Yllättäviä faktoja VW Atlasista

2023 VW Atlas

Vuoden 2023 Volkswagen Atlas on VW:n suurin, kehittynein, kallein ja kyvykkäin täysikokoinen perhemaasturi. Atlasta ei myydä esimerkiksi Euroopassa, jossa sen sijaan myydään Touaregia, mutta todellisuudessa Atlas on paljon suurempi kuin Touareg ja suurin VW-auto koskaan. Atlas on ollut markkinoilla jo kahden sukupolven ajan, ja siinä on monia hyviä ja huonoja puolia.

Tässä artikkelissa aiomme mainita yllättävimmät faktat VW Atlasista, joihin sisältyy asioita, joista et luultavasti ole koskaan kuullutkaan, ja asioita, joita et koskaan odottanut Atlaksen kaltaiselta katumaasturilta. Jos siis olet hankkimassa uutta tai jopa käytettyä Atlasta, muista ottaa huomioon nämä tosiasiat, sillä ne voivat joskus tehdä tai rikkoa sopimuksen!

Valmistettu Yhdysvalloissa Yhdysvaltoja varten

Volkswagen Atlas ei ole VW:n maailmanlaajuinen malli, mikä tarkoittaa, että sitä myydään muutamilla valituilla markkinoilla maailmanlaajuisesti. VW Atlas valmistetaan kuitenkin vain Yhdysvalloissa ja sitä myydään vain Yhdysvalloissa. Atlasta ei ole koskaan valmistettu tai valmistettu Euroopassa, mikä tarkoittaa, että VW Atlas on VW:n mielestä täydellinen katumaasturi yhdysvaltalaisille asiakkaille.

Atlasta ei myöskään saa muualta maailmasta, mikä tarkoittaa, että Atlas pysyy todennäköisesti NA:ssa ja vain NA:ssa.

Se tulee coupéna

Kyllä, luit oikein. VW Atlas SUV:n rinnalle tuli vuosi tai kaksi sitten uusi VW Atlas Sport, joka on urheilullisempi ”coupe”-versio VW Atlasista. Vaikka se saattaa kuulostaa hölmöltä, siinä on itse asiassa paljon järkeä. Suurten katumaastureiden coupe-trendin aloitti BMW, kun se julkaisi BMW X6:n ensimmäisen sukupolven.

  Sopivatko Mercedesin pyörät VW:hen

X6 oli todella suosittu, mikä myöhemmin merkitsi sitä, että Mercedes tuo markkinoille GLE:n, Porsche Cayenne Coupen ja Audi Q8:n.

Hämmästyttävä käytännöllisyys

Ei ole mikään yllätys, että niinkin suuri katumaasturi kuin Atlas on käytännöllinen ja mukava, mutta yllättävää tässä on se, että VW keksi myös muutaman nokkelan idean, miten VW Atlaksen käytännöllisyydestä saataisiin vieläkin käytännöllisempi.

Esimerkiksi Atlasissa on kolme istuinriviä, mutta jos käytät kolmatta istuinriviä harvoin tai et lainkaan, voit taittaa kolmannen istuinrivin alas ja liu’uttaa toisen istuinrivin niiden päälle, jolloin saat sekä valtavan tavaratilan että runsaasti tilaa toisella rivillä.

Hämmästyttävä muunneltavuus

Jos valitset hyvin varustellun mallin, Atlas antaa sinun säätää henkilökohtaisen kokemuksesi uskomattoman henkilökohtaiseksi. Kyllä, autossa on kaikki tavanomaiset muistiistuimet ja muut tavarat, mutta se tarjoaa myös mahdollisuuden määrittää matkustamon ilmastointiasetukset, jotka auto muistaa ja asettaa itse seuraavalla kerralla. Voit myös asettaa Bluetooth-asetukset ja radioasetukset samalla tavalla.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, miten VW Atlas voidaan asettaa, kun astut autoon ensimmäistä kertaa, ja auto säilyttää nämä asetukset aina haluamallasi tavalla, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse säätää näitä toimintoja enää koskaan.

