Yleisiä ongelmia Mercedes W212:n kanssa

Joskus sinun ei tarvitse ostaa uusinta ja hienointa nauttiaksesi siitä, mitä tietyllä yrityksellä on tarjota, ja W212 Mercedes E-luokka on juuri sitä. W212 oli tuotannossa vuosina 2009-2016, ja se oli täydellinen uudelleensuunnittelu verrattuna silloin poistuvaan W211 E-luokkaan (2002-2009).

W212:ssa on nykyaikaisemman näköinen ulkomuoto ja teknologiapainotteinen sisustus, joka näyttää ja tuntuu edelleen ylelliseltä. Jotkut mekaanikot ja Benz-harrastajat ovat sitä mieltä, että W212 on myös yksi luotettavimmista nykyajan Mercedes-sedaneista, ja jotkut uskaltavat sanoa, että W212 on yhtä hyvin rakennettu kuin legendaarinen W124.

Oli miten oli, mikään auto ei ole täydellinen, ja E-Luokan W212-sukupolven tiedettiin kärsivän ongelmista, kuten ohjaustehostimen vuodoista, takajousitusongelmista, polttoainevuodoista, vesipumppuongelmista sekä joistakin verhoilu- ja istuinvaurioista. W212-malli on nyt lähes 20 vuotta vanha, joten ongelmia tulee todennäköisesti vastaan silloin tällöin.

W212 ei ehkä keikuta venettäsi muotoilun suhteen, koska se näyttää hieman liian senioriystävälliseltä, varsinkin kun sitä verrataan Audi C7:ään ja BMW F10:een. Kaiken kaikkiaan W212 on näistä autoista mukavin ja mahdollisesti jopa luotettavin.

Ohjaustehostin vuotaa.

Kohta, jossa ohjauspumppu kohtaa nestelinjan, on altis halkeilemaan jonkin ajan kuluttua, mikä tarkoittaa, että ohjaustehostin saattaa vuotaa juuri tästä kohdasta. Helpoin tapa havaita tämä ongelma on kuunnella outoa ääntä, joka kuuluu ohjauspumpun läheltä.

  2022 Mercedes SL vs Porsche 911

Tämän ongelman korjaaminen ei ole kovin kallista, mutta joskus tarvitaan kokonaan uusi ohjauspumppu, ja se voi helposti maksaa muutaman sata dollaria. Kaiken kaikkiaan tämä ongelma alkaa hitaasti, joten muista kuunnella auton etuosasta tulevia vinkuvia ääniä.

Takajousitusongelmat

W212-malliin on saatavana joko perinteinen kierrejousitus tai Mercedes-Benzin tuotemerkillä varustettu AIRMATIC-ilmajousitusjärjestelmä. Muissa kuin AIRMATIC-versioissa tiedetään joskus esiintyvän ongelmia takajousituksen tason antureiden kanssa, mikä voi johtaa kosketuspainon nousuun.

AIRMATIC-järjestelmällä varustetut mallit nauttivat mukavammasta ajomukavuudesta, mutta AIRMATIC-järjestelmä tarvitsee jatkuvaa huoltoa toimiakseen optimaalisesti. AIRMATIC-järjestelmän tiedetään joskus notkistuvan jommallekummalle puolelle, jos siinä on kuluneista ilmaletkuista johtuva vuoto.

Polttoainevuodot

Jos aistit voimakkaan kaasunhajun lähestyessäsi W212-autoasi, saatat kärsiä polttoainevuodosta. Ne voi aistia helpommin heti auton tankkaamisen jälkeen. Useimmat W212-autoon liittyvät polttoainevuodot sijaitsevat lähellä polttoainesuodatinta, mikä tarkoittaa, että polttoainetta voi mahdollisesti vuotaa ulos suurempia määriä.

Lukuisat omistajat valittavat polttoainevuodoista verkossa, ja hyvästä syystä, sillä polttoainevuoto voi johtaa katastrofaalisempiin ongelmiin myöhemmin. Jos aistit voimakasta bensan hajua, vie autosi kokeneelle mekaanikolle, jotta et aiheuta lisää ongelmia.

