynti tuntuu epätasaiselta. Tämä ongelma johtuu yleensä kahdesta asiasta. Ensimmäinen on tyhjäkäynnin nopeudensäädin, joka saattaa olla jumissa ja vaatii voitelua sen korjaamiseksi. Toinen syyllinen on viallinen kaasuläppäanturi. Jos tämä osa on viallinen, se on vaihdettava välittömästi ongelman välttämiseksi.

  Kia Carnival Luotettavuus

Takajarrun ääni

Toisin kuin kolme ensimmäistä ongelmaa, tämä ongelma ei ole kovin yleinen ja sitä esiintyy tietyissä autoissa. Asianomaiset henkilöt ovat ilmoittaneet kuulevansa takajarruista tulevan huminaa. Lisäksi useimmat asianomaiset henkilöt totesivat, että tämä ongelma ilmeni yleensä silloin, kun auto ajoi yli 20 mailia.

Ongelma on yhdistetty valmistusvirheeseen, sillä se ei näytä poistuvan kokonaan.

Nariseva ääni ohjauksen aikana

Tämä on toinen ärsyttävä ongelma, josta Kia Picanton käyttäjät ovat raportoineet. Ne, joita tämä ongelma koskee, ovat ilmoittaneet kuulevansa narisevaa ääntä, kun he ohjaavat autoa. Lisäksi he lisäsivät, että ääni oli havaittavampi kylmäkäynnistyksen jälkeen. Tämän ongelman korjaamiseksi sinun pitäisi vaihtaa huonot kallistuksenvakaajan holkit.

Vaihteiden vaihtamisen vaikeus

Jotkut Kia Picanton käyttäjät ovat myös raportoineet vaikeuksista vaihteiden vaihtamisessa. Tämä johtuu yleensä kytkimen nykimisestä, jolloin vaihteiden vaihtaminen on melko haastavaa. Huomaa, että tämä ongelma johtuu yleensä kytkinjärjestelmän kulumisesta. Jos siis tällaisia ongelmia alkaa esiintyä, kytkinjärjestelmä on vaihdettava.

Polttoainepumpun ongelmat

Kun Kia Picantosi ikääntyy, siinä alkaa myös esiintyä useita ongelmia, jotka johtuvat vanhuudesta. Yksi näistä ongelmista on polttoainepumppu, joka vanhenee eikä toimi optimaalisesti. Joitakin ongelmia, joita saatat alkaa havaita, ovat huono polttoainetaloudellisuus, tehon menetys tai jopa molemmat.

Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on vaihdettava polttoainepumppu. Vaikka voitkin soveltaa joitakin väliaikaisia korjauksia, tämä ei kestä, ja siksi pumpun vaihtaminen on hyvä asia.

  Hyundai Tucson vs. Kia Sportage - kumpi on parempi?

Haljenneet kumiletkut

Tämä on yksi niistä ongelmista, joiden vuoksi Kia joutui kutsumaan takaisin joitakin Kia Picanto -malleja. Se on yleinen 01/02/2011-30/06/2012 Kia Picantossa. Polttoaineen täyttökaulassa olevat kumiletkut voivat ajan myötä halkeilla ja aiheuttaa vuotoja.

FAQ

Onko Kia Picanto luotettava auto?

Kyllä, Kia Picanto on yksi markkinoiden luotettavimmista kaupunkiautoista. Monet luotettavuuslaitokset ovat antaneet sille arvosanan 4,0 5,0:sta. Lisäksi tämä auto rekisteröi vähemmän ongelmia kuin useimmat kilpailijansa. Jos siis haluat auton, johon voit luottaa vahvasti, Kia Picanto on yksi näistä autoista.

Kuinka kauan Kia Picanto kestää?

Koska Kia valmistaa joitakin markkinoiden luotettavimmista autoista, käyttäjien on syytä odottaa, että heidän autonsa kestää pitkään. Asianmukaisella hoidolla ja huollolla Kia Picanto voi kestää yli 200 000 kilometriä. Jotkut käyttäjät ovat kuitenkin kertoneet ajaneensa yli 250 000 kilometriä.

Onko Kia Picanton huolto kallista?

Ei, Kia Picanton ylläpito on paljon edullisempaa kuin useimpien sen kilpailijoiden. Tämä johtuu siitä, että Kia Picanton huolto maksaa alle 400 dollaria. Jos siis verrataan sitä alan keskimääräisiin huoltokustannuksiin, jotka ovat noin 652 dollaria, säästät paljon. Sitä paitsi Kian varaosat ovat myös halpoja ja helposti saatavissa asuinpaikastasi riippuen.

Mikä on Kia Picanton suurin ongelma?

Vaikka Kia Picanto -käyttäjät ovat raportoineet useista ongelmista vuosien varrella, suurin ongelma, jota Kia Picanto -käyttäjät kohtaavat, on kampiakseliongelmat. Auton ikääntyessä käyttäjillä voi alkaa esiintyä kampiakseliongelmia, kuten kampiakselin asentoanturin pettäminen, kampiakselin hihnapyörän pultin pettäminen ja kampiakselin katkeaminen heti kampiakselin ajoitusvaihteen takana.

  Onko Kia Soul hyvä auto?

Ovatko Kiat yhtä luotettavia kuin Toyotat?

Kyllä, Kia on yhtä luotettava kuin Toyota. Näin ei kuitenkaan ole aina ollut, sillä vielä vuosikymmen sitten Kiaa pidettiin epäluotettavana. Nykyään useimmat luotettavuuslaitokset, kuten Repairpal, antavat Kialle ja Toyotalle saman luotettavuusarvosanan 4,0 5,0:sta. Tämä on merkki siitä, että nykypäivän Kiat ovat yhtä luotettavia kuin Toyotat.

Johtopäätös

Kuten mihin tahansa autoon, myös Kia Picantoon alkaa tulla ongelmia sen vanhetessa. Mutta asianmukaisella hoidolla ja huollolla useimmat edellä käsittelemistämme ongelmista voidaan poistaa. Varmista, että noudatat valmistajan suosittelemaa huoltoväliä, joka on 10 000 mailia tai 12 kuukautta sen mukaan, kumpi tulee ensin.

Kaiken kaikkiaan Kia Picanto on loistava kaupunkiauto. Se on helppo huoltaa, hauska ajaa ja erittäin luotettava. Se on myös käytännöllinen ja edistyksellinen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z