Yllättäviä faktoja Fiat Strada

Fiat Strada

Fiat Strada on ollut markkinoilla vuodesta 1998 lähtien. Se on yksi markkinoiden luotettavimmista ja taloudellisimmista pienikokoisista lava-autoista. Tämä supermini coupe-hyötyauto on myös käytännöllinen, kestävä ja suorituskykyinen. Mutta mitkä ovat yllättäviä faktoja Fiat Stradasta?

Yllättäviä faktoja Fiat Stradasta ovat muun muassa se, että Fiat Strada merkittiin Meksikossa Ram 700:ksi, että Fiat Stradaa ei markkinoitu Yhdysvalloissa ja Kanadassa ja että toisen sukupolven Fiat Stradassa oli vain bensiinimoottori eikä dieselmoottori. Lisäksi on tärkeää huomata, että tehokkain Fiat Stradan moottori on 1,3 litran Firefly I4 -bensiinimoottori.

Mitkä ovat yllättäviä faktoja Fiat Stradasta?

Fiat Strada valmistetaan Brasiliassa.

Vaikka Fiat Strada on Fiatin malli, sitä ei valmisteta Italiassa kuten useimpia Fiat-malleja. Sen sijaan Fiat Strada on valmistettu Brasiliassa. Tämän lava-auton valmistaa Fiat Automoveis Brasiliassa. Tämä tehdas sijaitsee Betimissä, Brasiliassa. Sitä valmistetaan myös Rosslynissa, Etelä-Afrikassa.

Fiat Stradaa ei myydä Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Pohjoisamerikkalaiset rakastavat tunnetusti pickup-autoja. On kuitenkin hyvin hämmentävää, että tätä autoa ei markkinoida Kanadassa eikä Yhdysvalloissa. Sitä vastoin sitä markkinoidaan Meksikossa ja kaikkialla maailmassa. Jos siis etsit Fiat Stradaa Yhdysvalloissa, saatat hämmästyä törmätessäsi vain muutamaan malliin.

Fiat Strada korvasi Fiat 147 Cityn ja Fiorino-lava-auton.

Vuonna 1998 Fiat Strada esiteltiin ”178-projektin” lastiosana. Tämä auto lanseerattiin korvaamaan Fiat 147 City ja Fiorino pickup -autot. On myös tärkeää huomata, että Fiat City oli Fiat Fiorinon pickup-versio.

  Onko Fiat 500 luotettava?

Toisin kuin Brasiliassa, jossa Fiat Strada lanseerattiin vuonna 1998, tämä auto lanseerattiin Euroopassa vuonna 1999.

Fiat Strada on toisen sukupolven malli.

Vaikka Fiat Strada on ollut markkinoilla yli kaksi vuosikymmentä, sillä on ollut vain kaksi sukupolvea. Ensimmäisen sukupolven Fiat Strada on ollut olemassa vuodesta 1998 vuoteen 2021. Sen sijaan toinen sukupolvi on melko uusi, sillä se on ollut olemassa vuodesta 2020 lähtien.

Fiat Strada oli Ram Trucksin Meksikon markkinoilla käyttämä Ram 700 -malli.

Fiat Stradaa myytiin vuosien ajan ympäri maailmaa käyttäen sen oikeaa nimeä ”Fiat Strada”. Tämä kuitenkin muuttui vuonna 2015, kun Ram Trucks rebadged tämän auton Meksikon markkinoille. Niinpä sen sijaan, että sitä kutsuttaisiin Fiat Stradaksi, se nimettiin uudelleen Ram 700:ksi.

Toisen sukupolven Fiat Stradassa on suurempi Fiatin etulogo kuin ensimmäisen sukupolven mallissa.

Jos katsot tarkkaan, huomaat, että ensimmäisen sukupolven Fiat Strada -malli poikkeaa toisen sukupolven Fiat-mallista monin tavoin. Yksi tärkeimmistä eroista näiden kahden sukupolven välillä on logo. Uusimmassa mallissa on suuri hopeanvärinen Fiatin etulogo, joka korvaa ensimmäisen sukupolven mallin ruudukkoon sijoitetun pienen Italian lipun ja LED-valoryhmät.