Voit piilottaa tavaratilan suojuksen

Tämä on välttämätöntä jokaiselle perheautonörtille, joka vihaa sitä, että useimmissa nykypäivän autoissa, joissa on irrotettava pakettihyllyn lastipeite, sitä ei voi sijoittaa mihinkään auton sisälle, kun haluat ottaa sen pois. Tämä tarkoittaa, että sinun on joko jätettävä se paikalleen tai jätettävä se kotiin, mikä tekee siitä jokseenkin hyödyttömän.

  Tuleeko vuoden 2023 VW Passat?

Atlaksessa on nokkela ratkaisu, jossa voit sijoittaa säilytyssuojan tavaratilan sängyn vuorauksen alle ja piilottaa sen kokonaan näkyvistä, jos et halua käyttää sitä. Tämä saattaa kuulostaa joistakin hieman oudolta, mutta nykyään on äärimmäisen harvinaista, että tavaratilan suojusta voi todella säilyttää jossain auton sisällä, kun sitä ei käytetä.

Se on tehty samalle alustalle kuin Golf.

Usko tai älä, mutta VW Atlas on itse asiassa tehty samalle alustalle kuin VW Golf, mikä on vaikuttavaa, koska VW Golf on pieni viistoperä, kun taas Atlas on suuri, kolmirivinen täysikokoinen katumaasturi. Tämän mahdollistaa VW:n skaalautuva modulaarinen MQB-alusta, jota voidaan muuttaa lähes joka suuntaan, joten sitä voidaan käyttää sekä pienempiin että suurempiin autoihin.

UKK-osio

Mitä hyvää VW Atlasissa on?

Volkswagen Atlas on todella hyvä täysikokoinen katumaasturi, koska se on niin iso kuin se on, mikä tarkoittaa, että siinä on kaikki täysikokoisen katumaasturin luontaiset edut. Sinänsä se on suuri, turvallinen ja mukava, mutta VW Atlas on myös todella helppo ajaa, sen infotainment-järjestelmä on intuitiivinen ja helppokäyttöinen, sillä on hyvä näkyvyys ympäriinsä ja se on kokoonsa nähden yllättävän ketterä.

Myös yleinen ulkoinen muotoilu on uudistettu hiljattain, minkä ansiosta Atlas näyttää paremmalta kuin koskaan. Voit hankkia mallin AWD-järjestelmällä varustettuna, jos haluat parhaan ympärivuotisen ajokokemuksen, ja Atlasissa on myös runsaasti turvatekniikkaa, joista osa on jopa vakiona alemman hintaluokan malleissa.

  Onko Volkswagen Touareg hyvä auto?

Mitä huonoa VW Atlasissa on?

Monet ovat kritisoineet VW:tä siitä, että VW Atlaksen sisätilojen joissakin osissa on käytetty melko halpoja materiaaleja, sillä se vaikuttaa Atlaksen yleiseen vetovoimaan ja tuntumaan. Kun kuulee, että huipputason Atlas on varustettu säästeliäällä 3,6 litran V6-moottorilla, voisi odottaa, että tällainen moottori puskee hyvää tehoa ja tekee Atlasista vertailukelpoisen joidenkin 8-sylinteristen suurten katumaastureiden kanssa.

Valitettavasti näin ei kuitenkaan ole, sillä 3,6 litran V6-sydänmoottori tuottaa vain 276 hv, mikä on samaa luokkaa kuin monet nykypäivän 2,0 litran nelisylinteriset turbomoottorit, ellei jopa heikompi. Atlaksen polttoainetaloudellisuus on alle 19MPG, mikä on sääli, koska siinä ei ole edes moottoria, joka ansaitsisi alle 20MPG:n polttoainetehokkuuden.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z