Onko Fiat Ducato hyvä auto?

Fiat Ducato

Fiat Ducato on yksi markkinoiden parhaista suurista pakettiautoista. Sen lähimmät kilpailijat ovat Mercedes-Benz Sprinter ja Volkswagen Crafter. Tässä pakettiautossa on upea hyötykuorma, erinomaiset turvallisuusominaisuudet ja se on tilava. Mutta onko Fiat Ducato hyvä auto?

Kyllä, Fiat Ducato on poikkeuksellinen pakettiauto. Se on nimittäin tilava, helppohoitoinen, luotettava, tehokas, turvallinen ja edullinen. Ainoat asiat, joita tästä pakettiautosta puuttuu, ovat mukavat istuimet, kehittyneet ominaisuudet, ylellinen sisustus ja poikkeuksellinen suorituskyky. Jos siis nämä ovat asioita, joita etsit pakettiautosta. Harkitse Mercedes-Benz Sprinterin hankkimista.

Fiat Ducaton historia

Fiat Ducato on kevyt hyötyajoneuvo eli pakettiauto, jota FCA Italia ja PSA Group (Stellantis) valmistavat yhdessä. Tämä auto on ollut tuotannossa vuodesta 1981 tähän päivään asti. Sitä kutsutaan myös nimillä Citroen Jumper, Citroen Relay, Peugeot Boxer, Ram ProMaster, Vauxhall Movano, Alfa Romeo ja monilla muilla nimillä.

Lisäksi tämä auto on käynyt läpi eri sukupolvia, mikä tekee siitä yhden markkinoiden vanhimmista pakettiautomalleista. Vaikka ensimmäinen ja toinen sukupolvi olivat erinomaisia, kolmas sukupolvi erottui edukseen luotettavuutensa ansiosta. Valmistaja tarjoaa myös erilaisia varustelu- ja moottorivaihtoehtoja, joten käyttäjät voivat valita budjettiinsa ja tarpeisiinsa sopivan pakettiauton.

Merkittäviä vuosien varrella tarjottuja moottoreita ovat 1,8-litrainen PSA 169B I4, 2,0-litrainen PSA 170 I4, 1,9-litrainen Fiat 149B I4, 2,4/2,5-litrainen Sofim 8140.27 turbo I4, 2,0-litrainen PSA XU10 I4, 2,2-litrainen PSA DW12 turbo I4, 3,6-litrainen Pentastar V6 24V ja 2,3-litrainen Iveco F1A I4 16V -moottori.

  Fiat Doblòn yleiset ongelmat

Fiat Ducaton ominaisuudet

Ulkonäkö

Fiat Ducatolla ei ole parasta ulkoista muotoilua. Se näyttää silti näyttävältä ja modernilta. Mikä parasta, E-Ducato näyttää vielä näyttävämmältä ja modernimmalta kuin vanhemmat bensiinikäyttöiset vaihtoehdot. Vaikka sisätilat ovat suuret ja tilavat, niistä puuttuu laatua ja mukavuutta. Kilpailijoiden, kuten Mercedes-Benz Sprinterin ja Volkswagen Crafterin, pakettiautoissa on paremmat sisätilat.

Suorituskyky

Fiat Ducaton suorituskyky on hieman ala-arvoinen verrattuna sen kahteen pääkilpailijaan. Siitä huolimatta se on vielä kunnossa, sillä valmistaja tarjoaa erilaisia moottorivaihtoehtoja. Eli mitä tehokkaampi moottori, sitä kalliimpi variantti. Lisäksi Fiat tarjoaa myös sähköistä versiota, joka tunnetaan nimellä Fiat E-Ducato.

Yksi Fiat Ducaton tehokkaimmista moottoreista on 3,0-litrainen multisuihkuturbodieselmoottori, joka tuottaa jopa 177 hv. 2,3-litrainen multisuihkuturbodieselmoottori tuottaa jopa 150 hv.

Mukavuus ja tavaratila

Vaikka Fiat Ducatossa on valtava hyötykuorma, se ei ole ihanteellinen ihmisten kuljettamiseen, sillä siihen mahtuu vain kaksi henkilöä. Lisäksi käyttäjät ovat valittaneet, että istuimet ovat ahtaat ja epämukavat. Jos siis pidät mukavasta ja tilavasta istuintilasta, kannattaa harkita Mercedes-Benz Sprinterin tai Volkswagen Crafterin valitsemista.

Fiat Ducatossa on jopa 2,2 tonnia hyötykuormaa ja jopa 17 m3 kuormatilaa. Tämä on varsin erinomaista näin edulliselle pakettiautolle.

