Yleisiä ongelmia Peugeot 2008:ssa

2023 Peugeot 2008

Peugeot 2008 on ranskalainen pienikokoinen crossover-maasturi, joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2013, ja se sijoittuu Peugeot 2008:n alle Peugeot 2008:n pienimpänä crossover-maasturina Peugeotin mallistossa. 2008 on Peugeotin näkemys siitä, että sen pitäisi olla Euroopan suosituin crossover-segmentti, mikä tarkoittaa, että 2008 on suunniteltu myymään todella hyvin.

Peugeot 2008:n myynti kasvaa koko Euroopassa, koska se tarjoaa todella houkuttelevan kokonaisuuden suhteellisen edulliseen hintaan. Tässä artikkelissa keskitymme kuitenkin kaikkiin Peugeot 2008:n yleisiin ongelmiin ja kerromme, mitä sinun on varottava, jos olet hankkimassa pienikokoista crossover Peugeot SUV -maasturia.

Näitä ovat muun muassa vaihteiston ongelmat, dieselhiukkassuodattimen (DPF) ongelmat, moottorin ongelmat ja jousituksen ongelmat. Vuoden 2008 mallissa on myös tiettyjä sähköongelmia, jotka on myös käsiteltävä perusteellisesti.

Kaiken kaikkiaan 2008 ei ole segmenttinsä luotettavin auto, mutta se on riittävän luotettava useimmille ihmisille. Jos pidät siitä asianmukaista huolta ja huollat sen aina tarvittaessa, sen pitäisi palvella sinua vielä vuosia ilman vakavia ongelmia, ainakin suurimmaksi osaksi.

Vaihteistoasiat

Yksi 2008-mallin pettymyksistä on sen automatisoitu manuaalivaihteisto, joka ei vain vastaa useimpien muiden tämän segmentin vaihtoehtojen tasoa. Vuoden 2008 nykyisen sukupolven vaihteisto, joka ei ole kaikkein sulavin normaalissa käytössä, voi kuitenkin muuttua suhteellisen yleisesti todella nykiväksi ja kovaksi, mikä on ilmeistä, koska siitä on tehty vuosien varrella paljon valituksia.

  Kaikki vuoden 2023 Peugeot e-208:sta

Faceliftin jälkeinen malli näyttää olevan hieman parempi, mutta siinä on kuitenkin ongelmia toimilaitteen kanssa, jolloin vaihteisto ei joskus suostu kytkemään vaihteita johdonmukaisesti tai ollenkaan. Tämän korjaamiseksi tarvitaan uusi toimilaite, mikä on kaukana ihanteellisesta.

DPF-ongelmat

Vaikka dieselistä on viime aikoina tulossa oudon miehen polttoaine, ihmiset ovat edelleen kiinnostuneita ostamaan dieselmoottoreita monien erilaisten etujen vuoksi, mutta ei niinkään vuoden 2008 osalta, sillä se kärsii DPF-ongelmista enemmän kuin muut vastaavat autot. Vuosien 2013-2018 malleissa niitä näyttää esiintyvän eniten, ja ne voivat johtaa moottorin täydelliseen vikaantumiseen, jos niihin ei puututa ajoissa.

Ongelmana on, että osa muovista voi vaurioitua, koska se on liian lähellä pakokaasua, jolloin suodattimia on vaihdettava melko usein. Lisäksi hiukkassuodattimen vakavammat ongelmat vaativat paljon rahaa korjauksiin, sillä nämä järjestelmät ovat tunnetusti kalliita.

Moottorin ongelmat

Jos tunnet, että autostasi 2008 puuttuu tehoa tai se jumiutuu, moottorissa saattaa olla jotain vikaa. Vuoden 2017 2008 autoissa näyttää olevan eniten moottoriin liittyviä ongelmia, joista osa voi johtaa jopa moottorin täydelliseen hajoamiseen. Muita moottoriin liittyviä ongelmia ovat esimerkiksi öljyvuotojen ja turboahtimen ongelmat.

