Yllättäviä faktoja Fiat Puntosta

Fiat Punto on supermini-auto, jossa on paljon kiehtovia ominaisuuksia. Sitä on saatavana eri korimalleina, kuten viistoperäisenä, avoautona ja pakettiautona. Tämä pieni auto sopii erinomaisesti kaupunkiajoon, mutta sitä voi käyttää myös pitkillä matkoilla.

Vaikka Fiat Punto on ollut poikkeuksellinen auto jo monen vuoden ajan, on useita tosiasioita, joita ihmiset eivät tiedä tästä autosta. Mitkä ovat siis yllättäviä faktoja Fiat Puntosta?

Yksi Fiat Puntoa koskevista yllättävistä tosiasioista on se, että auto kattaa kolme sukupolvea. Toinen tosiasia on, että Fiat Punton nimi oli aikoinaan Fiat Grande Punto ja Fiat Punto Evo. Lisäksi Fiat Punton alkuperäinen muotoilu esiteltiin Renaultille, joka hylkäsi sen, mutta Fiat hyväksyi sen.

Mitkä ovat yllättäviä faktoja Fiat Puntosta?

Fiat Puntolla on kolme sukupolvea.

Fiat Punto on ollut tuotannossa vuodesta 1993 vuoteen 2018, mikä kattaa yli kolme sukupolvea. Ensimmäisen sukupolven Fiat Punto oli tuotannossa vuosina 1993-1999. Siinä oli viisi korimallia, mukaan lukien 3-ovinen viistoperä, 5-ovinen viistoperä, 2-ovinen avoauto ja 3-ovinen pakettiauto.

Toisen sukupolven Fiat Puntoa valmistettiin vuosina 1999-2011. Siitäkin oli 3- ja 5-ovinen viistoperä sekä 3-ovinen pakettiauto. Sitä vastoin siinä ei ollut avoautoa. Lopuksi kolmannen sukupolven Fiat Puntoa valmistettiin vuosina 2005-2018. Kuten toisessa sukupolvessa, myös siinä oli 3- ja 5-ovinen viistoperä sekä 3-ovinen pakettiauto.

Fiat Punto on vaihtanut nimeä vuosien varrella.

Jos Fiat-autot ovat sinulle uusia, saatat luulla, että Fiat Punto ja Fiat Grande Punto ovat kaksi eri mallia. Kääntöpuolena ne eivät ole. Vuonna 1993 tapahtuneen esittelynsä jälkeen Fiat Punto käytti alkuperäistä nimeään vuodesta 1993 vuoteen 2009. Mutta se muutettiin Grande Puntoksi vuonna 2009 ja sitten Punto Evo -nimeksi vuonna 2012. Siitä huolimatta se nimettiin uudelleen Puntoksi vuonna 2013.

  Fiat 500L:n yleiset ongelmat

1.4 16v T-Jet -moottori on Fiat Punton tehokkain moottori.

Fiat Puntossa on erilaisia moottorivaihtoehtoja, jotka tarjoavat erinomaista suorituskykyä ja nopeutta. Fiat Punton suorituskykyisin moottori on kuitenkin 1.4 16v T-Jet -moottori. Tässä moottorissa on 1368 cm3 iskutilavuus, joka tuottaa jopa 178 hv 5750 rpm:n kierrosluvulla ja 199 lb-ft vääntöä 2500 rpm:n kierrosluvulla. Sen huippunopeus on myös 134 km/h, ja se kiihtyy nopeudesta 0 km/h nopeuteen 7,5 sekunnissa.

Fiat Punto korvasi Fiat Unon, ja sen seuraaja oli Fiat Argo.

Fiat Unon korkean hinnan ja heikon myynnin vuoksi Fiat päätti lopettaa tämän mallin ja tuoda markkinoille Fiat Punton. Vuonna 2018 Fiat päätti kuitenkin kiinnittää huomiota suurempiin Fiat Pandaan ja 500:aan. Lisäksi yhtiö päätti keksiä Fiat Argon korvaamaan Fiat Punton.

Fiat Punton suunnitteli Giorgetto Giugiaro.

Yllättäen Fiat Punton piti olla Renaultin malli. Punton suunnitteli Giorgetto Giugiaro. Auto syntyi vuonna 1990 Renaultin X57-projektin muotoiluehdotuksena, josta myöhemmin tuli Renault Clio. Kun Giorgetton suunnitelmaa ei kuitenkaan valittu, hän vei sen Fiatille, joka hyväksyi sen.

Ensimmäisen sukupolven Fiat Punton lisäksi Giorgetto suunnitteli myös toisen ja kolmannen sukupolven Fiat Punto-mallit.

Auton valmistus lopetettiin kahdesti Australiassa.

