Yleisin Mercedes-Benz

Vaikka BMW ja Audi antavat Mercedekselle kyytiä, Mercedes-Benz on edelleen maailman paras luksusautomerkki. Mutta mitkä ovat yleisimmät Mercedes-Benz-mallit?

Yleisin Mercedes-Benz-auto on Mercedes-Benz C300. Sitä paitsi C-luokka on myös markkinoiden suosituin Mercedes-malli. Sitä seuraavat tiiviisti Mercedes-Benz E 350, Mercedes CLA 250 ja Mercedes GLC-luokka.

C-luokka esiteltiin vuonna 1993 W201-malliston korvaajana, ja siitä on tullut myydyin Mercedes-malli. Mutta nykytilanteessa sen myy pian Mercedes A-luokka, joka on tehnyt vuosien varrella suuria edistysaskeleita.

Sen lisäksi, että Mercedes-Benz C-luokka on markkinoiden yleisin Mercedes-malli, se on myös markkinoiden myydyin Mercedes-auto. Odotetusti se saa kovaa kilpailua Mercedes A- ja E-luokista.

Mercedes-Benz C 300:n ominaisuudet

Muutama vuosi sitten Mercedes C-luokka oli Mercedes-Benzin lähtötason auto, mutta mallit, kuten A-luokka, ovat ottaneet tämän tittelin haltuunsa. Tämän seurauksena C-luokka on siirtynyt ylemmäs ja kilpailee muiden vastaavien mallien, kuten BMW 3-sarjan ja Audi A4:n kanssa.

Ulkonäkö

Tyypillisesti C-luokka ei ole markkinoiden parhaimman näköinen Mercedes. Sitä paitsi W201 ei ollut erityisen houkutteleva silmälle kuten muut Mercedes-mallit. W205-sukupolvi on kuitenkin erottunut edukseen, ja viimeisimmissä malleissa on aggressiivinen ja urheilullinen ilme. Mutta parannuksestakaan huolimatta ne eivät ole sen hyvännäköisempiä kuin E- tai S-luokka.
Kaiken kaikkiaan niissä on kauniit LED-ajovalot ja takavalot. Sen lisäksi ne ylpeilevät vakiona 18-tuumaisilla vanteilla ja sähkötoimisella kallistettavalla sävytetyllä lasikattoluukulla. Jos haluat urheilullisemman ilmeen, voit valita Mercedes-Benz AMG -vaihtoehdon. Tarjolla on myös useita lisävarusteita, kuten kromattu timanttilohkoinen säleikkö, Night Edition -ulkokoristeet ja panoraamakatto.
Mercedes C-luokan sisätilat ovat tyylikkäät ja ylelliset kuten muissakin Mercedes-malleissa. Siinä yhdistyvät kuitenkin vanhan koulukunnan ylellisyys ja uusimmat ominaisuudet. Lisäksi siinä on 10,25-tuumainen korkearesoluutioinen näyttö, kaksivyöhykkeinen automaattinen ilmastointi, kosketusherkät säätimet ja paljon huippuluokan mukavuuksia, jotka tekevät matkustamosta ylellisen näköisen.
Viiden matkustajan istumapaikan ansiosta C-luokka on täydellinen auto pienelle perheelle. Vaikka se ei ole yhtä suuri kuin E- tai S-luokka, tämä auto tarjoaa silti mukavuutta, koska se on tilava. Kiitos 41,7 tuuman jalkatilan edessä, 35,2 tuuman jalkatilan takana ja 37,1 tuuman pääntilan sekä edessä että takana.
Lisäksi istuimet on pehmustettu kunnolla, mikä tarjoaa mukavuutta pitkän matkan matkustajille. MB-Tex-synteettisestä nahasta valmistetut istuimet, kattoluukku, alumiinikoristeet ja avohuokoiset puukoristeet tekevät sisätiloista ylellisen näköiset. Lisäksi voit päivittää sisätiloja useilla lisävarusteilla, jotka tekevät niistä entistäkin näyttävämmät.

  Tekeekö Mercedes sähköautoja?

