Yleisiä ongelmia Skoda Rapidissa

Skoda Rapid

Skoda Rapid on tyylikäs, suorituskykyinen, kestävä, tehokas ja luotettava auto. Se on suunniteltu täyttämään Skoda Octavia- ja Fabia-mallien välinen aukko. Mutta kuten kaikissa automalleissa, myös tässä autossa on erilaisia ongelmia. Mutta mitkä ovat Skoda Rapid -mallin yleisiä ongelmia?

Skoda Rapid -mallin yleisiä ongelmia ovat muun muassa öljyvuoto, viallinen turvatyyny, viallinen vetosilmukka, EGR-venttiilin tukkeutuminen, common-rail -venttiilinohjauksen vika, tukkeutunut katalysaattori, viallinen turvatyyny, vaihteisto-ongelmat ja turboahdinongelmat. Huomaa, että useimmat näistä ongelmista ilmenevät yleensä, kun autolla on ajettu useita kilometrejä.

Mitkä ovat Skoda Rapid -auton yleisiä ongelmia?

Öljyvuoto

Skoda Rapidissa yleinen ongelma on öljyvuoto. Tämä ongelma on hyvin yleinen vuosina 2014-2015 valmistetuissa Skoda Rapid -malleissa. Se johtuu yleensä nokka-akselin säätimen ruuvien löystymisestä. Tämän seurauksena moottoriöljy vuotaa tielle. Tämä aiheuttaa riskin liikenteelle.

Merkkejä öljyvuodosta ovat muun muassa tummat lätäköt auton alla, palavan öljyn haju, savu moottorista ja moottorin ylikuumeneminen. Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on kiristettävä nokka-akselin säätimen löysät ruuvit tai vaihdettava tämä osa, jos se on vaurioitunut.

Viallinen turvatyyny

Toinen yleinen ongelma, josta Skoda Rapid -käyttäjät ovat valittaneet, on viallinen turvatyyny. Vaikka tätä ongelmaa esiintyy useimmissa Skoda Rapid -malleissa, se on hyvin yleinen mallivuonna 2018. Tämä ongelma johtuu yleensä kuljettajan turvatyynyn kotelossa olevasta viasta. Tämän vuoksi turvatyyny saattaa jäädä laukeamatta tai ei laukea kunnolla, kun sitä käytetään. Tämän seurauksena loukkaantumisvaara kasvaa.

  Onko Skoda Felicia hyvä auto?

Onneksi Skoda kutsui takaisin kaikki kyseiset mallit, ja ongelma saatiin korjattua. Jos siis aiot ostaa käytetyn Skoda Rapid -mallin vuodelta 2018, varmista, että tämä ongelma on korjattu.

Viallinen vetosilmukka

Vaikka tämä ongelma ei ole yleinen useimmissa Skoda Rapid -malleissa, sitä esiintyy silti. Maalis-huhtikuun 2017 välisenä aikana valmistuneissa Skoda Rapid -malleissa tiedetään olevan tämä ongelma. Tähän autoon asennettu vetosilmukka saattaa vioittua jonkin aikaa kestäneen käytön jälkeen. Lisäksi se voi jopa rikkoutua käytön aikana ja hinausköysi voi jopa osua ihmiseen.

Onneksi valmistaja kutsui kaikki kyseiset mallit takaisin ja korjasi ongelman. Jos siis aiot ostaa käytetyn 2017 Skoda Rapid -auton, varmista, että omistaja on korjannut tämän ongelman.

DSG-automaattivaihteiston ongelmat

DSG-automaattivaihteisto-ongelmat eivät liity ainoastaan Skodaan vaan myös SEATiin ja Volkswageniin. Myös Skoda Rapid -auton käyttäjät ovat valittaneet tästä ongelmasta. Uusimmissa malleissa tätä ongelmaa ei kuitenkaan ole. Tämän auton käyttäjät ovat valittaneet vaikeuksista vaihtaa vaihteita ajon aikana. Tämän ongelman korjaamiseksi vaihdelaatikko on ehkä vaihdettava.

