Yleisiä ongelmia Mercedes S-Class W221?

Mercedes-Benz S-luokka W221 kuuluu markkinoiden edistyksellisimpiin Mercedes-malleihin. Kuten kaikilla Mercedeksillä, myös sillä on kuitenkin joitakin yleisiä ongelmia, jotka sinun tulisi tietää ennen tämän ylellisen auton hankkimista. Mitkä ovat siis Mercedes S-Class W221:n ongelmat?

Mercedes S-Class W221:n yleisiä ongelmia ovat muun muassa ilmajousituksen vikaantuminen, vaihteiston vikaantuminen, ikkunan haasteet, hauras korkeusanturi, ilmajousituksen turvatyynyn vikaantuminen, lisäakkuongelmat, vahvistinongelmat, ilmastointilaitteen puhaltimen vikaantuminen ja monet muut. Jos aiot ostaa Mercedes S-Class W221 -auton, sinun on oltava valmis kohtaamaan useimmat näistä ongelmista.

Kaiken kaikkiaan Mercedes S-Class W221 kuuluu kaikkien aikojen luotettavimpiin Mercedes-malleihin. Vuosina 2005-2013 valmistettu auto on Mercedes S-Class W220:n seuraaja ja Mercedes S-Class W220:n edeltäjä. Mercedeksen eri alustoissa on erilaisia tai kehittyneempiä ominaisuuksia kuin niiden seuraajissa.

Yleisiä ongelmia Mercedes S-Class W221 -auton kanssa

Ruoste

Kuten useimmat Mercedes-mallit, odota ruosteen olevan yksi tärkeimmistä ongelmista, joita kohtaat. Jos Mercedes S-Class W221 -luokkasi on ollut käytössä jo jonkin aikaa, saatat alkaa havaita ruostetta auton lattiassa, rekisterikilven takana ja ovien alaosassa. On tärkeää puuttua ruosteeseen ennen kuin se pilaa autosi.

Ilmajousituksen kompressori

Mercedes S-luokka W221 on varustettu ilmajousituksella. Ilmajousituksen ytimessä on kuitenkin ilmakompressori. Tällä ominaisuudella on tärkeä rooli autosi nostamisessa ja laskemisessa. Jos se siis vikaantuu tai kuluu loppuun, se ei ehkä pysty luomaan riittävästi painetta auton nostamiseen. Tämän seurauksena autosi putoaa maahan.

  Missä Mersuissa on luodinkestävät ikkunat?

Hyvä uutinen on, että tämä voidaan korjata vaihtamalla ilmakompressori. Toisin kuin aiemmin, jolloin ilmakompressorit olivat hyvin kalliita, voit löytää sellaisen verkosta noin 150 dollarilla. Tämän osan vaihtaminen on myös helppoa, ja voit tehdä sen, jos sinulla on jonkin verran moottorin DIY-taitoja.

Apuakku

Tässä Mercedes-mallissa on kaksi akkua. Siinä on pääakku, joka käynnistää moottorin, ja apuakku, joka käyttää useita ajoneuvon elektronisia laitteita. Koska tässä autossa on myös elektroninen vaihteensiirto, apuakun avulla auto voidaan pysäköidä, jos pääakku pettää.

Kun apuakkua on käytetty jonkin aikaa, tämä akku vikaantuu. Tämä tapahtuu yleensä Mercedes S-Class W221 -luokassa, joka on ajanut yli 100 000 kilometriä tai 6 vuotta. Sinun tarvitsee vain vaihtaa akku, ja kaikki toimii moitteettomasti.

Vaihteiston vikaantuminen

Edellä mainittujen ongelmien lisäksi toinen yleinen ongelma, jonka Mercedes S-Class W221:n omistajat kohtaavat, on vaihteiston vikaantuminen. Tämä ongelma on kuitenkin yleisempi vuosina 2007-2009 valmistetuissa W221 pre-facelift-malleissa. Vika johtuu yleensä 722.9 7-vaihteisen automaattivaihteiston elektroniikasta.

Ongelma voi olla peräisin vaihteiston ohjausyksiköstä, johtolevystä tai venttiilirungosta. Jos jokin näistä vaihteiston osista vikaantuu, auto siirtyy hitaaseen tilaan, eikä vaihteisto enää vaihda. Siitä huolimatta vaihteiston tai venttiilirungon vaihtaminen on melko työlästä ja kallista.