Turvallisuus

Toisin kuin useimmat Fiat-mallit, Fiat Ducato on melko turvallinen auto. Kiitos monien turvallisuusominaisuuksien, joita tässä autossa on. Joitakin niistä ovat sivutuuliavustin, aktiivinen pysäköintiavustin, perävaunun vakaudenhallinta, kaistalla pysymisen avustin ja autonominen hätäjarrutus. Tällaisten turvallisuusominaisuuksien ansiosta tämä on turvallinen auto ja sopii erinomaisesti päivittäiseen ajoon.

  Fiat Mobi yleiset ongelmat

Polttoainetehokkuus

Fiat Ducaton polttoainetehokkuus vaihtelee moottoreittain. Esimerkiksi 2.3 TJTD Combi -moottorin luokitus on 36,2 mpg, kun taas Combi 2.3 Multijet 120 short wheelbase -moottorin luokitus on 39,2 mpg. Fiat Ducaton keskimääräinen polttoainetaloudellisuusluokitus on 38,2 mpg, mikä on yksi luokkansa parhaista.

Hinta

Fiat Ducato on kilpailijoihinsa verrattuna huomattavan halpa. Sen huippuversiot ovat kuitenkin melko kalliita, kun otetaan huomioon, että niissä ei ole ylellisiä tai edistyksellisiä ominaisuuksia kuten useimmissa sen huippuluokan kilpailijoissa. Ducato 2022 2.2 Mwb/lr:n perushinta on noin 35 100 dollaria, kun taas Ducato 2022 XLWB/mr:n perushinta on noin 41 000 dollaria.

FAQ

Kannattaako Fiat Ducato ostaa?

Kyllä, Fiat Ducato kannattaa ostaa, jos etsit tilavaa, tehokasta, luotettavaa ja edullista pakettiautoa. Sitä vastoin tämä auto ei ole ostamisen arvoinen, jos etsit ylellistä, mukavaa, edistyksellistä ja suorituskykyistä pakettiautoa.

Mitkä ovat Fiat Ducaton yleiset ongelmat?

Fiat Ducato voi olla suuri pakettiauto, jolla on valtava hyötykuorma ja poikkeukselliset turvallisuusominaisuudet, mutta siinä on myös paljon ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien tulisi tietää. Joitakin yleisimpiä ongelmia ovat elektroniikkavika, EGR-vika, nokka-akselivika, moottoriongelmat, vaihteisto-ongelmat, jäähdytysnestevuoto, viallinen välijäähdytinputki, polttoaineletkuongelmat, nokka-akselivika ja väärät renkaat.

Mikä Fiat Ducato on vähiten luotettava?

Fiat Ducato tarjoaa joitakin markkinoiden parhaista ja luotettavimmista suurista pakettiautoista. Valitettavasti kaikki Fiat Ducato -mallivuodet eivät ole kovin luotettavia, sillä joissakin on useita ongelmia. Vähiten luotettavat Fiat Ducato -mallivuodet on valmistettu vuosina 2001-2006. Näissä Ducaton vuosimalleissa on enemmän ongelmia kuin vuosimalleissa 2011-2022.

  Onko Fiat Panda hyvä auto?

Kuinka nopea Fiat Ducato on?

Fiat Ducato ei ole tehokas, suorituskykyinen tai nopea auto. Jos haluat suorituskykyisen ja nopeamman auton, sinun on katsottava muualle. Siitä huolimatta Fiat Ducato on kilpailijoihinsa verrattuna huomattavan nopea. Sen huippunopeus on 100 mailia tunnissa, ja se kiihtyy noin 20 sekunnissa 0:sta 62 mailiin.

Miksi Fiat Ducato erottuu muista vastaavista pakettiautoista?

Fiat Ducato erottuu muista suurista pakettiautoista erinomaisen hyötykuormansa ansiosta. Lisäksi se on erittäin tilava ja siinä on poikkeukselliset turvallisuusominaisuudet. Kaiken lisäksi tämä auto on erittäin luotettava ja polttoainetehokas. Tällaisten ominaisuuksien ansiosta Fiat Ducato on paljon edellä useimpia kilpailijoitaan. Sen kilpailijoilla on kuitenkin suorituskykyisempiä, ylellisempiä ja kehittyneempiä pakettiautoja.

Johtopäätös

Yleisesti ottaen Fiat Ducato on hyvä auto niille, jotka haluavat tehokkaan, luotettavan, tilavan, tehokkaan ja turvallisen kevyen hyötyajoneuvon. Sitä vastoin ylellistä, tyylikästä, suorituskykyistä, edistyksellistä ja sulavaa autoa etsivien henkilöiden kannattaa katsoa muualle.

Suuren hyötykuorman, useiden valittavissa olevien vaihtoehtojen ja erinomaisen automaattivaihteiston ansiosta Fiat Ducato on yksi markkinoiden parhaista vas- tai minibusseista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z