Vesipumppuongelmat

Monet mekaanikot uskovat, että vesipumppuongelma on yleisin W212-malliin liittyvä ongelma, joka johtaa yleensä ylikuumenemiseen, löysään vesipyörään tai jopa jäähdyttimestä nousevaan höyryyn. Tämä ei ole mikään pieni ongelma, joten muista viedä autosi huoltoon, jos tunnet, että autosi ylikuumenee.

  2022 Mercedes GLA vs Audi Q3

Voit ehkä jatkaa autollasi ajamista, vaikka vesipumppuongelmia esiintyisikin, yksinkertaisesti täyttämällä säiliön aina tarvittaessa. Tämä on kuitenkin järkevää vain lyhyen aikavälin ratkaisuna, jos ongelmat eivät ole liian vakavia.

Verhoilu- ja istuinvauriot

Kaikki Mercedes-mallit on rakennettu hienoimmista materiaaleista, kuten korkealaatuisesta nahasta, kokopuukoristeista, alumiinista ja korkealaatuisesta pianomustasta muovista. W212-mallin istuinten tiedetään kuitenkin halkeilevan jonkin ajan kuluttua, erityisesti alaosastaan.

Muiden verhoilujen tiedetään haalistuvan, jos auto on ollut jonkin aikaa auringossa. Vaikka Mercedeksen käyttämä nahka on pehmeää ja näyttää hyvältä, se on altis värjäytymään jonkin ajan kuluttua, varsinkin jos valitset kirkkaamman värin.

UKK-osio

Onko Mercedes W212 hyvä auto ostaa?

Mercedes W212 on todellakin hyvä auto ostaa, jos etsit melko edullista, mutta hienostunutta ja luotettavaa keskikokoluokan sedania. Audi C7 saattaa näyttää uudemman muotoilun ansiosta hieman hienommalta, kun taas F10 BMW saattaa olla hieman urheilullisempi ajaa, mutta kumpikaan näistä kahdesta ei tarjoa samanlaista mukavuutta kuin W212.

Varmista, että löydät sellaisen, jossa ei ole vielä kovin paljon kilometrejä ajettu, jos haluat hyötyä siitä eniten. W212 on viilennetty, täydellinen pakettityyppinen auto, joka tarjoaa ylivoimaista mukavuutta ja äänieristystä, ja siksi sitä kannattaa harkita, jos olet tällaisen auton markkinoilla.

Onko Mercedes W212 luotettava?

W212 Mercedes Benz E-Luokka näyttää yleisesti ottaen tarjoavan kunnon luotettavuustuloksia, mutta uudistetut W212-mallit (2014-2016) näyttävät olevan joukon paras valinta. Kaiken kaikkiaan W212 on melko luotettava auto ja yksi luotettavimmista nykyaikaisista E-Luokan sukupolvista.

  Mitä eroa on AMG:n ja tavallisen Mercedeksen välillä?

Jotkut sanovat, että W212 on yhtä luotettava kuin W124, mutta se tuskin pitää paikkaansa, koska W124 ei ole läheskään yhtä monimutkainen kuin W212.

Onko Mercedes W212 turvallinen?

NHTSA palkitsi W212:n arvosanalla 4 tähteä viidestä, mikä tarkoittaa, että W212 on todellakin turvallinen auto. W212 suunniteltiin ja rakennettiin nykyaikana, mikä tarkoittaa, että se hyötyy monista aktiivisista ohjelmallisista turvallisuusominaisuuksista, erityisesti uudelleen suunnitelluissa malleissa.

Kaiken kaikkiaan W212 on loistava auto, jonka pitäisi pitää sinut, perheesi ja koirasi turvassa useimmissa tilanteissa. Muista kuitenkin aina pitää tunteva silmällä kaikkea ympärilläsi tapahtuvaa, sillä turvallisimmatkin autot ovat vain yhtä turvallisia kuin ajotapasi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z