Skoda Felician yleiset ongelmat

Skoda Felicia

Skoda Felician valmistus lopetettiin vuonna 2001. Siitä huolimatta tarjolla on laadukkaita käytettyjä Skoda Felicia -malleja. Jos aiot hankkia tämän erinomaisen viistoperän, farmarin tai pickupin, on tärkeää tietää joitakin ongelmia, joita saatat kohdata matkan varrella. Mutta mitkä ovat Skoda Felician yleisiä ongelmia?

Skoda Felician yleisiä ongelmia ovat muun muassa vaihteisto-ongelmat, kattoluukun vuoto, märät matot etupenkissä, käynnistysongelmat ja vuotava kärkitiiviste. Tämän auton käyttäjät ovat valittaneet myös viallisesta sytytysmoduulista, kiihtyvyyden heikkenemisestä, sähköongelmista, etuiskunvaimentimen vikaantumisesta ja kaasuläpän hiilikerrostumista.

Mitkä ovat Skoda Felician yleisiä ongelmia? Miten ne korjataan?

Vaihteisto-ongelmat

Yleisin Skoda Felician käyttäjien raportoima ongelma on vaihteisto-ongelmat. Samassa yhteydessä vaihdevivun kolina ajon aikana on tämän mallin yleisin vaihteisto-ongelma. Tämä ongelma johtuu nivelnivelen ja vaihdevivun tangon ongelmasta. Ongelman korjaamiseksi sinun on vaihdettava kardaaninivel ja vaihdevivun tanko.

Kattoluukun vuoto

Toinen yleinen ongelma Skoda Feliciassa on kattoluukun vuoto. Kattoluukku alkaa yleensä vuotaa, kun kehyksen tiivisteet kuluvat loppuun. Jos näin tapahtuu, autoosi alkaa vuotaa vettä. Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on vaihdettava huonot kattoluukun tiivisteet uusiin.

Märät matot etuosan jalkatiloissa

Skoda Felicia kärsii myös märistä matoista etumattojen jalkatiloissa. Tämä johtuu yleensä kahdesta asiasta; tukkeutuneista laipioviemäreistä tai vuotavasta ikkunatiivisteestä. Huomaa, että vuoto johtuu siitä, että lehdet ja roskat ovat tukkineet viemärit tai ikkunatiiviste on kulunut. Voit korjata tämän ongelman poistamalla viemärit tukkeutumasta tai vaihtamalla huonot ikkunatiivisteet.

  Onko Skoda Octavia hyvä auto?

Käynnistyvät ongelmat

Käynnistysongelmat ovat yleisiä Skoda Feliciassa. Tämä ongelma johtuu kuitenkin yleensä viallisesta termostaatista. Joitakin huonon termostaatin merkkejä ovat lämpötilan epäsäännölliset muutokset, auto ei käynnisty, jäähdytysnesteen vuotaminen ja epätavalliset äänet. Jos termostaatti on viallinen, vaihdata se. Muita osia, jotka kannattaa tarkastaa, ovat akku ja varavirtageneraattori.

Vuotava tiiviste

Vaikka Skoda Felician moottori on erittäin kestävä ja luotettava, käyttäjät ovat myös raportoineet vuotavasta tiivisteestä. Tämä ongelma on yleinen 1,3-litraisessa moottorissa, ja se ilmenee, jos autoa ei huolleta kunnolla. Joitakin merkkejä vuotavasta kärkitiivisteestä ovat muun muassa korkea ajokilometrimäärä, syttymishäiriöt, öljyvuodot ja ylikuumeneminen. Tämä voidaan korjata vaihtamalla huono tiiviste.

Viallinen sytytysmoduuli

Asianmukainen huolto on elintärkeää mille tahansa autolle. Jos et siis huolehdi Skoda Felicia -mallistasi, saatat kokea ongelmia, kuten viallisen sytytysmoduulin. Tämä ongelma johtuu tavallisesti sytytystulppien tai sytytyskelojen vikaantumisesta. Nämä kaksi osaa on vaihdettava 30 000-40 000 kilometrin välein. Vaihda viallinen sytytysmoduuli ongelman korjaamiseksi.

Kiihtyvyyden heikkeneminen

Tärkein syy Skoda Felician kiihtyvyyden heikkenemiseen on vaurioitunut tai tukkeutunut kaasuläppä. Jos huomaat, että autosi menettää kiihtyvyyttä tai pysähtyy risteyksissä, tämä on merkki siitä, että kaasuläpän runko on viallinen. Voit korjata tämän ongelman puhdistamalla tukkeutuneen kaasuläpän tai vaihtamalla sen, jos se on vaurioitunut.