Ensimmäisen ja toisen sukupolven Fiat-mallit perustuvat eri alustoihin.

Kuten useimmilla markkinoilla olevilla autoilla, jokaisella Fiat Strada -sukupolvella on oma alustansa. Ensimmäisen sukupolven Fiat Strada on Project 178 -alustalla, kun taas toisen sukupolven Fiat Strada on MC-P Modular -alustalla.

  Fiat Qubon yleiset ongelmat

Toisen sukupolven Fiat Stradassa on vain bensiinimoottori.

Hämmästyt varmasti myös siitä, että toisen sukupolven Fiat Strada on saatavana vain bensiinimoottorilla eikä siinä ole tarjolla dieselmoottoreita. Tässä mallissa on kaksi moottorivaihtoehtoa; 1,3-litrainen Firefly-sarjan nelivetobensiinimoottori ja 1,4-litrainen Firefly-sarjan nelivetobensiinimoottori.

FAQ

Onko Fiat Strada hyvä auto?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Fiat Strada on mukava pienikokoinen pickup-auto, sillä se on erinomainen ihmisten ja tavaroiden kuljettamiseen. Se on myös luotettava, taloudellinen ja halpa ylläpitää. Toisaalta se ei ole ihanteellinen niille, jotka etsivät suurta, tehokasta, mukavaa ja suorituskykyistä lava-autoa.

Kuinka nopea Fiat Strada on?

Uusimmassa Fiat Stradassa on vain kaksi moottoria; 1,3- ja 1,4-litrainen Firefly-moottori. Nopein ja tehokkain moottori on 1,3-litrainen Firefly-sarjan nelivetobensiinimoottori. Se tuottaa jopa 109 hv @ 6250 rpm ja 99 lb-ft vääntöä @ 3500 rpm. Lisäksi sen huippunopeus on 103 km/h, ja se kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h 12,4 sekunnissa.

Mitkä ovat Fiat Stradan yleiset ongelmat?

Fiat Strada on poikkeuksellinen pienikokoinen pickup-auto, jossa on paljon upeita ominaisuuksia. Siitä huolimatta, kuten monissa autoissa, myös tässä yksikössä on useita ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien pitäisi tietää. Joitakin näistä ongelmista ovat sähköongelmat, moottoriongelmat, ohjausongelmat, käynnistysongelmat ja moottorin nykiminen.

Ennen kuin siis investoit tähän pieneen pickup-kuorma-autoon, sinun pitäisi olla valmis käsittelemään suurinta osaa edellä mainituista ongelmista.

  Fiat 595:n yleiset ongelmat

Onko Fiat Strada hyvä päivittäinen kuljettaja?

Kyllä, Fiat Strada on hyvä päivittäinen kuljettaja verrattuna muihin luokkansa autoihin. Tämä johtuu siitä, että sen polttoainetehokkuusluokitus on erinomainen. Lisäksi se on erittäin kompakti, mikä tarkoittaa, että sen ajaminen liikenteessä tai pysäköinti julkisiin pysäköintialueisiin on helppoa. Lisäksi se ei rekisteröi monia ongelmia, joten se ei hajoa helposti.

Mitkä autot ovat samanlaisia kuin Fiat Strada?

Huolimatta siitä, että Fiat Strada on yksi markkinoiden parhaista pienikokoisista lava-autoista, se kohtaa kovaa kilpailua useiden autojen kanssa. Joitakin sen lähimpiä kilpailijoita ovat Honda Ridgeline, Chevrolet Colorado, Toyota Tacoma, Nissan Frontier ja Ford Maverick.

On tärkeää huomata, että useimmat näistä pickup-autoista ovat hieman suurempia ja suorituskykyisempiä kuin Fiat Strada. Lisäksi ne ovat melko paljon kalliimpia kuin Fiat Strada.

Johtopäätös

Kun olet tutustunut joihinkin Fiat Stradaa koskeviin mielenkiintoisiin faktoihin, voit ilomielin omistaa tämän auton tietäen muutamia asioita siitä. Siitä huolimatta Fiat Strada on yksi markkinoiden parhaista pienikokoisista pickup-autoista. Se on luotettava, taloudellinen, käytännöllinen ja edullinen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z