Yleisiä ongelmia Renault Scenic kanssa

Renault Scenic

Renault Scenic on pieni monikäyttöauto, joka aloitti alun perin elämänsä vuonna 1996 Renault Megane Scenicinä, mutta nimettiin myöhemmin uudelleen Sceniciksi. Grand Scenic poiki neljä eri sukupolvea, ja se on yksi menestyneimmistä Renaultin perheautoista tähän mennessä. Tavallisen Scenicin lisäksi Renault tarjoaa myös Grand Sceniciä, joka on hieman suurempi versio.

Tässä artikkelissa käymme läpi kaikki Renault Scenicin yleiset ongelmat ja kerromme, mitä sinun on varottava, kun ostat sellaisen käytettynä. Ensinnäkin Grand Scenicin tiedetään kärsivän erilaisista sähköongelmista, joista osa on vain kiusallista, kun taas toiset voivat tehdä autosta ajokelvottoman.

Yksi turhauttavimmista asioista, joita Scenicin omistajalle voi tapahtua, on veden pääsy autoon ilmeisistä syistä. Myös jousituksessa tiedetään esiintyvän ongelmia, kuten vinkumista tai narskuttelua. Polttoaineen tiedetään vuotavan, ja moottorissa on myös muutamia huomattavia ongelmia.

Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että Scenic ei ole maailman luotettavin auto, mutta oikein huollettuna se kestää kohtuullisen pitkään. Nyt on aika syventyä kaikkiin näihin ongelmiin ja kertoa, miten ne vaikuttavat omistuskokemukseen.

Sähköongelmat

Kuten johdannossa mainittiin, Scenicissä voi esiintyä monia erilaisia sähköongelmia. Hälytysjärjestelmän tiedetään laukeavan ilman selvää syytä, mikä on toki ärsyttävää, mutta ei aiheuta merkittäviä ongelmia auton yleiseen käytettävyyteen. Myös ilmapuhallin voi lakata puhaltamasta ilmaa ja siten heikentää ajokokemusta entisestään.

  Yleisiä ongelmia Renault Capturissa

Vanhemmissa Scenic-malleissa on kuitenkin outo turvajärjestelmä, joka voi estää auton käynnistymisen avainta käännettäessä. Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä, akun tiedetään kuolevan ennenaikaisesti, jos auto jatkaa virran nielemistä jopa muutaman tunnin kuluttua auton sammuttamisesta.

Veden tunkeutuminen

Valitettavasti on monia dokumentoituja tapauksia, joissa omistajat ovat raportoineet Scenic-malliensa täyttyneen vedellä, pääasiassa etujalkatilassa ja kattoluukun ympärillä. Jälkimmäinen koskee enimmäkseen 90-luvun lopun Scenic-malleja, kun taas edellinen koskee 2000-luvulla valmistettuja malleja.

Tämän korjaamiseksi sinun on vaihdettava kattoluukun tiivisteet ja puhdistettava tyhjennys usein, kun taas etujalkatilan vesiongelma voidaan ratkaista, jos puhdistat etupuolen plenum-kammion, joka tyypillisesti aiheuttaa tukkeutumisen ja pakottaa veden matkustamoon.

Jousitusongelmat

Jos kuulet etujousituksen alueelta tulevia vinkuvia ja narisevia ääniä, on hyvin mahdollista, että Scenicissäsi on vioittuneita kallistuksenvakaajan holkkeja. Nämä ovat yleensä selvimmin havaittavissa, kun ajetaan tien epätasaisuuksien, kuten nopeuskuoppien ja syvempien kuoppien yli.

Ainoa tapa korjata tämä ongelma on vaihtaa kallistuksenvakaajat uudempiin. Varmista, että vaihdat ne varhaisessa vaiheessa ongelman havaitsemisen jälkeen, sillä tämän ongelman huomiotta jättäminen aiheuttaa yleensä sen pahenemisen ajan myötä.

Polttoainevuodot

Monissa vuosien 2018 ja 2019 Scenic-malleissa polttoaine vuotaa polttoainetta polttoaineletkujen ja -letkujen ongelmien vuoksi niin paljon, että auto voi menettää paljon polttoainetta hyvin lyhyessä ajassa. Tämä tarkoittaa, että sinun pitäisi pystyä havaitsemaan lätäköitä auton alla. Tällaiset ongelmat ovat todella vakavia, ja ne ovat muutaman kerran päättyneet jopa liekkeihin.

  Yleisiä ongelmia Renault Twingo

Yritä tarkastaa autosi polttoaineen syöttöputket, sillä niissä on yleensä eniten vuotoja. Jos näin on, vaihda ne välittömästi, älä yritä korjata niitä, sillä niillä on taipumus huonontua suhteellisen nopeasti.

Moottorin ongelmat

2000-luvulla valmistetuissa Scenic-malleissa voi esiintyä ongelmia kampiakselin asentotunnistimen kanssa, jolloin moottori sammuu. Onneksi tämä ongelma on melko helppo korjata, sillä sinun tarvitsee vain ostaa uusi anturi. Dieselmalleissa voi esiintyä hehkutulppien vikoja, jotka yleensä aiheuttavat ”Check Injection Light” -varoitusvalon syttymisen mittaristossa.

Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä, Scenicin tiedetään kärsivän myös viallisista EGR-venttiileistä, jotka voivat saada moottorin räjähtämään, jos venttiili juuttuu suljettuun asentoonsa etkä huomaa sitä ajoissa. Jos se jää auki, turboahdin saattaa räjähtää.

EGR-venttiiliin on siis ehdottomasti kiinnitettävä tarkkaa huomiota Scenicillä ajettaessa, sillä molemmat osat ovat kalliita ja melko vaikeita vaihtaa.

FAQ-osio

Pitäisikö minun ostaa Renault Scenic?

Jos haluat tilavan, todella turvallisen ja melko hyvin varustellun perhekuljetusauton, sinun kannattaa harkita Renault Scenicin ostamista. Se on todella loistava auto perheille, ja siksi niin monet perheet valitsevat sen joidenkin tärkeimpien kilpailijoidensa sijaan. Luotettavuus ei ole täydellinen, mutta jos pysyt ajan tasalla kaikesta, mikä voi mennä pieleen, sinun pitäisi nauttia melko ongelmattomasta omistuskokemuksesta.

Toisaalta, jos olet tottunut ajamaan luksusautoilla, Scenic ei tee sinuun minkäänlaista vaikutusta, sillä siinä on paljon halpoja muovisia sisätiloja, ja auton varustelutaso on hyvä vain perheautojen eikä luksusautojen ominaisuuksien osalta.

  Peugeot e-208 vs. Renault Zoe - Kumpi on parempi?

Mitä eroa on Renault Scenicin ja Grand Scenicin välillä?

Renault Grand Scenic on pidempi, leveämpi ja korkeampi kuin tavallinen Scenic. Grand Scenicissä on enemmän istuintilaa, ja se on saatavana seitsemällä istuimella, kun taas tavallinen Scenic on pelkästään viisipaikkainen. Lisäksi Grand Scenicissä on suurempi maavara, erilaiset koristekappaleet, erilaiset pyörät ja suurempi hintalappu.

Onko Renault Scenic maasturi?

Ei, Renault Scenic on MPV (Multi-Purpose Vehicle), joka on suunniteltu ensisijaisesti ihmisten kuljettamiseen. Scenicin pysyvin asiakasryhmä ovat perheet, jotka haluavat paljon tilaa ja todella turvallisen auton maksamatta osto- tai ylläpitomaksuja, jotka tyypillisesti liittyvät luksusmerkkien ja -mallien hintaan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z