Ikkunakysymykset

Toinen yleinen ongelma, jonka todennäköisesti kohtaat Mercedes W221 -auton kanssa, on ikkuna, jota ei voi nostaa tai laskea. Useimmissa tapauksissa syynä on joko huono ikkunan säädin tai vikaantunut moduuli. Selvitä syy ja vaihda oikea osa tällaisen ongelman välttämiseksi.

  Mikä on Mercedeksen ylellisin luokka?

Ikkunan säännöllinen on järjestelmä, joka liikuttaa ikkunaa ylös ja alas, kun taas ikkunamoduuli on järjestelmä, joka ohjaa ikkunan toimintaa.

Vahvistimen ongelmat

Vahvistin on myös toinen yleinen ongelma, jonka Mercedes W221 kohtaa. Jos tämä osa vikaantuu, esimerkiksi auton radio kytkeytyy päälle, mutta ääntä ei kuulu. Myös COMAND ei välttämättä käynnisty ja akku saattaa tyhjentyä, kun auto on pysäköitynä. Vaihda se välittömästi, jotta vältyt tällaisilta haasteilta.

Ilmajousituksen turvatyynyn toimintahäiriö

Tämä ongelma ei ole yleinen vain Mercedes S-luokan W221:ssä, vaan kaikissa muissa Mercedes-alustoissa. Jos Mersusi ylittää 100 000 kilometrin rajan, varaudu siihen, että ilmajousituksen turvatyyny pettää tai on epäluotettava. Sitä paitsi tämä ongelma on yleinen kaupunkikuljettajille tai ihmisille, jotka käyttävät huonosti hoidettuja teitä.

FAQ

Onko Mercedes S-Class W221 luotettava?

Kyllä, Mercedes S-Class W221 on luotettava auto. Mutta kuten useimmissa Mercedes-Benz-malleissa, varaudu kuitenkin käyttämään paljon rahaa korjauksiin ja huoltoon. Korjaus- ja huoltokustannukset nousevat entisestään, kun ajettuasi yli 100 000 kilometriä.

Onko S-luokan malli kallis ylläpitää?

Koska tässä mallissa on kehittyneempiä ominaisuuksia kuin Mercedes C- tai E-luokassa, voit odottaa, että sen ylläpito on erittäin kallista. Se on kuitenkin jonkin verran luotettavampi kuin Mercedes A- ja C-luokka. Kaiken kaikkiaan tämän auton huoltoon kuluu enemmän rahaa, kun takuu loppuu.

  Mercedes-mallinumerot selitetty

Minkä vuoden Mercedes W221 on?

Mercedes-Benz S-luokka W221 on valmistettu vuosina 2005-2013. Vaikka muut Mercedeksen tehtaat ympäri maailmaa pystyivät valmistamaan tätä mallia vuosina 2006-2013, Kanadassa ja Yhdysvalloissa tuotanto alkoi vuosina 2007-2013. Tämän auton kokoonpanotehtaat sijaitsevat Saksassa, Meksikossa, Egyptissä, Malesiassa ja Indonesiassa.

Onko kaikissa Mercedes S-luokissa samat ongelmat?

Ei, vaikka useimmat Mercedes-Benz-mallit jakavat suurimman osan ongelmista, kuten ruoste, jousitus, ikkunan säätimet, Airmatic-osat ja vaihteistoasiat, jotkin ongelmat eroavat mallista ja valmistusvuodesta riippuen. Ennen kuin siis ostat tietyn Mercedes-mallin, ota selvää, mitä ongelmia autossa on.

Johtopäätös

Nyt kun tiedät, mitä ongelmia Mercedes S-Class W221 -autossa on, on tärkeää olla tarkkana ja korjata ne ajoissa. Useimmat edellä käsittelemistämme ongelmista ilmenevät yleensä sen jälkeen, kun Mercedes S-Class W221 -autosi on ajanut yli 100 000 kilometriä.

Säännöllisen tarkastuksen ja määräaikaishuoltojen ylläpidon avulla autosi pitäisi olla hyvässä kunnossa suurimman osan omistusajasta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z