Ylelliset autot, joiden ylläpitokustannukset ovat alhaiset

Luksusautot ja alhaiset ylläpitokustannukset eivät ole kovin yleisiä, mutta on olemassa muutamia merkkejä ja tapoja, joiden avulla voit omistaa luksusauton hieman kohtuullisemmin. Jotkut vähän huoltoa vaativat luksusautot ovat vähän huoltoa vaativia muihin luksusautoihin verrattuna, mikä tarkoittaa, että ne maksavat silti enemmän kuin useimmat autot.

Jos haluat luksusauton, jonka ylläpito on silti suhteellisen halpaa, hybridi on yksi vaihtoehto. Hybridit kuluttavat vähemmän polttoainetta, niiden vakuutuskustannukset ovat alhaisemmat, ja ne saattavat alentaa myös lisäkustannuksia. Sähköautot taas ovat myös halvempia ylläpitää, mutta sähköautoihin liittyy joitakin huomionarvoisia seikkoja.

Segmenttiviisaasti ajatellen BMW 330e:n kaltainen hybridisedan on todennäköisesti paras vaihtoehto sekä ylellisyyden että vähäisen huollon kannalta. Jos haluat maasturin, joka on suhteellisen halpa ylläpitää, valitse Lexus RX 450h, koska tämä maasturi kuluttaa vähän polttoainetta ja tarjoaa legendaarisen Lexus-luotettavuuden.

Voit valita myös sähköisen ja valita Porsche Taycanin. Taycan tarjoaa keskimääräistä enemmän ylellisyyttä ja teknologiaa, mutta se tarjoaa myös alhaisemmat ylläpitokustannukset verrattuna esimerkiksi Panameraan. Jos haluat vähän huoltoa vaativan superauton, valitse Honda/Acura NSX.

Vähän huoltoa vaativat kompaktit luksussedanit

Kompaktien luksussedanien segmentti on markkinoiden suosituin sedan-segmentti täydellisen kokoisten ja perusteellisesti varusteltujen sedan-vaihtoehtojen ansiosta. Audi A4 tarjoaa melko alhaiset ylläpitokustannukset, kun otetaan huomioon 4 vuoden 50 000 kilometrin puskurista puskuriin -takuu, ja myös moottorit on testattu ja todistettu useiden satojen tuhansien kilometrien ajaksi.

  Mikä on kallein luksusauto?

Jos valitset hybridireitin, BMW 330e on todennäköisesti paras myynnissä oleva vähän huoltoa vaativa ylellinen kompakti sedan. 330e tarjoaa kaikki ne upeat ominaisuudet, joita mikä tahansa muu 3-sarja tarjoaa, mutta siinä yhdistyvät myös alhaiset käyttökustannukset, joita korostavat vaikuttavat polttoainetaloudellisuusluvut.

Lexus GS:n hybridiversio on myös melko luotettava kompakti luksussedan, joka ei riko pankkia. GS tarjoaa tyylikkään ulkonäön, hyvät luotettavuustulokset ja iskukykyisen moottorin. On kuitenkin syytä mainita, että polttoainetehokkuus on huomattavasti huonompi kuin 330e:llä, mutta se on silti harkitsemisen arvoinen.

Vähän huoltoa vaativat urheilulliset luksusautot

Jos haluat urheilullisen luksusauton, mutta et silti ole valmis maksamaan suuria summia huollosta, tarjolla on muutama mielenkiintoinen vaihtoehto. Yksi niistä olisi leuanvetävän kaunis Lexus LC500h. LC500h:n voi ostaa coupé- tai avoautona, ja se tarjoaa luokkansa parasta polttoainetehokkuutta ja luotettavuutta.

Toinen loistava vaihtoehto olisi Honda/Acura NSX, sillä tässä superautossa käytetään hybridivoimansiirtoa, jonka ansiosta NSX saavuttaa nopeuden 0-100 km/h noin kolmessa sekunnissa. Tällaiseen suorituskykyyn nähden NSX tarjoaa erinomaista vastinetta rahalle, varsinkin jos otat huomioon luotettavuuden ja polttoainetehokkuuden.

