Yllättäviä faktoja VW Passatista

2023 VW Passat

VW Passat on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä perhesedanista, sillä se esiteltiin ensimmäisen kerran jo 1970-luvun alussa, mutta sen tulevaisuus on yhtä epävarma kuin ennenkin. VW:n mukaan uusi Passat-sedan ei tule markkinoille vuonna 2024, sillä sen paikan ottaa nyt vertailukelpoisempi ja tyylikkäämpi VW Arteon.

VW Passat estate jatkaa tuotantoaan, mutta VW päätti, että SUV:t, EV:t ja crossoverit ovat yhtiölle paljon tärkeämpiä kuin Passat sedanin elossa pitäminen. Niin tai näin, sen viiden vuosikymmenen mittaisen historian aikana VW Passatista on kerrottu monia yllättäviä faktoja, ja me kerromme niistä yllättävimmät.

Se on historian menestynein keskikokoinen auto.

Yli 30 miljoonalla myydyllä VW Passatilla Passat on kaikkien aikojen menestynein keskikokoinen auto ja yksi menestyneimmistä autoista ylipäätään. Syy siihen, miksi Passatilla on niin uskomaton historia, on se, että se on todella yksi parhaista sedaneista, joita voi ajatella. Ensinnäkin se ei maksa yhtä paljon kuin sen kalliimmat kilpailijat Audi A6, BMW 5-sarja tai Mercedes E-Class.

Toiseksi se tarjoaa enemmän tilaa ja enemmän yleistä käytännöllisyyttä kuin kumpikaan näistä, mutta on samalla myös paljon edullisempi asua. Siinä on kaikki haluamasi tekniikka, se on äärettömän turvallinen, mukava ja helppo ajaa. Se on todella täydellinen paketti kaikin tavoin, on hieman surullista, että se on menossa pois, mutta Passat voisi tehdä paluun lopulta.

Vakiovarusteet ovat hyvät koko mallistossa.

Toinen melko yllättävä asia VW Passatissa on se, että siinä on yllättävän paljon vakiovarusteita NA:n markkinoilla, jopa niin paljon, että se päihittää monessa suhteessa premium-kolmikkonsa saksalaiset. Ensinnäkin kaikissa Passat-malleissa on LED-ajovalot, kaksialueinen ilmastointi, jossa on takaistuinten tuuletusaukot, etutörmäysvaroitin ja etuistuinavustin kaikissa malleissa.

  Kaikki vuoden 2023 VW-sähkömalleista

Tällaista ei saa sen kalliimpaan ja premium-luokan Audi A6:een. Myös uuden VW Passatin suurempi infotainment-järjestelmä on vakiona kaikissa VW Passat -malleissa, mikä tekee siitä edelleen uskomattoman kilpailukykyisen hintaansa nähden.

Diesel 2.0L BiTDI-moottori on ihmeellinen.

Tämä on tarkoitettu vain eurooppalaisille lukijoillemme, sillä 2.0L BiTDI -moottoria ei ole saatavilla NA:ssa. Tämä on yksi, ellei jopa vaikuttavin 2,0 litran 4-sylinterinen dieselmoottori, joka on koskaan tullut markkinoille, sillä se tarjoaa 240 hv ja lähes 400 lb-ft vääntöä. Tämä on valtava määrä pienelle 2,0 litran dieselmoottorille, ja tämä moottori on tehokkaampi kuin yksikään 4-sylinterinen dieselmoottori, joka löytyy tämän aikakauden BMW:stä, Audista tai Mercedeksestä.

Tämän ansiosta Passat saavuttaa nopeuden 100 km/h paikaltaan hieman yli 6 sekunnissa, ja se myös tuottaa yhtä vaikuttavan 50MPG:n kulutuksen Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Tämä tarkoittaa, että 240 hv:n, AWD-ajovaihteisen, kaksoiskytkimellä varustetun 2.0L BiTDI Passatin täysi 66 litran 14,5 gallonan tankki riittää yli 710 kilometrin ajomatkalle ennen tankkausta.

