Yllättäviä faktoja VW T-Roc

Volkswagen T-Roc on yksi markkinoiden suosituimmista VW crossover/SUV-malleista, sillä se on suhteellisen edullinen ostaa ja kuuluu samalla suosituimpaan autosegmenttiin juuri nyt. Se sijoittuu suuremman VW Tiguanin ja pienimmän uuden VW T-Crossin väliin. T-Rocin ensimmäinen sukupolvi tuli markkinoille vuonna 2017, ja VW on suunnitellut sen uudelleen mallivuodeksi 2022.

Tässä artikkelissa aiomme mainita yllättävimmät VW T-Rocia koskevat faktat, jotka varmasti horjuttavat tulevia VW T-Rocin ostajia tavalla tai toisella. Jos siis haluat tietää lisää T-Rocista, mikä tekee siitä erityisen ja mikä tekee siitä hieman oudon, lue ehdottomasti tämä artikkeli!

Mukauttaminen

Volkswagen on tarkoittanut T-Rocin olevan kustomoitavampi VW kuin useimmat muut markkinoilla olevat. Voit esimerkiksi valita koko joukon värejä, joista useimpia ei saa muihin VW-malleihin. Toiseksi voit jopa päättää maalata katon ja muun auton eri väriseksi, jotta T-Rocista tulisi ainutlaatuisempi ja aidompi.

Voit valita vakiomallin T-Rocin, T-Roc Stylen, T-Roc Sportin ja T-Roc R-Linen välillä. Neljä erilaista paneeliväriä sekä kangas-, nahka- ja mokkanahkavaihtoehdot auttavat sinua tekemään T-Rocistasi enemmän oman makusi mukaisen. Voit jopa maalata osan sisätilojen verhoiluista auton korin väriseksi, mitä et voi tehdä juuri missään muussa VW:ssä.

Se on myös avoauto

T-Roc on suunniteltu urheilulliseksi crossover/coupe-maasturiksi, mutta yllätyt varmaan siitä, että voit ostaa sen myös avoautona. VW haluaa sinun ajattelevan, että uusi T-Roc voi olla yhtä lailla muoti-ilmoitus kuin auto, minkä vuoksi voit ostaa crossover/SUV/coupe/avoautomallin, mikä on lähes ennenkuulumatonta Range Rover Evoquea lukuun ottamatta.

  Yllättäviä faktoja VW Tiguanista

Seitsemän moottoria

Useimmat autonvalmistajat pyrkivät nykyään tekemään tarjonnastaan mahdollisimman helppotajuista ja yhtenäistä, mutta näyttää siltä, että VW haluaa T-Rocin kanssa juuri päinvastaista. Mainitsimme jo, että voit käyttää laajennettua autenttisten lisävarusteiden ja lisävarusteiden valikoimaa, mutta VW T-Rocin saa myös seitsemällä eri moottorivaihtoehdolla.

Alkutason moottoreihin kuuluvat pienet diesel- ja bensiinimoottorit, kuten 108 hv:n 1.0L TSI tai 113 hv:n 2.0L TDI. Valikoiman huippumalli on 2.0L TSI, jossa on 300 hv ja joka saa T-Rocin varmasti tuntumaan Golf R:ltä puujaloilla.

Teknologia

Volkswagen on myös pitänyt huolen siitä, että T-Roc on täynnä VW:n uusimpia ja parhaita saatavilla olevia teknologiaominaisuuksia. Se saa täysin digitalisoidun sisätilan, jossa on VW:n uusin Virtual Cockpit -näyttö, suuri kosketusnäytöllinen keskikonsoli ja koko joukko vaikuttavia ominaisuuksia, kuten kehittynyt puheentunnistus ja ympäristövalot.