Ford Mustangit ovat myös melko edullisia käyttää, jos ottaa huomioon, mitä rahalla saa. Ford-jälleenmyyjiä on kaikkialla, ja varaosien löytäminen on helppoa. Myös 996 Porsche 911 voi olla erittäin edullinen hinta-laatusuhteeltaan samoista syistä.

Vähän huoltoa vaativat ylelliset sähköautot

Jos haluat leikata ylläpitokustannuksia huomattavasti, sähköauto voi olla hyvä vaihtoehto. Sen lisäksi, että EV säästää ihanaa planeettaamme, se ei käytä lainkaan polttoainetta, eikä öljyä tarvita. Lisäksi sähköautot antavat yleensä mahdollisuuden hyödyntää monia valtion tukia ja veronpalautuksia, jotka alentavat hintaa entisestään.

  Mikä on paras käytetty luksusauto?

Siinä tapauksessa Porsche Taycan on luultavasti paras vaihtoehto ostaa. Taycan tarjoaa vähäisen huollon, urheilullisuuden ja yhtä lailla ylellisen ja mukavan kokemuksen. Samaa voi sanoa Audi E-Tron GT:stä, mutta Taycan on ylellisempi ja hauskempi ajaa.

Mercedes EQS ei ole vielä myynnissä, mutta EQS on todennäköisesti myös suhteellisen halpa ajaa. Voit myös valita minkä tahansa Teslan, ja jos haluat säästää muutaman taalan, sinun kannattaa ehdottomasti valita Tesla.

Ja paras Tesla ostettavaksi on luultavasti joko Model 3 tai Model Y, koska nämä kaksi tarjoavat paremman näköiset sisätilat ja ovat merkittävä askel ylöspäin rakentamisen laadussa ja ylellisyydessä verrattuna Model S:ään ja Model X:ään.

UKK-osio

Kannattaako EV ostaa vuonna 2021?

Vastaus tähän kysymykseen riippuu suuresti käyttöskenaariostasi. Jos käytät autoasi pääasiassa kaupungissa ilman pitkiä matkoja tai jos sinulla on useampi kuin yksi auto, sähköauton hankkimista kannattaa harkita vuonna 2021.

Mutta jos matkustat usein pitkiä matkoja ja jos alueellasi ei ole kovin hyvää latausinfrastruktuuria, sinun kannattaa jättää EV:n ostaminen väliin ja odottaa muutama vuosi ennen kuin harkitset asiaa uudelleen. On syytä mainita, että suurin osa maailmasta ei ole todella valmis siirtymään sähköautoihin, ja se on tosiasia.

Mikä automerkki tarjoaa parhaan ylellisyyden ja huollon suhteen?

Jos haluat osoittaa yhden merkin, joka tarjoaa ylellisiä ajoneuvoja, mutta myös alhaisia ylläpitokustannuksia, Lexus on luultavasti ainoa merkki, joka tekee sen onnistuneesti.

  15 Luksusautot ja maasturit halvimmilla hinnoilla vuonna 2021

Tämä johtuu siitä, että Lexus on osa Toyota-konsernia, ja Toyota on tunnetusti kehittänyt erittäin luotettavia autoja, eikä Lexus ole poikkeus. Näiden kahden auton välillä on paljon yhteisiä osia, mutta vain todellinen autonörtti pystyy tunnistamaan sen.

Miksi luksusautot ovat kalliita huoltaa?

Vastataksesi tähän sinun tarvitsee vain katsoa itse kysymystä. Luksusautot ovat todellakin ylellisyyttä. Ja luksus on kallista kehittää, korjata tai ylläpitää. Luksusautot ovat paljon monimutkaisempia verrattuna tavallisiin, edullisempiin autoihin, mikä tarkoittaa, että niissä on paljon enemmän asioita, jotka voivat mennä pieleen.

Toinen syy siihen, miksi luksusautot ovat kalliimpia ylläpitää, on se, että niitä ei valmisteta niin suurissa erissä kuin Toyota Priusta. Tämä tarkoittaa, että osia on huonommin saatavilla ja että niiden valmistuksen kannattavuus on myös huonompi verrattuna Toyota Priuksen osiin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z