Yleisiä ongelmia Renault Twingo

Renault Twingo

Renault Twingo on pienikokoinen kaksi- tai neliovinen kaupunkiauto, joka esiteltiin ensimmäisen kerran mallivuonna 1992. Sen jälkeen siitä on syntynyt kolme eri sukupolvea, joista on lukuisia erikoisversioita ja rajoitettuja projekteja. Se on myös alkuperäisen Renault 5:n henkinen seuraaja, joka julkaistaan pian uudelleen, mutta vain sähköautona.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että Renault Twingon tuotanto loppuu, jotta tilaa saadaan tulevalle Renault 5 -sähköautolle ja sähköauton tiukempien Euro 7 -päästömääräysten vuoksi. Tässä artikkelissa kerromme kaikki Renault Twingon yleiset ongelmat, joihin kuuluu, mikä voi mennä vikaan ja kuinka vakavaa se oikeastaan on.

Yleisimpiä Renault Twingon ongelmia ovat moottorin kolina ja kolinat, ongelmat joidenkin auton sähköisten lisävarusteiden kanssa, ongelmat jousitusjärjestelmässä, varuste- ja koripaneeliongelmat sekä ongelmat turvavöiden kanssa.

Kaiken kaikkiaan Twingo kestää tunnetusti huomattavan pitkään, jos siitä huolehditaan asianmukaisesti. Mitensähköhuoltaja, koska useimmat näistä ovat nyt vanhoja ja halpoja, ne ovat todennäköisesti laiminlyötyjä.

Moottorin ongelmat

Renault Twingo on vuosien varrella käsittänyt melko vähän moottoriin liittyviä ongelmia. Näitä ovat muun muassa moottorin ailahtelevaisuus, joka liittyy tyypillisesti vialliseen kaasuläpän ohjausmoduuliin, joka on vaihdettava. Moottori voi myös kärsiä moottorin kolkuttelusta, joka johtuu useimmiten hihnaongelmista, jotka on vaihdettava, jos haluat, että moottori ei tuhoa itseään.

Sytytyskelat voivat aiheuttaa sen, että Twingosta tulee hidas eikä se kykene antamaan tasaista kiihtyvyyttä. Parasta on vaihtaa kaikki kelat kerralla, sillä näin saadaan pitkä aika ennen kuin keloihin tarvitsee enää koskea.

  Onko Renault Kadjar hyvä auto?

Sähköongelmat

Useimpien Renault-mallien tiedetään nykyään kärsivän monenlaisista sähköongelmista, joista jotkut ovat vakavampia kuin toiset. Esimerkiksi lämmitinyksikkö voi sammuttaa itsensä tai lakata puhaltamasta tietyillä asetuksilla. Suurin syy on todennäköisesti viallinen moottorivastus, joka on vaihdettava, jotta ongelma ratkeaa lopullisesti.

Sytytysnappula/avain voi joskus kieltäytyä avaamasta ovia tai tavaratilaa, jolloin autoa ei voi ajaa. Tämä johtuu yleensä ohjelmisto-ongelmasta, joka on päivitettävä, jotta se toimisi. Kyseessä ei ole erityisen vakava ongelma, mutta jos se ilmenee, se voi tarkoittaa, että et voi ajaa autoa jonkin aikaa.

Jousitusongelmat

Renault Twingossa on muutamia jousitukseen liittyviä ongelmia, joista kaksi tärkeintä ovat koputusäänet kääntyessä ja ongelmat jousitusjousien kanssa edessä. Ensin mainittu johtuu vasemman etuakselin kannattimen vikaantumisesta. Tämän ongelman ratkaisemiseksi se on vaihdettava uuteen.

Jälkimmäiseen liittyy yleensä äänekkäitä säröääniä, jotka on todennäköisesti helpoin tapa, jolla voit havaita ne. Muista vaihtaa jousitusjouset mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, sillä lisävahingot voivat vaikuttaa suuresti auton turvallisuuteen tiellä.

Varusteiden ja koripaneelien ongelmat

Twingo on nyt melko vanha auto, ja koska se ei välttämättä ole auto, jota useimmat ihmiset yleensä huoltavat kovin hyvin, siinä voi mennä vikaan monia asioita. Kuten useimmissa 1. sukupolven malleissa on nähty, koripaneelit voivat ruostua, irrota ja uloin ihokerros voi alkaa kuoriutua ja siten altistaa maalin sähköauton lisää vaurioille.

  Yleisiä ongelmia Renault Kadjarissa

Ainoa tapa korjata nämä ongelmat on korjata ja maalata uudelleen, jos mahdollista, tai electric caren vaihtaa viallinen osa kokonaan. Oli miten oli, nämä tappavat hitaasti mutta varmasti useimmat Twingo-esimerkit, joten jos haluat pelastaa omasi, toimi nopeasti.

Turvavyöongelmat

Joskus turvavöiden soljet voivat ponnahtaa irti ja vaikuttaa siten merkittävästi turvallisuuteesi ratin takana. Twingo vedettiin takaisin tämän ongelman korjaamiseksi, mutta on epäselvää, ratkaistiinko ongelma todella kaikkien kyseessä olevien mallien osalta. Muista vaihtaa ne, jos on pakko, sillä ajaminen huonosti toimivien turvavyönsolkien kanssa on suuri riski.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa käytetty Renault Twingo?

Jos etsit kompaktia kaupunkiautoa, jonka tarkoituksena on tehdä päivittäisestä työmatkastasi halpaa ja helppoa, Twingo on itse asiassa todella hyvä vaihtoehto. Se on suunniteltu loistamaan vilkkaissa kaupunkikeskustoissa ilman, että se on liian ahdas, mikä tarkoittaa, että sillä voi ajaa myös moottoritietä ongelmitta.

Se ei ole luksusauto, kaukana siitä, mutta se tarjoaa sähköauton kaiken, mitä nykyaikaisen auton pitäisi tarjota. Tästä huolimatta, jos onnistut löytämään sellaisen, jota ei ole huollettu kovin hyvin, on parempi jättää se väliin, koska nämä autot voivat olla vaarallisia, jos ne eivät ole tehtäviensä tasalla, koska turvallisuusluottotiedot olivat nelectric carer kaikki niin hyviä aluksi.

Onko Renault Twingo liian pieni?

Ulkonäkö voi olla hieman petollinen, sillä Twingo ei noudata perinteistä muotokieltä. Ensinnäkin se on paljon kapeampi kuin useimmat autot, sillä Renault halusi varmistaa, että Twingo vie mahdollisimman vähän tilaa. Mitensähköauto, se on myös suhteellisen korkea auto, mikä tarkoittaa, että pääntilan pitäisi olla riittävä sähköautoilijoille pitemmille aikuisille.

  Peugeot e-208 vs. Renault Zoe - Kumpi on parempi?

Kaiken kaikkiaan Twingo on pieni auto, eikä tätä tosiasiaa voi kiertää. Mitensähköhuoltaja, jos olet usein yksin tai yhden lisämatkustajan kanssa auton sisällä, sinulla on riittävästi tilaa, kun taas neljä ihmistä on aivan varmasti tungosta.

Tuoko Renault takaisin Twingon?

Tällä hetkellä ei ole suunnitelmia tuoda Twingoa takaisin, mikä on sääli, sillä Twingo on itse asiassa yksi Renaultin lähihistorian suosituimmista autoista. Twingo on todella suosittu ensimmäinen auto monissa paikoissa ympäri maailmaa hyvästä syystä.

Howelectric carer, tuleva Renault 5 -sähköauto tulee todennäköisesti olemaan paljon kehittyneempi auto, mutta myös paljon kalliimpi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z