Yleisiä ongelmia Renault Fluence -mallissa

Renault Fluence

Renault Fluence on Renaultin sedan-perheauto, joka esiteltiin ensimmäisen kerran mallivuodeksi 2009 ja korvattiin sittemmin Renault Megane IV -sedanilla vuonna 2016. Fluence EV on ainoa Fluence-malli, jota valmistetaan edelleen Etelä-Koreassa yksinomaan Aasian ja Tyynenmeren markkinoille.

Tässä artikkelissa käymme läpi kaikki Renault Fluence -mallin yleiset ongelmat, joihin kuuluu kertoa, mitä Fluence-mallissa voi mennä vikaan ja mitä voit tehdä sen korjaamiseksi. Renault Fluence kärsii yleisesti vaihteiston, auton sähköjärjestelmien, jousituksen, moottorin ja ilmastointilaitteen ongelmista.

Kaiken kaikkiaan Fluence onnistuu olemaan suhteellisen luotettava auto, mikä tarkoittaa, että sen pitäisi kestää aikaa ilman suurempia ongelmia. Jos pidät siitä hyvää huolta ja teet kaiken tarvittavan ajoissa, voit nauttia siitä todella pitkään.

Vaikka Fluencea ei voi enää ostaa uutena, markkinat ovat täynnä melko houkuttelevia käytettyjä vaihtoehtoja, joiden avulla voit säästää melko paljon rahaa. Kannattaa kuitenkin keskittyä vain kevyesti käytettyihin, vähän ajettuihin malleihin, sillä muut saattavat olla hieman ongelmallisempia.

Vaihteisto-ongelmat

Renault Fluence on useimmiten varustettu tehtaalta vakiona manuaalivaihteistolla, mutta monet ovat valinneet myös automaattivaihteiston. Automaattivaihteisto on altis karkealle vaihtamiselle ja mahdollisille vaihteistovioille, mutta ei ole aivan selvää, johtuvatko nämä ensisijaisesti huonosta huollosta vai huonosta laadusta.

Manuaalivaihteisto voi kärsiä hihnaongelmista ja siitä, että peruutusvaihde ei kytkeydy tarvittaessa. Kytkin on myös suhteellisen herkkä, mikä tarkoittaa, että se on vaihdettava hieman useammin kuin muut manuaalivaihteistot.

  Onko Renault Fluence hyvä auto?

Sähköongelmat

Vanhemmille Renault-malleille sähköongelmat eivät ole vieraita, eikä Fluence valitettavasti ole erilainen. Kolme haavoittuvinta osaa ovat kojelaudan elektroninen näyttö, ulkovalot ja keskusnäyttö. Näissä kahdessa näytössä voi esiintyä toimintahäiriöitä ja ne voivat siten sammua kokonaan, kun taas keskusnäyttö on altis jäätymiselle ja erilaisille häiriöille.

Ulkovalot voivat vioittua, ja sinun on vaihdettava joko kuluneet polttimot tai jokin valaisinmoduuli. Takavalot kärsivät koskettimien hapettumisesta, minkä vuoksi ne on otettava ajoittain pois ja puhdistettava.

Jousitusongelmat

Monet omistajat ovat raportoineet kuulleensa jousituksesta outoja ääniä, kuten kolinaa tai kolinaa. Tämä voi johtua kuluneista tai vaurioituneista jousituksen osista, kuten pallonivelistä, heilahdustangon lenkeistä tai iskunvaimentimista.

Jotkut omistajat ovat kokeneet ajettaessa liiallista tärinää, joka voi johtua kuluneista jousituksen osista tai jopa väärin suunnatuista pyöristä. On tärkeää, että pätevä mekaanikko tarkastaa ja korjaa Renault Fluence -autosi jousitusongelmat viipymättä. Korjausten viivästyminen voi johtaa vakavampiin ongelmiin ja mahdollisesti vaarantaa ajoneuvon turvallisuuden ja käsiteltävyyden.

Moottoriongelmat

Omistajat ovat raportoineet Renault Fluence -mallin moottorin tehon puutteesta ja heikosta kiihtyvyydestä. Tämä voi johtua tukkeutuneesta ilmansuodattimesta, polttoainesuuttimen toimintahäiriöstä tai viallisesta kaasuläpän asentoanturista. Myös sytytysjärjestelmä voi aiheuttaa auton pysähtymisen eikä ajoneuvo käynnisty lainkaan.

