Yllättäviä faktoja VW ID.5:stä

VW ID.5

Volkswagen ID.5 perustuu ID.4:ään, mutta eräät huomattavat erot niiden välillä ohjaavat monet ihmiset ID.5:n leiriin, joista tärkein on muotoilu, sillä ID.5 toimii ID.4:n coupe-versiona. Niin tai näin, ID 5:stä on tulossa todella suosittu ja menestyksekäs auto VW:lle, minkä vuoksi käymme nyt läpi kaikki yllättävät faktat VW ID 5:stä.

Jotkut näistä varmasti saavat sinut joko ostamaan ID 5:n tai kieltäytymään sen ostamisesta, joten sinun kannattaa tutustua tähän artikkeliin, jos olet ID 5:n markkinoilla. Jos haluat tietää lisää ID 5:stä, mikä siinä on niin hyvää ja mitä siinä on puutteita, lue ehdottomasti tämä artikkeli!

Kaikkien aikojen liukkain VW

Sähköautojen maailmassa merkit leikkivät jatkuvasti tomppelia esimerkiksi kantaman, tehon, teknologian ja kiihdytysaikojen kanssa. Viime vuosina merkit ovat kuitenkin alkaneet kilpailla keskenään myös sillä, kuinka liukkaita niiden autot ovat. Loppujen lopuksi, jos autosi on todella liukas, se hyötyy suuremmasta kantamasta, suuremmasta tehosta ja paremmista kiihdytysajoista yhdessä!

VW ID 5 on VW:n tehokkain auto aerodynamiikan osalta, sillä sen ilmanvastuskerroin on vaikuttava 0,27, mikä on samaa luokkaa kuin joillakin alan liukkaimmilla crossover/SUV-autoilla.

Hämmästyttävä teknologiapaletti

ID 5 on tällä hetkellä VW ID:n myyntiin tuleva kallein VW ID -malli, ennen kuin ID 6:n, ID 7:n ja ID 8:n kaltaiset mallit ajavat sen yli. Näin ollen ID 5 tarjoaa vaikuttavan valikoiman teknologisia ratkaisuja, jotka on suunniteltu tekemään jokapäiväisestä elämästäsi mukavampaa, turvallisempaa ja paljon viihdyttävämpää.

  Peugeot e-208 vs VW ID.3 - Kumpi on parempi?

ID 5:ssä on VW:n uusin Infotainment-järjestelmä, siistit ympäristön valot, kaikenlaista nerokkuutta ajo-osastolla ja uskomaton äänentoistojärjestelmä. Parasta kaikessa on kuitenkin se, että VW päivittää ID 5:n johdonmukaisesti aina, kun uusi ohjelmisto ilmestyy, mikä tarkoittaa, että ID 5 ei koskaan tunnu vanhentuneelta.

VW ID 5 GTX

VW ID 5 GTX on huipputason VW ID -malliston huippuversio. Se on melkoinen, sillä 300 hv:n tehon ansiosta se kiihtyy nopeuteen 0-100 km/h alle 6 sekunnissa, mutta parasta on se, että vaikka suorituskyky on niin suuri, se pystyy kulkemaan 330 mailin matkan.

ID 5 GTX:n hinta on noin 50 000 dollaria, mikä on varmasti paljon rahaa, mutta ID 5 GTX on mukava päivittäinen kuljettaja, jossa on ensiluokkaista tekniikkaa ja joka on myös melko hauska ajaa ja käyttää päivittäisenä kuljettajana, jopa verrattuna vakavampiin saksalaisiin suorituskykyisiin coupe-maastureihin.

Käytännöllisyys on erinomaista

Kun kuulet sanat crossover-coupe-SUV, saatat ajatella, että ID 5 on ahdas takana ja että siitä puuttuu pääntilaa. Näinhän on ollut jopa joidenkin paljon suurempien coupe-SUV:ien, kuten Mercedes GLE Coupén kohdalla.

VW ID 5:n käytännöllisyyttä ei kuitenkaan ole haitannut matala kattolinja, mikä on varmasti hämmästyttävää auton ulkonäköön nähden. Lisäksi auton tavaratila on myös hämmästyttävä, sillä siinä on helppo lastauslaita ja paljon vapaata tilaa.

  Onko Volkswagen T6 hyvä pakettiauto?

Se parantaa VW ID 4:ää.

VW ID 5 ei ole vain uudelleenvalmistettu ID 4, vaan sillä on myös muutama kikka hihassaan, mikä tekee näistä kahdesta autosta erilaisia muillakin osa-alueilla kuin vain muotoilun osalta. ID 4:ssä on aluksi pienempi 52 kWh:n akku, joka ei ole ihanteellinen auton kokoon nähden, kun taas ID 5:n saa vain 77 kWh:n akulla, joka ratkaisee tämän ongelman välittömästi.

ID 5 näyttää paremmalta, se on pidempi, aerodynaamisempi, siinä on paremmat sisustusvaihtoehdot ja se on kokonaisuutena paljon halutumpi.

UKK-osio

Mitä hyvää VW ID 5:ssä on?

Jos sinulla ei ole kokemusta sähköautoista, ID 5:n kaltaiset autot voivat tutustuttaa sinut sähköautojen maailmaan mahdollisimman miellyttävällä tavalla. VW on pitänyt huolen siitä, että ID 5 tuntuu sähköautolta, mutta se ei ole yrittänyt keksiä pyörää uudelleen, mikä tarkoittaa, että ne, jotka tuntevat ”tavalliset” VW:t, tuntevat olonsa kotoisaksi ID 5:n kanssa.

Muita hyviä puolia on se, että ID 5 näyttää pitävän arvonsa ensimmäisten vuosien aikana paljon paremmin kuin ID 4 ja on samalla perheen komein. GTX-mallissa on useita muotoilullisia yksityiskohtia, jotka varmasti tekevät ID 5:stä erottuvan yrityksen parkkipaikalla. Lopuksi on vielä mainittava, että ID 5 saa VW:n huipputeknologiaa.

Mitä huonoa VW ID 5:ssä on?

Monet ovat sitä mieltä, että koko VW ID -mallisto on heikentänyt VW:n materiaalien laatua merkittävästi. Kovakosketuksiset muovit ovat yleisempiä kuin koskaan, ja se on erityisen ongelmallista ID 5:n kaltaiselle autolle, koska se on markkinoiden kallein nykyinen ID-tuote. Lisäksi ID 5 tuntuu hieman liikaa lelulta.

  Volkswagen Polon vuodet, joita kannattaa välttää - parhaat ja huonoimmat vuodet

Tämä tarkoittaa, että siitä puuttuu luonne, eikä se oikeastaan ole sellainen auto, jota autoharrastaja koskaan himoitsee. GTX-malli ei ole tarpeeksi urheilullinen, ainakaan siinä määrin kuin useimmat ajattelevat. 300 hv ei ole pieni luku, mutta se on sitä, kun sitä vertaa siihen, että jotkut markkinoilla olevat sähköiset katumaasturit tarjoavat oikean jalan alle jopa yli 1000 hv.

Kuinka paljon etäisyyttä ID5:llä on?

VW ID 5:llä on 299hv mallilla 314 mailia, kun taas pisimmällä ID 5 -mallilla on noin 330 mailin toimintasäde. Pikalaturilla varustettuna ID 5:n toimintasäde voi täyttyä 200 mailin verran noin 30 minuutissa, mikä on enemmän kuin tarpeeksi päivittäiseen työmatkaan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z