Suorituskyky

Mercedes-Benzissä on 2,0-litrainen 4-sarjan turbomoottori ja 9G-Tronic-automaattivaihteisto, jossa on vaihteenvaihtovipuja. Lisäksi siinä on ECO-käynnistys- tai pysäytysjärjestelmä, joka tekee ajamisesta suoraviivaista ja hauskaa. Lisäksi ostaja saa valita joko takavetoisen tai nelivetoisen auton.
Jos päätät valita AWD-auton, tiedä, että kulutat bensa-asemalla enemmän kuin RWD-auto, koska se on paljon painavampi. Lisäksi tämä auto on erittäin tehokas, ja se kiihtyy nopeudesta 0-100 5,7 sekunnissa. Lisäksi se tuottaa erinomaiset 255 hv ja 273 lb-ft vääntöä.
Vaikka C-luokka ei ole yhtä urheilullinen kuin BMW 3-sarja, se tarjoaa silti erinomaisen käsiteltävyyden ja on hauska ajaa. Uuden Mercedes-Benz C300:n perushinta on noin 41 600 dollaria, kun taas käytetyn Mercedes-Benz C300:n myyntihinta on 25 900-45 000 dollaria.

Turvallisuus

Mercedes C300 kuuluu luotettavimpiin Mercedes-malleihin, vaikka C-luokka kokonaisuudessaan ei olekaan luotettava. Turvallisuuden osalta pidät tästä autosta, sillä se on luokkansa turvallisimpia. Se ylpeilee sellaisilla ominaisuuksilla kuin PRE-SAFE-järjestelmä, aktiivinen jarruavustin, kuolleen kulman avustin, huomioavustin, sivutuuliavustin ja paljon muuta.

FAQ

Mikä on myydyin Mercedes-Benz?

Mercedes-Benzin myydyimmän Mercedes-Benzin tittelin saa Mercedes-Benz C-luokka. Tämä malli oli myydyin luksusauto vuonna 2015, mutta sittemmin BMW 3-sarja ja Tesla Model 3 ovat ohittaneet sen. Se on kuitenkin edelleen myydyin Mercedes-malli, mutta sitä seuraa tiiviisti E-luokka.

  Onko Mercedeksellä paljon ongelmia?

Mikä on kaikkien aikojen paras Mercedes-Benz-malli?

Mercedes-Benzillä on ollut vuosien varrella upeita malleja, jotka ovat rikkoneet useita eri ennätyksiä. Kaikkien aikojen paras Mercedes-Benz-malli ei kuitenkaan ole mikään muu kuin vuosien 1954-1957 Mercedes-Benz 300 SL Gull-wing Coupe. Tällä hetkellä se on yksi markkinoiden kalleimmista ikonisista autoista.
Kaikkien aikojen merkittäviä Mercedes-malleja ovat muun muassa S600 vuosilta 1963-1981, SLR McLaren vuosilta 2003-2010, G-luokka vuosilta 1979-2010, 500 E vuosilta 1990-1994 ja SLS AMG vuosilta 2010-2015. Kaikki nämä autot olivat tuotantonsa aikana markkinoiden parhaita.

Mikä on luotettavin Mercedes-Benz-malli?

Luotettavin Mercedes-malli on Mercedes-Benz E-luokka. Useimmat luotettavuusluokituslaitokset ovat antaneet tälle mallille korkeat arvosanat. Se raportoi vähemmän ongelmia kuin muut Mercedes-mallit, mikä tarkoittaa, että teet vähemmän matkoja mekaanikolle. Luotettavin Mercedes-maasturi on kuitenkin GLE-luokka.

Kuka myy enemmän autoja – Mercedes vai BMW?

Maailmanlaajuisesti Mercedes on edelleen myydyin luksusautomerkki, kun taas BMW on toisena. Yhdysvaltojen kaltaisissa maissa BMW on kuitenkin johtava luksusautojen myyjä pienellä erolla. Kaiken kaikkiaan Mercedes-Benz myy edelleen enemmän autoja kuin BMW ja jopa Audi. Nämä kaksi saksalaista kilpailevaa merkkiä ovat kuitenkin hitaasti ottamassa kiinni.

Mikä on myydyin luksusauto?

Maailman myydyin luksusauto on Tesla Model 3. Tätä autoa seuraavat tiiviisti Lexus RX ja BMW 3-sarja. Tesla Model 3:sta myytiin yli 200 000 kappaletta vuonna 2020, mikä on ylivoimaisesti paras. Lexus RX tuli toiseksi yli 101 059 myydyllä kappaleella, kun taas BMW 3-sarja tuli kolmanneksi yli 59 777 myydyllä kappaleella.

  Miksi käytetty Mercedes S-luokka on niin halpa?

Johtopäätös

Mercedes-Benz C-luokka on yleisin Mercedes-Benz. Kiitos sen monien korimallien, tehokkaiden moottoreiden, erinomaisen bensankulutuksen ja tasaisen ajon ansiosta. Lisäksi C-luokka tarjoaa myös mukavat sisätilat, ja se on erittäin edistyksellinen. Lisäksi se on edullisempi kuin huippuluokan E- ja S-luokan mallit.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z