Vaikka tämä auto menestyi hyvin suurimmassa osassa maailmaa, se ei menestynyt hyvin Australiassa. Fiat lanseerasi Fiat Grande Punton Australiassa vuonna 2006. Vuonna 2009 tämä auto kuitenkin lopetettiin hitaan myynnin vuoksi. Siitä huolimatta se esiteltiin uudelleen samoilla markkinoilla vuonna 2013 hieman alhaisemmalla hinnalla, mutta myynti ei noussut yhtä hyvin. Tämä pakotti Fiatin lopettamaan tämän mallin myynnin uudelleen.

  Fiat 124 Spider - yleiset ongelmat

Fiat Punto on voittanut useita rallimestaruuksia.

Sen lisäksi, että Fiat Punto oli ensimmäinen Targa Tasmania -kilpailuun osallistunut dieselauto, se on kilpaillut ja voittanut myös eri mestaruuksista. Lisäksi se on voittanut myös useita mestaruuksia. Niitä ovat muun muassa Italian rallimestaruuskilpailut 2003 ja 2006, Euroopan mestaruuskilpailut 2006 ja International Rally Challenge -kausi 2006.

FAQ

Onko Fiat Punto hyvä auto?

Fiat Punto voi olla erinomainen kaupunkiauto, mutta siihen liittyy myös useita haasteita. Esimerkiksi useimmat sen kilpailijat ovat paljon mukavampia ja suorituskykyisempiä. Lisäksi Fiat Punto ei ole kovin luotettava verrattuna useimpiin kilpailijoihinsa.

Kaiken kaikkiaan Fiat Punto on silti mukava auto ja hyvä aloitteleville kuljettajille. Mutta jos etsit ylellistä, luotettavaa ja suorituskykyistä autoa, kannattaa katsoa muualle.

Kuinka nopea Fiat Punto on?

Fiat Puntossa on erilaisia moottorivaihtoehtoja. Nopein Fiat Punton moottori on kuitenkin 1.4 16v T-Jet -rivinelosmoottori. Tämä yksikkö tuottaa jopa 178 hv ja 199 lb-ft vääntöä. Sen huippunopeus on myös 134 km/h, ja se kiihtyy 0-100 km/h vain 7,5 sekunnissa.

Mitkä ovat Fiat Punton yleiset ongelmat?

Jos aiot investoida Fiat Punto -malliin, on tärkeää tietää joitakin ongelmia, joita kohtaat matkan varrella. Joitakin Fiat Punton yleisimpiä ongelmia ovat ohjauksen yhteydessä kuuluva narskuttava ääni, ohjaustehostinongelmat, tehottomat jarrut, jousituksen kolkuttava ääni ja musta pakokaasusavu.

  Kaikki vuoden 2023 Fiat e-Doblò

Onko Fiat Punto hyvä päivittäinen kuljettaja?

Koska Fiat Punto on yksi markkinoiden pienimmistä Fiat-malleista, se on hyvä päivittäiskuljettaja. Sen kompaktin rakenteen ansiosta auto on helppo pysäköidä julkisiin pysäköintialueisiin. Lisäksi pienikokoisen rakenteen ansiosta kuljettaja pystyy helposti liikkumaan liikenteessä. Lisäksi tämä auto on tehokas, helppokäyttöinen ja helppokäyttöinen. Sitä on myös hauska ajaa.

Mitkä autot muistuttavat Fiat Puntoa?

Fiat Punto on yksi markkinoiden hienoimmista pienistä kaupunkiautoista. Siitä huolimatta se kohtaa edelleen kovaa kilpailua esimerkiksi Lancia Ypsilon, Skoda Fabia, Lancia Musa, Fiat Strada, Ford Fiesta, Peugeot 208, Renault Clio ja Hyundai Santro. Jos siis kaipaat lisää mukavuutta, suorituskykyä, luotettavuutta tai tehokkuutta, voit vertailla edellä mainittuja autoja ja valita sen, jossa on eniten haluamasi ominaisuudet.

Johtopäätös

Fiat Punto voi olla pieni kaupunkiauto, mutta siinä on monia kiehtovia ominaisuuksia. Lisäksi tämä B-segmentin supermini on hauska ajaa, taloudellinen ja käytännöllinen. Lisäksi, vaikka se ei olekaan segmenttinsä houkuttelevin auto, se on silti tyylikäs ja siinä on useita moottorivaihtoehtoja, joiden avulla käyttäjät voivat valita auton, joka vastaa parhaiten heidän tarpeitaan.

Kun olemme tuoneet esiin joitakin Fiat Punton yllättäviä faktoja, omistajat, kiinnostuneet ostajat ja käyttäjät voivat ajaa tätä autoa luottavaisin mielin, kun tietävät joitakin sen historiasta kertovia seikkoja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z