Tukkeutunut katalysaattori

Tämä ongelma on yleinen Skoda Rapid -malleissa, joissa on TSI-moottori. Muista moottorityypeistä poiketen tämä moottori voi tukkeutua, jos käyttäjä ajaa autoa yleensä hitaasti ja moottori käy alhaisilla kierroksilla. Tämän seurauksena katalysaattoriin kertyy palamatonta nokea ja se tukkeutuu.

Vaikka tämän ongelman voi korjata puhdistamalla katalysaattorin, autolla on ajettava usein, jotta katalysaattoriin ei kerry nokea.

  Onko Skoda Rapid hyvä auto?

EGR-venttiilin tukkeutuminen

Kuten edellä todettiin, Skoda Rapid -mallit, joissa on TSI-moottori, joka on bensiinimalli, tukkeutuvat, jos et aja autolla usein. Toisaalta dieselmoottoreissa EGR-venttiili tukkeutuu, jos autolla ajetaan yleensä lyhyempiä matkoja. Huomaat merkkejä, kuten moottorin tehon vähenemisen ja moottorin nykimisen. Aja autolla pidempiä matkoja, jos haluat välttää tämän ongelman.

Common-rail -venttiilin ohjauksen vikaantuminen

Tämä ongelma johtuu yleensä huonon polttoaineen laadusta. Jos haluat välttää tämän ongelman, sinun on lisättävä laadukkaampaa dieselin lisäainetta. Joitakin common-rail -venttiilinohjauksen vian merkkejä ovat tehon menetys, moottorin kolina, karkea tyhjäkäynti ja savu.

FAQ

Onko Skoda Rapid luotettava?

Kyllä, Skoda Rapid on luokkansa luotettavimpia malleja. Tämän mallin omistajilta on saatu erinomaista luotettavuuspalautetta, ja he suosittelevat sitä lämpimästi. Sitä paitsi Skoda on tunnettu siitä, että se luo luotettavia autoja, joissa raportoidaan vähemmän ongelmia. Ainoa haaste on korjaus- ja varaosakustannukset.

Onko Skoda Rapidin huolto kallista?

Kyllä, Skoda Rapid -mallin ylläpito on kohtuullisen kallista. Tämä johtuu siitä, että sen mukana tulee kalliita varaosia ja myös huoltokustannukset ovat korkeat verrattuna valtavirta-autoihin. Jos siis haluat tai aiot investoida Skoda Rapidiin, sinun on oltava valmis maksamaan auton ylläpidosta keskimääräistä enemmän.

Kuinka kauan Skoda Rapid kestää?

Kuten useimpien dieselmoottoreiden, Skoda Rapidin pitäisi oikein huollettuna ajaa helposti yli 250 000 kilometriä. Ja koska tämä auto on luotettava ja kestävä, sen pitäisi ajaa helposti yli 150 000 kilometriä. Asianmukaisen hoidon ja huollon lisäksi käyttäjien on noudatettava hyviä ajotapoja.

  Onko Skoda Fabia hyvä auto?

Miksi Skoda lopetti Rapid-mallin valmistuksen?

Skoda lopetti Skoda Rapid -mallin valmistuksen antaakseen tilaa uudelle mallille. Skoda esittelee Skoda Slavia -mallin, joka korvaa Skoda Rapid -mallin Intiassa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Skoda Rapid -mallin käyttäjiä huomioitaisi. Skoda tarjoaa jatkossakin Skoda Rapid -omistajille myynnin jälkeistä tukea.

Mikä Skoda Rapidissa on vikana?

Vaikka Skoda Rapid on mukava, tehokas, mukava ja luotettava auto, sillä on myös joitakin huonoja puolia. Esimerkiksi sen maavara on melko matala. Lisäksi huoltokustannukset ovat hieman korkeat verrattuna useimpiin sen kilpailijoihin. Lisäksi se on melko meluisa ja kovaääninen. Ennen kaikkea sen huoltopalvelu ei ole parasta mahdollista.

Johtopäätös

Nyt kun tiedät joitakin Skoda Rapid -mallin yleisimpiä ongelmia, sinun kannattaa pitää autostasi hyvää huolta ja välttää useimmat niistä. Skoda Rapid on luotettava ja kestävä auto. Mutta ilman asianmukaista hoitoa ja kunnossapitoa käyttäjillä on vaikeuksia pitää tätä ylellistä autoa tiellä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z