Yleisiä ongelmia Mercedes W124 kanssa

Mercedes W124 kuuluu varmasti Mercedeksen kaikkien aikojen parhaiden hittien luetteloon, koska se nauttii nykyään ikonista asemaa. Ylimitoitettu suunnittelu, yksityiskohtien huomioiminen, luotettavuus ja hyvä ulkonäkö ovat kaikki W124:n piirteitä, jotka tekevät siitä modernin klassikon.

Monet ihmiset harkitsevat edelleen W124:n ostamista joko projektiautoksi tai päivittäiseksi kuljettajaksi, mutta on syytä mainita, että vaikka W124 tarjoaa vaikuttavan luotettavuuden, se ei ole täydellinen. W124:ään liittyy yleisesti joitakin ongelmia, joita käsitellään juuri tässä artikkelissa.

W124 tunnetaan mahdollisista pään tiivisteen vioista, ruosteesta, polttoainepumpun vioista, jakotukin korkkiongelmista, takaikkunan ongelmista, johdinsarjojen ongelmista, ikkunan säätimistä, jousitusongelmista, etupallonivelten ongelmista, kattoluukun tiivisteistä, alipainevuodoista ja sytytystynnyriongelmista.

Sanomattakin on selvää, että 1980-luvun autossa on todennäköisesti kaikenlaisia ongelmia 2020-luvulla, koska auto on niin vanha. Tämä ei kuitenkaan tee W124:stä huonoa ostosta, koska se maksaa edelleen kohtuullisesti ja on samalla kohtuullisen hyvä auto, joka tarjoaa sinulle palan Mercedes-perintöä.

Pään tiivisteen vikaantuminen

Lähes kaikki tietävät, että 1980-luku oli Mercedeksen moottoreiden kulta-aikaa, koska useimpien noilta ajoilta peräisin olevien moottoreiden tiedetään kestävän satoja tuhansia kilometrejä ilman suurempia peruskorjauksia. Kannen tiivisteiden vikojen tiedettiin kuitenkin aiheuttavan ongelmia W124-malleissa ja erityisesti 6-sylinterisissä malleissa.

Tämä ongelma alkaa yleensä kehittyä pienestä moottorivuodosta, joka myöhemmin aiheuttaa pään tiivisteen vian, jos sitä ei hoideta ajoissa. Tätä pahentavat myös korkeat lämpötilat, mikä tarkoittaa, että nämä ongelmat voidaan korjata ennen kuin mitään vakavaa tapahtuu.

  Missä Mercedeksessä on kaksi akkua

Korroosio-ongelmat

Autonvalmistajat tarjoavat nykyään 10, 12 tai jopa 15 vuoden korroosiotakuun, mikä tarkoittaa, että ne ovat tietoisia siitä, että korroosio-ongelma saattaa syntyä myöhemmin. Kun otetaan huomioon, että W124 on nyt yli 30 vuotta vanha, saatat mahdollisesti kokea korroosio-ongelmia joidenkin W124-esimerkkien kohdalla, joita ei ole suojattu riittävästi.
Joissakin W124-malleissa tunnetusti käytettiin vesipohjaista maalia, mikä tarkoitti, että korroosio saattoi muodostua entistä helpommin. Korroosio on yksi suurimmista ongelmista, joita vanhemmilla Mercedes-malleilla on, joten tarkista aina pyöräkotelot ja auton alapuoli, jos olet kiinnostunut ostamaan sellaisen.

Johdinsarjojen ongelmat

Nykyään niin monet yritykset ovat ylpeitä siitä, että ne esittelevät kestävämpää tulevaisuutta käyttämällä kestävämpiä ulko- ja sisustusmateriaaleja. Mercedeksellä oli tämä ajatus jo 90-luvun alussa, sillä he päättivät käyttää 90-luvun autoissaan biohajoavia johdinsarjoja.

Pian Mercedes tajusi, että nämä soijapohjaiset johdinsarjat olivat aivan liian hauraita eivätkä kestäneet aikaa. Näiden johtojen tiedettiin hajoavan nopeammin kuin tavallisten johtojen, erityisesti lämpimien metalliosien läheisyydessä. Muista etsiä auto, jossa on vaihdettu johdinsarja, se säästää sinut muutamalta päänvaivalta.

