Peugeot 407:n yleiset ongelmat

Peugeot 407

Peugeot 407 on Peugeotin vuodesta 2004 vuoteen 2011 valmistama suuri perhesedan, joka korvattiin lopulta Peugeot 507:llä. 407 onnistui jättämään jälkensä koko elinkaarensa ajan, varsinkin kun monet uskoivat sen olevan yksi parhaista autoista omassa luokassaan, joka sijoittuu keskimääräisten ”halpojen” sedanien ja paljon kalliimpien ja edistyneempien edustusautojen markkinoiden väliin.

Tässä artikkelissa luetellaan Peugeot 407:n yleiset ongelmat ja kerrotaan, mitä varoa. Näitä ovat esimerkiksi ohjaustehostimen ongelmat, sähköiset ongelmat, jousitusongelmat, moottoriongelmat ja vaihteisto-ongelmat.

Huoltomielessä 407 ei koskaan vaatinut liikaa, minkä vuoksi se oli osittain melko menestyksekäs. Yksi kalliin suuren luksussedanin omistamiseen liittyvistä ongelmista liittyy usein käyttökustannuksiin, jotka todella tulevat esiin, kun auton takuu on päättynyt.

Peugeot 407 onnistui välttämään osan näistä korkeista kustannuksista, koska se luotti osiin, joita käytetään kaikkialla merkin tuotevalikoimassa, mutta ei niin paljon, että se olisi ollut ilmeistä. Kaiken kaikkiaan Peugeot 407 on nykyään suhteellisen suosittu käytetty sedan, mutta sen ikä alkaa hiljalleen vaatia veronsa, sillä ensimmäiset mallit ovat nyt lähes 20 vuotta vanhoja.

Ohjaustehostimen ongelmat

407:n ohjaustehostimen tiedetään kokevan monenlaisia ongelmia, kuten lukkiutumista tai täydellistä pettämistä. Yleisimpiä ohjaustehostinjärjestelmän ongelmia ovat muun muassa ohjauspyörän jäykistyminen tai ohjauspyörän muuttuminen aivan liian kuumaksi kosketeltavaksi. Peugeot kutsuu tätä järjestelmää EPAS-järjestelmäksi.

  Onko Peugeot 108 hyvä auto?

Jos törmäät näihin ongelmiin, parasta, mitä voit tehdä, on vaihtaa edellä mainittu EPAS-järjestelmä, ja kaiken pitäisi olla kunnossa. Tällaisia ongelmia ei kannata jättää huomiotta, ja onneksi niitä ei tapahdu useita kertoja auton elinkaaren aikana.

Sähköiset ongelmat

Jotkut saattavat sanoa, että sähköongelmien kokeminen vanhemmissa Peugeot-malleissa on osa hauskanpitoa, mutta se ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa, sillä jotkin niistä ovat täysin päinvastaisia, uskomattoman ärsyttäviä. Esimerkiksi pyyhkimet ovat alttiita vikaantumaan tuulilasinpyyhkimien moottoreiden sähköongelmien vuoksi, sillä niiden tiedetään hajoavan nopeasti.

Kattoluukun sähköinen kaihdin on altis pettämään ja kieltäytymään avautumasta tai sulkeutumasta. Myös sivuvilkun varoitusvalo voi syttyä, ja se viittaa yleensä tiettyihin anturi- tai johdotusongelmiin. Vanhemmissa malleissa voi esiintyä ongelmia ovien keskuslukituksen, ulkovalojen tai audiojärjestelmän kanssa.

Jousitusongelmat

Peugeot 407 ei ole vapaa myöskään jousitukseen liittyvistä järjestelmistä. Etupyörien laakerit ovat erityisen huomionarvoisia, sillä ne voivat vioittua useita kertoja auton elinkaaren aikana. Ne on vaihdettava, ja helpoin tapa huomata se on kuulla mekaanisia ääniä etupyöristä ajon aikana.