Ohjauspyörä on vinossa

Toinen tosiasia, josta et luultavasti ole koskaan kuullutkaan, on se, että NA VW Passatin ratti on lähes 1 tuuman verran siirtynyt oikealle, mikä johtuu siitä, että B8 Passat perustuu vahvasti B7-malliin, joka on verrattain kapeampi auto. Vaikka yhden tuuman ero ei ole suuri, se on huomattava, kun sen huomaa.

  Onko Volkswagen Beetle hyvä auto?

Ellet tiedä tästä, et todennäköisesti koskaan huomaa sitä mukavaksi. Jos siis omistat Passatin, et luultavasti voi olla huomaamatta sitä tästä lähtien.

Passat R36

Jo 2000-luvun lopulla Volkswagen toi markkinoille Passat R36:n, joka oli Passatin erityinen suorituskykyinen painos, jonka kanssa R36 Passat tuli myös viimeistä kertaa markkinoille. Siinä on 3,6 litran V6-moottori, joka tuottaa 300 hv, VW 4MOTION AWD -järjestelmä, ja se pystyy kiihdyttämään paikaltaan sataan kilometrin tuntinopeuteen vain 5 sekunnissa.

Vertailun vuoksi mainittakoon, että vuoden 2008 BMW M5 tarvitsi sekunnin vähemmän saavuttaakseen nopeuden 100 km/h paikallaan pysähtymisestä, mikä ei ole kovin suuri aikaero, kun otetaan huomioon, että BMW:ssä on yli 500 hv ja massiivinen V10-suihkuvetoinen moottori. V10-moottorilla varustettu vuoden 2008 Audi A6, jossa on Lamborghinista peräisin oleva moottori, tarvitsi R36:een verrattuna lähes puoli sekuntia enemmän aikaa saavuttaa nopeus 60 km/h.

FAQ-osio

Mitä hyvää Volkswagen Passatissa on?

VW Passatissa on paljon hyvää, niin paljon, että on vaikea ahtaa niin monia etuja yhteen artikkeliin. Ensinnäkin Passat on yksi parhaita keskikokoisia sedaneita, sillä se täyttää kaivattua kuilua tavallisten säästösedanien ja saksalaisten premium-sedanien välillä ja kallistuu samalla enemmän markkinoiden premium-päähän.

Toiseksi VW Passat on tunnetusti halpa ajaa, erittäin taloudellinen ja erittäin tilava, mikä tekee siitä täydellisen perheauton. On todella vaikeaa ostaa Passatia parempaa perhesedaania, jos sinulla ei ole rajatonta budjettia. Lopuksi, VW Passatin muotoilu on aina ollut ajan hermolla, ja sen infotainment-järjestelmä on monin tavoin kehittyneempi kuin A6:ssa ennen vuotta 2019.

  VW Golf 1.6 TDI ongelmat

Mitä huonoa Volkswagen Passatissa on?

Monet ovat sitä mieltä, että VW Passat on niin kliininen ja hyvä, että siitä tulee tylsä, ja olen taipuvainen olemaan samaa mieltä. Passat on enemmänkin työkalu kuin vaikuttava kone, joka leikkii sydämen nyöreillä. Se tekee kaiken niin hyvin, ettei sinun tarvitse miettiä mitään. Toisaalta esimerkiksi BMW:n 5-sarjassa on monia puutteita, mutta monet niistä lisäävät luonnetta.

Passatiin ei myöskään saa enää mitään erikoisia moottoreita, kaikki ne ovat hiljaisia, hienostuneita ja tehokkaita, mutta myös melko elottomia ja tylsiä. Lopuksi, VW Passat antaa vain järkevän keski-iän miehen viboja, ikään kuin se olisi auto, joka ei osaa pukeutua mihinkään muuhun kuin ruutupaitaan. Se on niin tylsä, että vain kaikkein parhaiten varustellut R-Line-mallit voivat herättää jonkin verran huomiota vain VW-harrastajien keskuudessa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z