Polttoainepumpun viat

W124 kärsii myös ajoittaisista polttoainejärjestelmän ongelmista, erityisesti polttoainepumpusta. Monet omistajat valittivat, että W124:stä kuuluu joskus outoja vinkuvia ääniä, joihin liittyy suorituskykyongelmia. Ongelma viittaa useimmiten vialliseen polttoainepumppuun, vialliseen polttoainereleeseen ja vialliseen polttoainesuodattimeen.

  Mitkä Mercedes-mallit ovat coupé-malleja?

Jos törmäät tällaisiin ongelmiin, muista viedä auto huoltoon, sillä se voi aiheuttaa myöhemmin vakavampia ongelmia.

Jakotukkiongelmat

Jos törmäät W124-autoon, joka on seisonut koskemattomana jonkin aikaa, sinun kannattaa kiinnittää huomiota jakotukin korkkiin, sillä W124:n korkkiin kertyy tunnetusti kosteutta, jos auto on ollut käyttämättömänä jonkin aikaa. Tämä aiheuttaa lukemattomia erilaisia ongelmia, jotka joko vaikeuttavat auton käynnistämistä tai estävät sen kokonaan.

Parasta, mitä voit tehdä, on vaihtaa jakotukin korkki kokonaan, mutta muista aina käyttää joko Boschin tai Mercedeksen osia.

Jousitusongelmat

Ei ole mikään salaisuus, että vanhemmat Mercedes-mallit kärsivät säännöllisesti jousitukseen liittyvistä ongelmista, mutta tämä koski lähinnä itsetasaavia W124-kombimalleja. Itsetasaavien jousituspallojen tiedetään pettävän jonkin ajan kuluttua, ja jos aistit epämukavan ajon ja pehmusteiden puutteen, tämä voi olla mahdollinen syy.

Sinun on vaihdettava pallot aina, kun havaitset näitä ongelmia, mikä tarkoittaa myös sitä, että sinun kannattaa keskittyä erityisesti joko Mercedeksen alkuperäisiin tai Boschin varaosiin.

UKK-osio

Onko Mercedes W124 luotettava auto?

Mercedes W124 on yksi luotettavimmista ja pitkäikäisimmistä autoista, joka on koskaan ollut maan päällä. Mikään auto ei ole virheetön, mikä tarkoittaa, että jopa mahtava W124 voi aiheuttaa ongelmia, mutta se ei tarkoita, että auto ei olisi luotettava.

Maailmalla on edelleen lukemattomia esimerkkejä käyttökelpoisista W124-malleista, jopa yli miljoona kilometriä kellossa. W124 on äärimmäisen ylikonstruoitu auto, joka oikein huollettuna voi kestää kauemmin kuin Egyptin pyramidit.

  Missä Mercedes-malleissa on ympäristön valaistus

Onko Mercedes W124 hyvä auto?

W124 on todellakin hyvä auto, sekä siksi, että se on luotettava että siksi, että se tarjoaa 100-prosenttisen modernin klassisen Mercedes-kokemuksen. Monet uskovat, että W124 on yksi parhaista Mercedes-klassikkoautoista aloitteleville klassikkoautoharrastajille, koska se saa sinut todennäköisesti rakastumaan vanhan koulukunnan Mercedes-autoihin.

W124 voi silti olla kohtuullinen päivittäinen kuljettaja, mutta siitä puuttuvat lähes kaikki nykyajan mukavuudet. Joka tapauksessa se on silti ihana auto, jolla voi matkustaa ja jonka arvo voi mahdollisesti nousta ajan myötä.

Kuinka monta Mercedes W124 -mallia valmistettiin?

Mercedes W124 oli tuotannossa vuosina 1985-1996, ja niitä rakennettiin ja myytiin yli 2,7 miljoonaa kappaletta eri puolilla maailmaa. W124-mallia tarjottiin sedanina, coupe-mallina, avoautona tai farmarina, ja on turvallista sanoa, että kaikki nämä versiot olivat aikanaan suosittuja.

W124 myi niin hyvin, että se jopa rikkoi Mercedeksen ennätyksen parhaiten myydystä yksittäisestä Mercedes-mallista tuohon aikaan. W124-malleja on yhä paljon jäljellä ympäri maailmaa, mikä on osoitus Mercedeksen 1980-luvun tuhoutumattomasta ylikonseptoinnin kulta-ajasta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z