Etuvaimentimen vika

Etuiskunvaimennin auttaa Skoda Felicia -autoa ajamaan tasaisesti kuoppaisilla tai epätasaisilla teillä. Siksi se on erittäin tärkeä osa jousitusjärjestelmää. Etuiskunvaimennin koostuu vaimentimen rungosta ja jousialustasta. Jousialusta kuitenkin ruostuu ja syöpyy jonkin ajan kuluttua, jolloin jousi vapautuu ja auton korkeus laskee dramaattisesti.

  Onko Skoda Superb hyvä auto?

Ongelman korjaamiseksi on vaihdettava tai hitsattava uusi jousialusta tai vaihdettava koko etuvaimennin.

Sähköongelmat

Skoda Feliciassa esiintyy myös erilaisia sähköongelmia. Yksi yleisimmistä ongelmista on kuitenkin generaattorin jännitteensäätimen vikaantuminen. Kun tämä osa vikaantuu, se aiheuttaa myös akun ali- tai ylilatauksen. Merkkejä huonosta generaattorin jännitteensäätimestä ovat muun muassa mädän kananmunan haju ja ajovalojen kirkastuminen.

Voit korjata tämän ongelman vaihtamalla huonon generaattorin jännitteensäätimen.

FAQ

Onko Skoda Felicia luotettava auto?

Kyllä, Skoda Felicia on kohtuullisen luotettava auto. Sen lisäksi se on erittäin tehokas. Ainoa haittapuoli tässä autossa on se, että useimmat sen ulkoiset osat alkavat hajota, kun se on ajanut yli 150 000 kilometriä. Moottori on kuitenkin erinomaisessa kunnossa, ja se tuottaa poikkeuksellisen paljon kilometrejä.

Kuinka monta kilometriä Skoda Felicia kestää?

Vaikka Skoda Felician valmistus lopetettiin yli 20 vuotta sitten, joitakin laadukkaita käytettyjä malleja löytyy edelleen markkinoilta. Tämä tarkoittaa, että Skoda Felicia voi asianmukaisella hoidolla ja huollolla ajaa yli 200 000 kilometriä. Useimmat Skoda Felicia -mallit ovat kuitenkin ajaneet yli 150 000 kilometriä, ja ne toimivat edelleen poikkeuksellisen hyvin.

Onko Skoda Felician huolto kallista?

Ei, Skoda Felician ylläpitokustannukset ovat kohtuullisen alhaiset verrattuna markkinoilla oleviin uusimpiin Skoda-malleihin. Kustannukset voivat kuitenkin myös nousta tai laskea sen mukaan, mitä ongelmia käyttäjä kohtaa tai miten hyvin hän huoltaa autoaan. Lisäksi jos auto vaatii suurempia korjauksia, huoltokustannukset voivat nousta.

  Onko Skoda Felicia hyvä auto?

Mikä on Skoda Felician vähiten luotettava vuosimalli?

Vaikka Skoda Felicia ei ollut tuotannossa moniin vuosiin, Skoda tuotti poikkeuksellisia malleja ja tämä auto oli melko luotettava. Joissakin mallivuosissa oli kuitenkin enemmän ongelmia kuin toisissa. Vähiten luotettava Skoda Felicia oli ensimmäinen mallivuosi eli Skoda Felicia 1995. Tässä mallissa rekisteröitiin enemmän ongelmia kuin muissa Felicia-mallivuosissa.

Milloin Skoda Felician valmistus lopetettiin?

Skoda Felician tuotanto lopetettiin kesäkuun 2001 lopussa. Tämä tapahtui vuosi Skoda Felician korvaajan, Skoda Fabian, lanseerauksen jälkeen. Vaikka Skoda Felicia lopetettiin, sen myynti jatkui vuonna 2001 pickup- ja farmarimalleina.

Bottom line

Kaiken kaikkiaan Skoda Felicia on erinomainen auto, vaikka siinä onkin erilaisia ongelmia. Se on luotettava, polttoainetaloudellinen, halpa ylläpitää, mukava ja käytännöllinen. Hyvillä korjaus- ja huoltokäytännöillä Skoda Felicia voi kestää yli 200 000 kilometriä.

Sitä paitsi, jos aiot ostaa laadukkaan käytetyn Skoda Felicia -mallin, varmista, että hankit hyvin huolletun auton. Lisäksi sinun kannattaa käydä läpi auton historia selvittääksesi, onko siinä ollut suurempia onnettomuuksia tai korjauksia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z