Etujousituksen ylemmät nivelet ovat alttiita lisääntyneelle kitkalle, joka voi aiheuttaa niiden narisevan. Tämä johtuu voitelun puutteesta, ja siihen on puututtava välittömästi, jos et halua vakavia ongelmia. Jousitusjouset voivat aiheuttaa epätasaista renkaiden kulumista nipussaan, mutta se johtuu enimmäkseen epäasianmukaisesta pitkäaikaishuollosta.

  Kaikki vuoden 2023 Peugeot 2008:sta

Moottoriongelmat

407:n 1.6L HDi -dieselmoottorilla tiedetään olevan tiettyjä turboahdinongelmia, joihin liittyy yleensä outoja viheltäviä ääniä. Tämä viittaa tyypillisesti vuotoon jossain järjestelmässä, todennäköisesti imuputkessa olevien halkeamien vuoksi. Vaikka tämä voidaan korjata teollisuusliimalla, on parasta vaihtaa se pitkän aikavälin vuoksi.

EGR-venttiili voi myös vioittua, ja se aiheuttaa yleensä autosi hitautta, vähentää polttoainetehokkuutta ja lisää polttoaineen hajua autossa ja sen ympäristössä. Ongelman ratkaisemiseksi EGR-venttiili on vaihdettava.

Vaihteistoasiat

Kaiken kukkuraksi listaamme myös tiettyjä laitteisiin liittyviä ongelmia. 407 on saatavana joko manuaali- tai automaattivaihteistolla, jotka molemmat voivat joskus pettää. Manuaalivaihteisto kärsii kytkimeen liittyvistä ongelmista, jotka johtuvat löysistä johdoista. Jos poljin jäykistyy, se todennäköisesti pettää ja on vaihdettava.

Automaattivaihteisto voi aiheuttaa auton siirtymisen limp-tilaan. Kuten käy ilmi, tämä ongelma johtaa tyypillisesti magneettiventtiileihin.

FAQ-osio

Pitäisikö minun ostaa Peugeot 407?

Jos olet kiinnostunut melko suuresta, mukavasta, mutta ei liian kalliista perhesedanista, 407 on juuri sinun makuusi. Se on auto, joka tarjoaa enemmän kuin tarpeeksi tilaa perheelle, mutta jota voi käyttää myös liikekäyttöön. Se voi olla joillekin liian suuri kaupungissa, mutta se tuntuu kotoisalta moottoritiellä, olipa mieltymyksesi mikä tahansa.

Huonoja puolia ovat se, että se ei ole yhtä hienostunut kuin jotkut saksalaiset sedanit ja että muotoilu ei huuda autenttisuutta kovinkaan paljon. Peugeot-merkkiä ei ole alun perin koskaan yhdistetty sedaneihin.

  Onko Peugeot 107 hyvä auto?

Onko Peugeot 407 luotettava auto?

Peugeot 407 on todellakin erittäin luotettava auto, sillä monet ihmiset ovat onnistuneet omistamaan näitä autoja vuosikymmeniä ilman suurempia ongelmia. HDi-dieselmallit voivat kestää satoja tuhansia kilometrejä ilman ongelmia, jos ne pidetään kunnossa.

Kaiken kaikkiaan maailma on täynnä väärinkäytettyjä Peugeot-malleja, joista ei ole pidetty kunnolla huolta. Tämä antaa Peugeotille usein huonon maineen luotettavuuden saralla, mutta se ei pidä aivan paikkaansa, sillä Peugeot tekee luotettavia autoja (kuten uusimmat Peugeot-mallit osoittavat).

Miksi Peugeot lopetti Peugeot 407:n tuotannon?

Peugeot ei oikeastaan koskaan lopettanut suuren sedaninsa valmistusta, vaan pikemminkin nimesi sen uudelleen Peugeot 507:ksi, jonka seuraaja oli Peugeot 508, joka on edelleen ostettavissa. Peugeotin nimeämisrakenne on hieman erilainen kuin useimmilla muilla merkeillä, sillä Peugeot esittelee mielellään uusia malleja täysin uusilla nimillä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z