Muista tarkastaa 2008-mallisi voimansiirto aina, kun havaitset poikkeavuuksia sen voimantuotossa, sillä moottorin totaalinen vaurioituminen voi vaikuttaa haitallisesti auton arvoon ja myös pankkitilillesi.

  Kaikki vuoden 2023 Peugeot e-2008:sta

Jousitusongelmat

Vuoden 2008 jousitusjärjestelmä oli syynä siihen, että Peugeot teki muutaman erillisen takaisinkutsun, sillä jotkin näistä ongelmista ovat melko vakavia. Etujousituksen nivelakselit ovat tunnetusti hauraita, sillä kiinnityspultit voivat katketa ilman näkyvää syytä. Jousitusongelmat vaikuttavat eniten vuosien 2013-2014 vuosimalleihin 2008, joten tarkista ne, jos olet hankkimassa 2008-mallia.

Sanotaan, että tässä on kyse siitä, että Peugeot ei joko käyttänyt oikeita pultteja tai ne eivät kiristäneet pultteja tehtaalta niin kuin piti.

Sähköongelmat

Tämän listan kruunuksi on mainittava myös muutama sähköongelma, jotka voivat usein olla todella turhauttavia. Moottorin käynnistysmoottori, jota käytetään moottorin käyntiinpanoon, on altis vikaantumaan joissakin vuoden 2008 malleissa, jolloin moottori voi ylikuumentua ja jopa syttyä tuleen ääritilanteissa. Näin ollen rele on huollettava ja vaihdettava, jos näin todella tapahtuu.
Muita sähköongelmia ovat mahdolliset ongelmat akun kanssa, infotainment-järjestelmän toimintahäiriöt ja tietyt ADAS-järjestelmään liittyvät ongelmat, joissa auto voi havaita esteitä, vaikka niitä ei olekaan.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Peugeot 2008?

Peugeot 2008 on varmasti todella houkutteleva paketti, sillä se näyttää sisältä ja ulkoa todella hyvältä ja tarjoaa kunnon määrän tilaa. Siinä on myös paljon ominaisuuksia, jotka pitävät sinut sekä turvassa että viihdyttävät pitkillä matkoilla. Parasta 2008:ssa on sen arvo, sillä se ei maksa aluksi liikaa rahaa, mutta tarjoaa silti paljon tavaraa.

  Kaikki uusista Peugeot-malleista 2023

Jos olet kuitenkin tottunut ajamaan luksusautoilla ja suuremmilla katumaastureilla, et tule pitämään 2008:sta. Lisäksi jos kuljetat usein useita matkustajia, 2008 ei ole luokkansa paras. Lopuksi, 2008 ei myöskään ole segmenttinsä luotettavin eikä hauskin ajettava auto.

Mitkä autot kilpailevat Peugeot 2008:n kanssa?

Peugeot 2008 kilpailee sellaisten autojen kanssa kuin yhtä suosittu Renault Captur, omituinen Citroen, Mini Countryman, Dacia Duster, Nissan Juke, VW T-Cross ja Skoda Yeti. Näistä VW:llä on paras merkki, Dacia on joukon edullisin valinta, kun taas Skoda Yeti tarjoaa eniten tilaa.

Kaiken kaikkiaan ne ovat kaikki hyvin samankaltaisia ja ylittävät toisiaan eri luokissa koko ajan.

Milloin uusi Peugeot 2008 tulee markkinoille?

Peugeot on hiljattain päivittänyt 2008-mallia tehdäkseen siitä nykyaikaisemman ja muun segmentin kanssa samansuuntaisen, mikä tarkoittaa, että 2008-mallin seuraavaa sukupolvea on odotettavissa seuraavien 2-4 vuoden aikana. Peugeot keskittyy todennäköisesti seuraavan sukupolven 2008:n sähköistämiseen ja tekee siitä nykyaikaisemman, laatikkomaisemman ja kaiken kaikkiaan paremman auton.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z