Yllättäviä faktoja Fiat Ducatosta

Fiat Ducato

Fiat Ducato on ollut tuotannossa vuodesta 1981 tähän päivään asti. Tämä kevyt hyötyajoneuvo on FCA Italian ja PSA-konsernin yhdessä valmistama. Suorituskykynsä ja luotettavuutensa ansiosta Fiat Ducato on noussut yhdeksi markkinoiden parhaista pakettiautoista. Mutta mitkä ovat yllättäviä faktoja Fiat Ducatosta?

Yllättävimmät Fiat Ducatoon liittyvät tosiasiat ovat, että se on yleisin Euroopassa käytetty matkailuautopohja. Lisäksi Fiat Talento on Fiat Ducaton ammutun akselivälin versio, ja suurin osa Euroopassa myytävistä pakettiautoista perustuu Fiat Ducatoon.

Mitkä ovat Fiat Ducato tavanomaiset ongelmat? Löydä vastaus täältä.

Mitkä ovat yllättäviä faktoja Fiat Ducatosta?

Fiat Ducato on kolmannessa sukupolvessa.

Ensimmäisen sukupolven Fiat Ducato valmistettiin vuosina 1981-1993, toisen sukupolven Fiat Ducato valmistettiin vuosina 1993-2006 ja kolmannen sukupolven Fiat Ducato on ollut tuotannossa vuodesta 2006 lähtien. Vaikka Fiat Ducatolla on vain kolme sukupolvea, se on kokenut vuosien varrella useita kasvojenkohotuksia.

Fiat Ducatoa on myyty myös muilla nimillä.

Fiat Ducato on yksi maailman myydyimmistä pakettiautoista, mutta se kohtaa kovaa kilpailua muiden merkkien taholta. Toisaalta suurin osa Fiat Ducaton kilpailijoista Euroopassa käyttää sen pohjaa. Tällaisia ovat esimerkiksi Citroen Relay, Citroen Jumper ja Peugeot Boxer. Jos tämä ei riitä, myös amerikkalainen Ram ProMaster käyttää Fiat Ducaton pohjaa.

Fiat Ducato on yleisin Euroopassa käytetty matkailuauton pohja.

Sen lisäksi, että useimmat pakettiautot käyttävät Fiat Ducaton pohjana, se on myös yksi Euroopan myydyimmistä pakettiautoista ja matkailuautoista. On erittäin todennäköistä, että suosittu matkailuautomerkkisi perustuu Fiat Ducatoon. Kiitos sen kestävyyden, tilavuuden, luotettavuuden ja erinomaisen suorituskyvyn.

  Yllättäviä faktoja Fiat e-Ulysse

Fiat Ducato tuli Pohjois-Amerikan markkinoille Ram ProMaster -mallina.

Kuten aiemmin todettiin, Fiat Ducaton pohjaa käyttävät monet pakettiautot ympäri maailmaa. Ram ProMaster sattuu olemaan yksi niistä pakettiautoista, jotka perustuvat Fiat Ducaton alustaan. Vuodesta 2013 lähtien Fiat Chrysler Automobilen Ram Trucks -brändi on markkinoinut Ducatoa Ram ProMasterina sekä Yhdysvalloissa että Kanadassa.

Fiat Talento on Fiat Ducaton lyhytperäinen versio.

Vaikka monet tuntevat Fiat Ducaton pitkän akselivälin mallit, siitä on myös lyhyt akseliväliversio, joka tunnetaan nimellä Fiat Talento. Tämä malli oli tuotannossa vuodesta 1981, mutta sen valmistus lopetettiin vuonna 1994. Myöhemmin se kuitenkin merkittiin uudelleen ja myytiin Renault Traffic -nimellä vuonna 2016.

3.6 Pentastar Chrysler Pentastar 3 604 cm3 -moottori on Fiat Ducaton tehokkain moottori.

Tämä moottori tuottaa jopa 280 hv @ 6 400 rpm ja 260 lb-ft vääntöä @ 4 400 rpm. Tämän lisäksi sen huippunopeus on 132 km/h, ja se kiihtyy 0-100 km/h vain 7,3 sekunnissa. Näin tehokkaan moottorin ansiosta Fiat Ducato on yksi moottorin suorituskykyisimmistä pakettiautoista.

Fiat E-Ducato on kehitetty yhdessä DHL:n kanssa.