Jotkut omistajat ovat raportoineet Renault Fluence -autonsa ylikuumenemisesta, mikä voi johtua viallisesta termostaatista, viallisesta jäähdyttimestä tai vuotavasta jäähdytysnestejärjestelmästä, jotka kaikki on tarkistettava ja hoidettava välittömästi.

  Yleisiä ongelmia Renault Twingo

A/C-ongelmat

Ilmastointikompressorin tiedetään vikaantuvan ja aiheuttavan siten ongelmia, kuten jäähdytyksen/lämmityksen puutetta tai täysin toimimatonta järjestelmää. Myös kytkin ja paisuntaventtiili voivat pettää, mikä johtuu pääasiassa mekanismien tukkeutumisesta ja jostain, joka tukkii ne.

Kaiken kaikkiaan ilmastointijärjestelmä ei sinänsä ole ongelma, sillä nämä ongelmat johtuvat siitä, ettei sitä huolleta aina tarvittaessa. Jos siis olet kiinnostunut ostamaan käytetyn Fluence-merkkisen auton, kannattaa antaa ammattilaisen tarkastaa ilmastointijärjestelmä, jotta näet, miten hyvin se toimii. Jos se osoittaa rasituksen merkkejä, se voidaan helposti ratkaista puhdistamalla järjestelmä asianmukaisesti.

FAQ-osio

Pitäisikö minun ostaa Renault Fluence?

Renault Fluence tunnetaan tilavasta matkustamostaan, mukavasta kyydistään ja tehokkaista moottoreistaan. Kuten kaikissa autoissa, myös Fluence Fluencassa on kuitenkin joitakin mahdollisia haittoja, jotka on syytä ottaa huomioon ennen ostopäätöstä. Jos olet tottunut omistamaan luksusauton, sinun on tiedostettava, että Fluence on kaukana tästä tasosta, mikä tarkoittaa, että et todennäköisesti ole tyytyväinen.

Jos kuitenkin haluat kohtuuhintaisen, turvallisen ja suhteellisen hyvin varustellun perhesedan, Fluence pystyy antamaan sinulle tämän kokemuksen ilman mainittavia ongelmia. Kaikki on kiinni ostamastasi esimerkistä, joten muista olla säästämättä esimerkiksi asianmukaisesta huollosta ja kunnossapidosta.

Miksi Renault luopui Fluence-mallista?

On muutamia syitä, miksi Renault päätti lopettaa Fluence-mallin valmistuksen, ja tärkeimmät niistä ovat heikko myynti, rajallinen kiinnostavuus markkinoilla ja markkinoiden yleinen painopisteen siirtyminen. Fluencen myyntiluvut olivat alhaiset monilla markkinoilla, myös Euroopassa, jossa se kohtasi kovaa kilpailua muiden keskikokoisten sedanien kanssa.

  Onko Renault Captur hyvä auto?

Renault siirsi painopistettä muihin malleihin, kuten Meganeen ja Kadjar-maasturiin, jotka ovat menestyneet paremmin myynnin ja markkinavetovoiman osalta. Lisäksi suuri yleisö suosii nykyään crossovereita ja katumaastureita, mikä tarkoittaa, että Renault ei ollut kiinnostunut siitä, että sen mallistossa olisi paljon sedaneja.

Onko Renault Fluence luksusauto?

Renault Fluence kuuluu markkinoiden kohtuuhintaiseen päähän, mikä tarkoittaa, että se ei ole missään nimessä luksusauto. Vaikka hyvin varustelluissa malleissa on tiettyjä ominaisuuksia, joita useimmat ihmiset odottavat ylellisyystarjonnasta, ne eivät ole huippuluokkaa tai erityisen harvinaisia lähes kaikissa autoissa nykyään.

Käsityötaidon, tekniikan, materiaalien laadun ja yleisen viimeistelyn taso on kaukana markkinoiden luksuspäästä, mikä tarkoittaa, että Fluence ei onnistu röyhistelemään yhtään höyhentä luksussedanien markkinoilla.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z