Mitä tulee turvallisuuteen ja mukavuuteen, T-Roc saa muun muassa Front Assistin, ruuhka-avustimen, jalankulkijoiden varoittimen, automaattiset valot, takaliikennetunnistimen, kaistalla pysymisen avustimen, pysäköintiavustimen, mukautuvan vakionopeudensäätimen, IQ Drive Assistin sekä kaikki tarvittavat navigointi-, Apple CarPlay- ja Android Auto -sovitukset.

Hinta

Näin korkealla räätälöinnin, teknologian, turvallisuuden ja jopa tilojen tasolla voisi luulla, että T-Roc on melko kallis auto, mutta näin ei aivan ole. Se ei ole 30 000 dollarin hinnallaan halvin crossover SUV, mutta se kilpailee Audi Q3:n kaltaisten autojen kanssa, eikä Q3:ssa ole oikeastaan yhtään enempää ominaisuuksia kuin T-Rocissa, vaikka se maksaa paljon enemmän.

  Onko Volkswagen Golf hyvä auto?

Q3:n ja T-Rocin tarjolla olevat moottorit ovat myös melko samanlaisia, mikä koskee myös AWD-järjestelmää ja vaihteistoa. Alusta on sama, ajoasento on sama. Toki Q3 on premium-luokkaa, ja sen tuntee, mutta ero ei ole oikeastaan kovin suuri.

Suosio

Volkswagen onnistui myymään näitä yli miljoona kappaletta viiden ensimmäisen vuoden aikana siitä lähtien, kun T-Roc tuli tuotantoon, mikä on valtavan suuri määrä. Tämä vain vahvistaa entisestään sitä tosiasiaa, että T-Roc on yksi suosituimmista VW-malleista tähän päivään mennessä, varsinkin koska siinä yhdistyy lähes kaikki, mitä nykyaikaiselta kaupunki- ja pitkän matkan päivittäiseltä kuljettajalta voi toivoa.

FAQ-osio

Mitä hyvää VW T-Rocissa on?

T-Rocissa on monia hyviä puolia, joista tärkeimmät ovat se, että se on crossover-maasturi ja että se on täynnä kaikkea uusinta tekniikkaa, mitä VW:llä on tarjota. Se tarjoaa myös kohtuullisen paljon tilaa, mikä tarkoittaa, että se on liian iso tai kömpelö ajettava ja samalla se pystyy kuljettamaan useita aikuisia ilman suurempaa huolta. Lopuksi, tavaratilaan pääsee helposti käsiksi ja sinne mahtuu melko paljon tavaraa.

Meidän on mainittava, että T-Roc on myös saanut 5 tähteä 5:stä turvallisuusluokituksen, mikä lisää entisestään tilaisuutta. Lopuksi, T-Roc edustaa melko todennäköisesti koko VW:n polttomoottorivalikoiman makeaa pistettä niille, jotka eivät etsi niin paljon tilaa kuin mahdollista. Se on loistava yleismalli, ja myynti todistaa sen varmasti.

  Onko Porsche Cayenne sama kuin VW Touareg?

Mitä huonoa VW T-Rocissa on?

Mikään auto ei ole täydellinen, minkä vuoksi aiomme mainita myös muutamia VW T-Rocin huonoja puolia. Ensinnäkin T-Roc ei tarjoa parasta näkyvyyttä kaltevan kattolinjansa ansiosta, ja takapään tila voisi olla parempi vain, jos katto ei kapenisi niin paljon kuin se tekee. Toiseksi T-Roc muistuttaa sisältä hieman VW Poloa, mikä on hyvä asia Polon kohdalla, mutta ei T-Rocin.

On myös lisättävä, että T-Roc ei ole erityisen luonteenomainen auto ajettavaksi. Se on suunniteltu loistavaksi yleiskoneeksi, ja sitä se onkin, mutta siitä puuttuu hieman luonnetta. Toki 300 hv:n R Sport T-Roc on hieman erilainen, mutta se maksaa yli 50 000 dollaria, mikä on paljon rahaa pienestä lähtötason crossoverista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z