Kyllä, aivan oikein. Ensimmäinen täyssähköinen Fiat Ducato on Fiatin ja DHL:n yhteistyö. Tämä auto lanseerattiin huhtikuussa 2021. Sitä valmistetaan myös Fiat Sevel Sudin tehtaalla Atessassa. Tuotannon jälkeen se kuljetetaan Torinossa sijaitsevaan Fiat Mirafioriin, jossa siihen asennetaan SolarEdgen valmistama voimansiirto.

  Fiat Strada yleiset ongelmat

Uusimmat Fiat Ducato -mallit ovat erittäin turvallisia uusien teknologioiden ansiosta.

Toisin kuin ensimmäisen ja toisen sukupolven Fiat Ducato -mallit, uusimmat Fiat Ducato -mallit ovat turvallisempia ja niissä on kehittyneempiä ominaisuuksia. Joitakin näiden autojen huipputurvallisuusominaisuuksia ovat mukautuva vakionopeudensäädin, kaistalla pysymisen avustin ja autonominen hätäjarrutus.

FAQ

### Onko Fiat Ducato hyvä auto?
Jos etsit luotettavaa, tilavaa ja tukevaa pakettiautoa, Fiat Ducato on loistava valinta. Kaiken lisäksi se rekisteröi vähemmän ongelmia ja on melko edullinen ylläpitää verrattuna useimpiin kilpailijoihinsa. Jos taas etsit suorituskykyistä, nopeaa ja ylellistä pakettiautoa, Fiat Ducato ei ole hyvä valinta.

Kuinka nopea Fiat Ducato on?

Nopeimmissa Fiat Ducato -malleissa on 3.6 Pentastar 3 604 cc DOHC 24v VVT -moottori, joka tuottaa jopa 280 hv @ 6 400 rpm ja 260 lb-ft vääntöä @ 4 400 rpm. Tämä moottori kiihtyy 0-100 km/h vain 7,3 sekunnissa, ja sen huippunopeus on 132 km/h.

Mitkä ovat Fiat Ducaton yleiset ongelmat?

Fiat Ducato voi olla tehokas, käytännöllinen, tilava ja tukeva pakettiauto, jossa on hyvä hyötykuorma, mutta siinä on myös useita ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien tulisi tietää. Joitakin Fiat Ducaton yleisiä ongelmia ovat vaihteisto-ongelmat, EGR-vika, moottoriongelmat, elektroniikkaongelmat, väärät renkaat, viallinen välijäähdytinputki ja nokka-akselivika.

Onko Fiat Ducato hyvä päivittäinen kuljettaja?

Fiat Ducato voi olla suuri, tilava ja suorituskykyinen pakettiauto, mutta se ei ole hyvä auto päivittäiseen ajoon. Tämä johtuu siitä, että se ei ole polttoainetehokas ja sen suuri koko tekee sen ajamisesta liikenteessä melko hektistä. Lisäksi tämän auton pysäköinti julkiselle pysäköintialueelle ei ole helppoa sen suuren koon vuoksi.

  Hyundai i10 vs. Fiat Panda - kumpi on parempi?

Kaiken kaikkiaan Fiat Ducato on hyvä käytännöllinen auto tavaroiden ja ihmisten kuljettamiseen, mutta se ei sovellu päivittäiseen ajamiseen.

Mitkä autot ovat samanlaisia kuin Fiat Ducato?

Vaikka Fiat Ducato on yksi markkinoiden myydyimmistä pakettiautoista, se kohtaa silti kovaa kilpailua muiden pakettiautojen kanssa. Jos Fiat Ducato ei siis tee sinuun suurta vaikutusta, mutta haluat hankkia samanlaisen auton, on tarjolla useita autoja, joista voit valita. Joitakin niistä ovat Citroen Relay, Opel Movano, Peugeot Boxer, Vauxhall Movano ja Ram ProMaster.

Bottom line

Fiat Ducato on yksi maailman myydyimmistä pakettiautoista syystä. Se on paitsi luotettava myös tilava, käytännöllinen ja kestävä. Sillä on myös erinomainen hyötykuorma. Siitä huolimatta on elintärkeää tietää joitakin mielenkiintoisia faktoja Fait Ducatosta, jos omistat tai pyrit omistamaan sellaisen.

Vaikka Fiat Ducatosta on niin paljon mielenkiintoisia faktoja, ne, jotka olemme listanneet, ovat joitakin merkittävimpiä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z